Door ervaring bevestigde op onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek gebaseerde door artsen bekeken en goedgekeurde dieet en verzorging voor optimale gezondheid en een minimale ecologische voetafdruk

Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv)

Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv)
( voor de g4d4 met foto’s, zie  https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZSEqT7ZnYTjzje4b34IFEAdCrncGLYXD6Uy )
G4dv staat voor Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en verzorging, en laat zien dat volkomen gezond leven niet alleen ziekten voorkomt, maar ook ziekten en kwalen geneest die normaalgesproken als ongeneeslijk en zelfs dodelijk worden beschouwd. Het laat ook zien dat gezond, milieubewust leven niet saai is, en dat het niet betekent dat je niet meer kan genieten van heerlijk eten en goddelijke verzorgingsproducten. Integendeel!De natuur is overvloedig, uitbundig, kleurrijk en verrukkelijk, en dat geldt ook voor dit dieet en verzorgingssysteem, wat niet alleen de eigen gezondheid en levenskwaliteit verbetert, maar wat al het leven en onze hele planeet ondersteunt!
Het is gebaseerd op onafhankelijk, hoogwaardig onderzoek door bekende en gerespecteerde onderzoekers en universiteiten en bevestigd door eigen ervaring.

Het is bekeken en goedgekeurd door vier artsen. Een kinderarts die dit dieet las vertelde me dat het uitstekend was en dat ik meer over het onderwerp af wist dan zij. Ze legde me uit dat in de hele medicijnen studie er misschien zo’n drie uur college over voeding werd gegeven. De diëtistenopleiding wordt voor een groot deel gesponsord door voedingsfabrikanten voor wie commerciële belangen vaak zwaarder wegen dan wetenschappelijke belangen. Dus zo moeilijk is het ook weer niet voor iemand die deze onderwerpen oprecht bestudeerd om meer te weten dan diëtisten of artsen.

Normaalgesproken raken onerzoeksresultaten verloren in de vertaling van theorie naar praktijk. Dit hoeft niet altijd opzet te zijn, omdat er veel theorie is en het is niet altijd in de eenvoudigste woorden opgeschreven. Ik heb altijd geprobeerd te doen wat het gezondste en meest natuurlijke was, en begon vanaf 1998 echt een studie te maken van natuurlijke remedies en gezonde levensstijlen., en ik ontdek nog steeds regelmatig nieuwe dingen. Meer dan 10.000 pagina’s aan bronnen en feiten kunnen gevonden worden op de Scentses website op http://www.scentses.isgezond.nl/,
Het was deze website waarnaar ik mensen normaalgesproken verwees als mensen bij me kwamen voor advies, en natuurlijk vroegen ze mij het kort en duidelijk op te schrijven zo dat het stond in een dieet en verzorgingssysteem wat van dag tot dag te volgen is. Dat is wat je hier vindt, en als je meer wil weten over de bronnen en de wetenschap eromheen moet je op de Scentses website zijn op http://www.scentses.isgezond.nl/,
De g4dv, wat staat voor gewoon, genietend, gifvrij, gezond dieet en verzorging, is een beproefde, door verschillende artsen goedgekeurde manier om optimaal gezond te worden, en bewerkstelligt ook nog eens dat we optimaal milieuvriendelijk en zelfs milieustimulerend leven. Gezondheid en geluk voor mens, dier, plant een planeet!

Je vindt de g4dv met plaatjes op

https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZSEqT7ZnYTjzje4b34IFEAdCrncGLYXD6Uy
WordPress link https://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/

Engelse vertaling:
https://my.pcloud.com/publink/show?code=XZdOqT7ZXnFbCbfUcnp2MULXjX2IWfVB3CYV

 

 

 

 

 

Voorwoord
Als mensen mij vertellen dat er bij de dokter een gezwel bij ze is ontdekt en ze een vervolgafspraak hebben voor een biopsie geef ik ze standaard een paar adviezen: neem goede aloë vera (dus alleen van de pulp gemaakt, en geen aloïne erin), eet proteïne in combinatie met lijnzaad olie voor omega 3, zonnebloempitten voor omega 6 en biologische palmolie voor vitamine D en sesamzaad voor Calcium, of het hier beschreven omega 3-6-9 mengsel, zorg voor voldoende K2 , bijvoorbeeld m.b.v. kefir, zorg voor minimaal 20 minuten zonlicht tussen 10 uur ś ochtends en 2 uur ś middags, eet bij maaltijden altijd goede olie (koudgeperste olijfolie, biologische kokosolie in glas verpakt en niet ontgeurd, omega 3-6-9- olie) , eet geen soja en geen tarwe maar in plaats daarvan spelt, boekweit, amarant, quinoa, havermeel en zo kan ik nog wel even doorgaan, gebruik wijnsteenzure bakpoeder in plaats van gewone, gebruik geen geharde vetten of margarine, gebruik zoveel Himalaya zout als je wil in plaats van gewoon zout (gewoon zout is gif, mijd het en alles waar het aan is toegevoegd), eet nootjes (walnoten, paranoten biologisch en ongezouten, geen pinda’s), stop met alle kunstmatige suikers en gebruik daar biologische honing voor in de plaats (mits ze geen beperkingen in hun dieet hebben die dat niet toestaat natuurlijk), eet zoveel mogelijk biologische bladgroente, eet zeewier, eet biologische, niet ontgeurde kokosolie, bak of daarin of in biologische, koudgeperste olijfolie en nooit in zonnebloemolie, omega 3 olie, of wokolie, drink biologische thee in een roulatie schema, gebruik lavendelbloemen in plaats van zeep en shampoo en gebruik een basisolie met etherische olie als verzorging en stop met alle giftige cosmetica., en vervang alle giftige, milieu vernietigende schoonmaakproducten met soda, wasnoten en citroen.En nu zou ik ook nog vertellen groente- en vooral wortelsap te drinken.Waarom vertel ik zo.

Himalaya zout
Of het kanker geweest is kan ik niet zeggen, en zou ik niet eens mogen zeggen als ik het kon, maar het is tot nu toe elke keer wel zo geweest dat de knobbel al na een week verdwenen was, nog voor er nagegaan kon worden of het kwaadaardig was of niet. Dat ik niet kan zeggen of dit dieet kanker geneest is dus niet alleen vanwege de boete van €30500,- staat op zulke beweringen in Nederland.
Gevoeligheidsreacties op voedings- en verzorgingsmiddelen komen redelijk veel voor in onze familie, dus mijn interesse in gezonde voeding en verzorging was al vroeg gewekt.
Daarnaast had mijn vader, die arts was, een middel tegen Cara ontdekt wat gewoon neerkwam op extra ijzer aan baby’s geven die heftige verkoudheidsklachten hadden. Het werd gepubliceerd in het blad Modern Medicine, en collega’s namen het over, maar de pharmaceutische industry deed er niets mee. Dat was mijn introductie met de weerbarstigheid van de farmaceutische industrie om zulke ontdekkingen te implementeren.
Het lag dus voor de hand om toen bij hem in 1997 kanker werd geconstateerd te zoeken naar natuurlijke remedies. Helaas heb ik hem niet kunnen redden omdat ik nog te weinig wist en we de klassieke fout maakten die westerlingen vaak maken: te geconcentreerd en te veel van hetzelfde terwijl afwisseling juist zo belangrijk is.
Destijds was de hype groene thee, nu kurkuma. Allebei perfect met mate en in hun natuurlijke vorm, maar alsjeblieft niet dagelijks en nooit geconcentreerd, zoals bijvoorbeeld gebeurt door het in capsule of pilvorm te gebruiken.
Bij mijn moeder hadden ze na een val van haar rolstoel 8 april j.l. op 10 april een twee centimeter grote knobbel ontdekt, 99 % zeker kwaadaardig vertelde haar arts ons, en ze was mede vanwege haar hoge leeftijd (88) opgegeven.
Ze was bleek, had haar ogen steeds dicht en praatte niet meer. Mijn zus vloog meteen uit Amerika over en durfde de reis geen week uit te stellen, zo weinig tijd dacht ze dat er nog was om mijn moeder nog te kunnen zien.
Ik heb mijn familie en de dokter van mijn moeder toestemming gevraagd mijn moeder het dieet te laten proberen, en dat mocht.
Al tijdens de eerste maaltijd woensdag 17 april van de g4dv die ze kreeg (speltbrood met kokosolie en banaan en een hele pot erg speciale Chinese bloemen thee) kwam de kleur terug op haar wangen en gingen haar ogen weer open en lachte ze weer. Na een paar dagen was ze al aangekomen, en na anderhalve week was de knobbel geslonken, zo vertelde één van haar verzorgers me (ik heb het zelf nooit gevoeld).

Als ze een maaltijd buiten het dieet om at werd ze onmiddellijk weer bleek en stopte het praten weer.
Ze is er weer helemaal, praat en is alert. Ze wilde weer lopen en heeft nu een face book account om contact te kunnen hebben met haar kinderen en kleinkinderen in het buitenland.
Het viel me wel op hoe graag mijn moeder wortelsap dronk, en ook dat ze er erg veel van wilde drinken. Toen ik ging zoeken op de effecten van wortelsap bij kanker kwam ik het volgende bericht tegen:
“Zelf heb ik in mijn leven drie mensen gesproken die genezen zijn van kanker door volgens hen de volgende methoden; Een door enorm veel thee van wilde tijm te drinken, een ander door mediterraan te gaan eten (veel vis, groenten, fruit, olijfolie e.d.) en de laatste door enorme hoeveelheden zelf geperst wortelsap te drinken”.
https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?p=1097251
Dit stelde me gerust want g4dv combineert al die elementen, plus dat het vergeven is van de super foods waaraan elk afzonderlijk ook anti carcinogene eigenschappen worden toegedicht, en bekende methodes van succesvolle kankergenezers uit het verleden.
Het is een veilige baat het niet schaadt het niet methode waar iedereen zich meteen fijner bij voelt, wat ook nog eens het milieu spaart, waar zeer lang grondig onderzoek aan vooraf is gegaan, wat beproefd is en wat ik daarom met een gerust hart durf aan te raden.
Er kunnen vele redenen zijn dat we normaal gesproken niet de correcte wetenschappelijk informatie over voeding en verzorging krijgen. Als wetenschap al onafhankelijk wordt uitgevoerd, dan nog zitten tussen wetenschappers en consumenten vaak bedrijven met andere belangen dan wat het aller beste voor onze gezondheid is.
Bij de bronverwijzingen staan verdere invloeden, zoals Ron Fonteine, Maria Treben, Mary Enig, Aman Prana, Johanna Budwig en Pat Thomas.
Meestal krijg je als consument niet te horen wat de wetenschap zegt, maar wat de commercie wil dat we denken.
Die laag sla ik liever over, en soms combineer ik dan door wetenschappers geleverde feiten tot nieuwe conclusies waar ze zelf kennelijk niet opgekomen zijn. Of ik blaas vergeten remedies nieuw leven in door ze te kunnen verklaren met recente ontdekkingen, zoals bij het budwig papje. Lijnzaadolie wordt namelijk tegenwoordig afgewezen als bron van omega 3 omdat het lichaam maar in staat zou zijn 5% van de omega 3 op te nemen. Maar Johanna Budwig deed lijnzaad olie in yoghurt. Door de proteïne van yoghurt wordt de omega 3 wel opgenomen, en heb je een bron van dit essentiële voedingsmiddel wat vele malen beter is voor mens en milieu dan het met kwik vergiftigde visolie.

Dit is één van de vele slimmigheidjes van de g4dv wat zijn succes bij grote en kleine kwalen en ongemakken verklaart.
In de studie medicijnen is voeding onderbelicht, en diëtisten opleidingen zijn over het algemeen niet onafhankelijk. Onderzoek wordt ook vaak gefinancierd door de bedrijven die belang hebben bij een bepaalde uitkomst, en als onderzoeken wel onafhankelijk zijn zit tussen onderzoekers en consument commercie, die of uit onkunde, of om redenen die het daglicht niet altijd even goed verdragen zaken vaak niet helemaal zo voorstelt als ze zijn.
Vandaar dat eerlijke informatie zeldzaam is. Wat er is aan betrouwbare informatie heb ik hier proberen te verzamelen en combineren tot een werkbaar geheel, wat zijn waarde al bewezen heeft en keer op keer blijft bewijzen. Het is aan diverse artsen voorgelegd en goedgekeurd.
Met verdriet om al degenen voor wie deze uitleg te laat is hoop ik dat deze versie overzichtelijk genoeg is dat hij zonder problemen toegepast kan worden. Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, schroom niet om contact met mij op te nemen via scentsesg4dv@gmail.com of bel me op 0642201887.
In het Nederlands heet het g4dv, in het engels e4dc )Naturally Happily Healthily Toxin/Free diet and care.
Voor de volledige lijst bronverwijzingen zie www.scentses.isgezond,nl.
zie g4dv met plaatjes: https://www.dropbox.com/s/3lv0jb0tvp4ipgs/G4dv%20met%20plaatjes%201-11-2013.doc
DE Engelse versie: e4dc with pictures https://www.dropbox.com/s/muw9j1lscjx95ip/Naturally%20Happily%20Healthily%20Toxin%20Free%20Diet%20and%20Care%20%28e4dc%29.dohttps

 

 

 

Inhoud
Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv) 1
Voorwoord 3
Inhoud 7
Wat maakt de g4dv uniek? 9
Het doel van de g4dv is gezond worden en of blijven, op de volgende manier: 10
De methode van g4dv is gebaseerd op de volgende 12 principes: 12
Voedingsmiddelen 22
Meer informatie 23
Giffen en stoffen die vooral de kankercellen en andere ziekmakers voeden mijden 29
Een week gewoon genietend gifvrij gezond dieet en verzorging ziet er als volgt uit: 40
Kruidenroulatieschema: 41
Muesli 45
3 omega 3-6-9 cakes 47
omega 3 saus 48
Aloë vera 48
Omega 3 Caramel saus 53
Omega 3 Chocolade saus 54
Omega 3 Kaneel saus 54
Variaties op de omega 3-6-9 cake 54
omega 3 caramel/ kokos/ zonnebloempitten topping 54
Zwarte bessen, blauwe bos bessen, grenadine en cranberry, pudding. 55
Hier zie je hoe je waterkefir maakt 55
En hier zie je hoe je op de juiste manier gel uit een Aloe Vera blad haalt. 55
Brood 56
Wim’s Speltbrood recept 56
Sara’s kokosolie deodorant 63
TV (Tand Voedende) tandpasta: 67
Gifvrije Haarkleuring: 69
Hoe pas je G4dv toe bij kinderen? 70
Verzamelde lijst van do’s en don’ts voor het g4dv ( Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging) 70
Wel 70
Do’s wat verzorgingsmiddelen betreft 71
Geen 73
g4dv recepten 73
maaltijd recept ideeën 74
Saus van kaas en champignons 74
Brandnetel soep voor 4 personen: 75
G4dv toetjes ,snack en drank ideeën: 78
Gemberkoekjes: 79
Appeltaart : 79
g4dv Fudge Chocolade Taart 80
soesjes 81
Wim’s Haagse bluf (niet weergevoelig) 84
Snacks 84
Popcorn 84
snoep 85
Hazelnootballetjes: 85
Bananen schijfjes met muntblaadjes: 85
Pepermunt en drop 85
Zelf chocola maken 85
Drankjes: 85
Cranberry soda: 85
Minty lemon soda 85
Enszyo’s warme chocomel : 86
Recepten voor verzorgingsproducten 86
Ervaringen met de g4dv 88
Mijn moeder april 2013 88
Min moeder mei 2016 91
Extra informatie 100
g4dv tegen kaalheid 101
Waarom zijn al deze dingen niet allang bekend? 105
Hoe kun je weten wat je wel of niet kan geloven? 114
To believe or not to believe flowchart 114
Bronnen 117
Contact: scentsesg4dv@gmail.com or annawim@gmail.com 117
Bijlage 1 Maak je Ecologische voetafdruk minimaal, en je gezondheid maximaal! 118
info over gezonde, milieuvriendelijke alternatieven voor huishoudelijke- en persoonlijke verzorgingsmiddelen 118
https://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/ 120
venkelzaad, zoelthout- of pepermuntblad met rozijnen. 121
Pooh snoepjes: 121

 

Wat maakt de g4dv uniek?
1. Het is een beproefde, op door ervaring bevestigd onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, door artsen bekeken en goedgekeurde natuurlijke methode wat met direct zichtbaar bijwerkingsloos resultaat werkt tegen de meest uiteenlopende kwalen, van lichte tot zwaardere ongemakken als haaruitval, cariës, huidproblemen, bevallingsurineverlies tot ernstige, zelfs door de medische wetenschap opgegeven gevallen,. Het werkt ook bij gedragsproblemen.
2. Met kennis van nu worden oude remedies nieuw leven ingeblazen en lichamelijke processen uitgelegd, waardoor je je eigen lichaam en het effect van voeding erop beter begrijpt. Je eerste spijsverteringsorgaan is je brein. Weet wat je eet, en wees vooral gericht op het versterken van de goede bacteriën in het lichaam , het hele lichaam en dus ook het immuunsysteem, zodat het zelf ziektes kan voorkomen en genezen.
3. Er is ook een uniek recept voor omega 3 olie en tips hoe te weten dat je de goede verhouding omega 3 en 6 binnen krijgt.
4. Het is een eclectische methode waarin op een nuchtere manier elke bekende natuurlijke remedie tegen kanker is vertegenwoordigd,
5. Er wordt bewust geen enkel gebruik gemaakt van farmaceutische middelen of supplementen., of welk commercieel product dan ook.Alles is vanaf de grondstoffen zelf te maken.
6. Een kruidenroulatie schema van thee en kruiden met een logische volgorde waarbij aan elke dag een kruidengroep wordt toegeschreven wat zowel overdosering van ongelofelijk heilzame kruiden voorkomt en de antibacteriële eigenschappen optimaal benut zodat ze wel tegen de schadelijke maar niet tegen de goeie bacteriën werken.
7. Alle mens-, dier- en milieu vriendelijke superfoods zijn erin vertegenwoordigd
8. Voedingsmiddelen worden zodanig gecombineerd dat ze de optimale werking hebben, dus Calcium met K2, vitamine D, zink en magnesium, koolhydraten met proteïnen en vezels, omega 3 ook met proteinen, zoals van yoghurt, aloe vera, quinoa, boekweit of eenkoorn.
9. Een schema in bijlage 29 van www.scentses.isgezond.nl met alle voedingsmiddelen, de bronnen waar ze in te vinden zijn, en de verschijnselen van tekort en te veel, zodat je lichaam de barometer wordt van wat je wel en niet nodig hebt.
10. Niet alleen voeding, maar ook kleding, verzorging, milieu en sociale factoren worden onder de loep genomen, en gif- en wreedheids vrije, gezondheidsbevorderend gemaakt.
11. Voor elke mogelijke smaak worden er voor zowel voor voeding als verzorging gezonde alternatieven geboden, met daarbij exclusieve kwalitatief hoogstaande verzorgingsrecepten en smakelijke thee combinaties en recepten, waar geen enkel kant en klaar vervuilend commercieel product meer bij zit.
12. Dit alles is geïntegreerd in een overzichtelijk dieet wat zonder enige voorkennis direct toe te passen is zonder dat je daar een cent voor hoeft te betalen, zonder addertjes onder het gras of welke bedoeling dan ook behalve de allerbeste gezondheid voor iedereen!

Het doel van de g4dv is gezond worden en of blijven, op de volgende manier:
1.gewoon: rekening houdend met alle aspecten van gezondheid,zowel geestelijk als lichamelijk als het milieu Middel: Biologische, gemengde maaltijden, bij elke maaltijd gezonde oliën, in combinatie met de voedingsmiddelen die nodig zijn voor de optimale opname.

2.genietend: terwijl je wel blijft genieten van eten. want dat is een belangrijk deel van genieten van leven. En genieten is bevorderlijk voor de gezondheid, net zoals depressie schadelijk ervoor is. Dus voor alles wat je beter kunt laten staan krijg je een veel gezonder en misschien zelfs wel veel lekkerder alternatief. En mocht iets je niet smaken, dan is er altijd wel iets te vinden wat je wel graag lust. Als snacks: nootjes, wortel- en groentesappen. Recepten om alles wat je lekker vindt zo te maken dat het ook optimaal voor de gezondheid is, zo dat je voor je gevoel niets mist.

3.gifvrij: het aanpakken van de oorzaak van de ziekte zonder de goede bacteriën en cellen te schaden. Maar dus ook de milieufactoren worden onder de loep genomen, immers, alles wat in het milieu komt, kan uiteindelijk ook in je bloed terechtkomen. Middel: 1, Een op elkaar afgestemd kruiden roulatie systeem in zowel theeën als kruiden in het eten.2.Weglaten van alle giffen in voedings- en verzorgingsmiddelen. 3.Milieuvriendelijk leven

4. gezond: je lichaam alle bouwstenen geven die het nodig heeft het ondersteunen van alle systemen in je lichaam die je lichaam goed helpen te functioneren zodat die ervoor kunnen zorgen dat je gezond wordt en blijft.
Deze maatregelen versterken het immuun systeem, en geven je lichaam die voedingstoffen die het nodig heeft om optimaal te functioneren, en dan kan je immuunsysteem zelf alle ziektes bestrijden. Daar is het immers perfect voor toegerust.
Dus of het nou gaat om gedragsproblemen, huid problemen, haaruitval, schimmelinfecties of levensbedreigende aandoeningen, g4dv is voor alles een baat het niet schaadt het niet aanpak, waarbij de ervaring leert dat de resultaten onmiddellijk zichtbaar zijn, zelfs al tijdens het eten van de eerste maaltijd, en in veel gevallen, afhankelijk van hoe precies de aanwijzingen worden opgevolgd, de gezondheidsverbeteringen onmiddellijk merkbaar zijn.
Het goede nieuws is dat je met één dieet klaar bent voor welke aandoening dan ook, want het immuun systeem doet al het werk, en jij zorgt ervoor dat het alle materialen heeft om optimaal te functioneren.
Natuurlijk moet je rekening houden met allergieën en kwalen die je beperken in je dieet en dan die dingen laten staan die daardoor uitgesloten worden.
Maar voor de rest moeten we gewoon het lichaam niet in de weg staan, want die is ongelofelijk knap in het ons beschermen, Dit filmpje, waarin je ziet hoe de witte bloedcel een ziekte kiem opjaagt en verslindt is daar een voorbeeld van:
http://www.timsmithmd.com/white-blood-cell-chases-and-devours-a-bacterium-videohttpwww-youtube-comwatchvmgvplnu_s-wnr1/
Daarnaast willen we de vriendelijke bacteriën niet in de weg lopen, zonder welke heel veel voedsel niet verteerd kan worden, We hebben 10 keer meer bacteriën in ons lichaam dan cellen, maar toch zou je er maar een liter pak mee kunnen vullen, omdat ze veel kleiner zijn dan cellen.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=strange-but-true-humans-carry-more-bacterial-cells-than-human-ones
De methode van g4dv is gebaseerd op de volgende 12 principes:

1.Gewoon (1) Alle voedingsmiddelen worden biologisch en zo onbewerkt mogelijk genuttigd, dus niet voorverpakt en ook niet genetisch gemanipuleerd. In de natuur groeien die stoffen waarmee we ons voeden meestal op zo’n manier dat ze gecombineerd zijn met stoffen die we nodig hebben om ze optimaal te verteren. Hoe minder bewerkt de voedingsmiddelen zijn, hoe beter. Biologisch is niet alleen belangrijk vanwege het afwezig zijn van pesticiden, maar ook vanwege de rijkere, schonere grond waarin het geteeld wordt, waardoor het rijk aan nutriënten is, hetgeen bij niet biologisch geteeld voedsel niet het geval is. Fruit, groente, noten en zaden kunnen op deze manier onbeperkt gegeten worden. Bij de granen wordt tarwe vermeden vanwege het gebrek aan voedingsstoffen, Daarvoor in de plaats worden spelt boekweit en havermeel gebruikt, rijk aan proteïnen en magnesium. Ook gemeden worden soja bonen en ongefermenteerde soja producten, zoals tofu, omdat er voor het maken daarvan veel aluminium wordt gebruikt, waarvan gezegd wordt dat het Alzheimer veroorzaakt. In plaats daarvan worden aduki bonen, katyang bonen, spliterwten, linzen, rode kidney bonen en kikker erwten gegeten, allemaal rijk in mineralen, vitaminen en proteïnen. Biologische honing wordt gebruikt in plaats van suiker. Biologische honing zit vol vitaminen en polyfenolen, terwijl suiker onnatuurlijk geconcentreerd is, en het lichaam gaat plunderen om toch maar te kunnen verteren. En Himalaya zout in plaats van gewoon zout, want in Himalaya zout zitten alle 84 mineralen die ook in ons bloed voorkomen, en ook nog eens in de juiste verhoudingen. Wijnsteenzure bakpoeder vervangt normale bakpoeder, want ook in normale bakpoeder zit aluminium.
Bij genetisch gemanipuleerd voedsel zijn soja en maïs berucht. Soja is zo gemanipuleerd dat het tegen de pesticide round up kan, waardoor er ook veel giffen op kunnen zitten, en maïs is zo gemanipuleerd dat het zelf een pesticide wordt. Alleen maakt het onze cellen ook kapot,met alle gevolgen van dien. (Zie www.scentses.isgezond.nl , bijlage 31 voor een schema met alle voedingsmiddelen en hun functie, bijlage 32 voor giftige E nummers, en bijlage 37 voor de superfoods en bijlage 55 voor informatie over genetisch gemanipuleerd voedsel)

De Westerse tendens is zodra iets blijkt te werken tegen kanker het isoleren, concentreren en er supplementen van maken.
Maar op deze manier wordt het effectieve bestanddeel gescheiden van de elementen die het lichaam nodig heeft om het fatsoenlijk te verteren ingenomen waardoor het kankerverwekkend kan worden in plaats van behulpzaam. Want als het eten niet samen met hetgeen gegeten wordt wat het nodig heeft om het te verteren gaat het de stoffen ergens vandaan halen en de reserves van het lichaam plunderen en het lichaam zelfs beschadigen om het maar te verteren.
Zo wordt beta caroteen zelfs kankerverwekkend, terwijl het in wortelsap juist extreem gezond is.
Een zelfde denkfout wordt gemaakt als de constatering dat geraffineerde suiker niet goed is ertoe leidt dat alle koolhydraten gemeden worden. Koolhydraten zijn juist goed, en de manier dat cellen energie tot zich nemen, maar, net als alle voedingsmiddelen, worden ze ongezond als ze te geconcentreerd worden genuttigd.
Vitamine E in vaste vorm, zoals in multivitamines, is ook ongezond, en zorgt er juist voor dat goed vitamine E niet meer opgenomen kan worden. Vitamine E moet nooit in vaste vorm genomen worden, maar liever als zonnebloempitten, of als tarwekiem olie, zoals het geval is in de omega 3-6-9 olie. (zie “gewoon” 3)
Kruiden worden ook kankerverwekkend als ze genomen worden als supplementen in pilvorm. De concentratie wordt zo hoog dat het lichaam er niets mee kan en het wordt giftig.
Het is ook een slecht idee om hetzelfde kruid dagelijks te nemen, zeker als het anti bacteriële kruiden betreft. Bacteriën zijn tenslotte een levensvorm, net als wij dat zijn. Dus wat giftig voor hen is, wordt uiteindelijk ook giftig voor ons.
Dus geen supplementen gebruiken, maar gewoon kijken in welke voedingsmiddelen die stoffen zitten die je lichaam nodig heeft. Je kunt ook nog eens aan lichamelijke verschijnselen zien welke stof je nodig hebt, en dan je kijken waar ze van nature in voorkomen en die eten. Voor een schema van welke fysieke symptomen horen bij te kort of vergiftiging met een bepaalde voedingsstof, zie www.scentses.isgezond.nl , bijlage 31.
Probeer ook zoveel mogelijk voedsel behorend bij het seizoen te eten. Dat is beter voor je gezondheid en voor het milieu.

2 Gewoon (2) Van zo dichtbij mogelijk. Het liefst uit eigen tuin of omgeving! Dat scheelt ook milieu belasting, en is dus ook gezond op een meta niveau. Zie www.scentses.isgeond.nl bijvoegsel 36 voor een kleine lijstje eetbare bloemen en planten in de natuur.
Weet wel wat je doet en zorg ervoor dat je niet per ongeluk giftige bloemen of planten plukt. Sommige zijn dodelijk. En zorg er ook voor dat je zeker weet dat ze niet besproeid zijn, en maak ze zeer goed schoon

Automatisch betekent dat ook zoveel mogelijk in het seizoen waarin het voedsel van nature groeit, dus zo min mogelijk uit kassen. Ook die vormen een milieu belasting, en directe zon is ook gezonder.

3 Gewoon (3) zo nodig voedingsmiddelen combineren met andere voedingsmiddelen die nodig zijn voor de optimale vertering.
Elk voedingsmiddel heeft één of meer van de volgende eigenschappen:
1. Bouwen: zowel het lichaam zelf als de enzymen die nodig zijn voor de lichamelijke functies zoals bijvoorbeeld de spijsvertering. In deze categorie zitten de vitaminen, de proteïnen en de mineralen.
2. brandstof (koolhydraten, vetten) (Kankercellen zijn bijzonder gesteld op geraffineerde koolhydraten en ze zijn in tegenstelling to gezonde cellen niet in staat om vetten om te zetten in energie. Dus als je kanker te slim af wil zijn gebruik je gezonde vetten bij elke maaltijd en vermijd je geraffineerde suiker zoveel als je kan.)
3. bescherming of afweer (zowel bescherming van het lichaam en de bacteriën die goed zijn voor het lichaam) (polifenolen, vitamines, antioxidanten, anti bacteriele kruiden, probiotica)
4. reiniging (vezels, vocht)
Het lichaam heeft enzymen nodig om voedsel te kunnen verteren, en als de bouwstoffen van deze enzymen niet tegelijk met het voedsel worden geleverd gaat het lichaam zijn reserves aanspreken om het voedsel toch te verteren, en als die niet aanwezig zijn wordt het lichaam geplunderd, wat erg schadelijk kan zijn.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat je lichaam geen lopende band is die pakt wat het kan gebruiken en meteen eruit gooit wat het niet kan gebruiken.
Op vezels na, die van je mond zo je darmen in gaan en onverteerd er via de ontlasting uitkomen, komt alles wat je in je mond stopt en op je huid smeert in je bloed. Het hoeft dus niet eens eerst verteerd te worden. Een deel van wat je in je mond stopt komt ook onmiddellijk in je bloedbaan, wat ook de reden is dat je het effect van eten onmiddellijk kunt zien. Het is pas als voedingsstoffen in de lever komen dat het onderscheid wordt gemaakt tussen wel en niet bruikbaar. Wat niet bruikbaar is wordt opgeslagen als vet, ook de ergste giffen!
Ook wat je inademt komt in je bloed. Het is dus belangrijk om je verstand te gebruiken kieskeurig te zijn en alleen maar dingen te eten en drinken en op je lichaam te smeren waar je lichaam wat aan heeft en die het milieu sparen. In feite zijn je hersens dus ook onderdeel van je spijsvertering.
Al komen vezels nooit in je bloed, ze zijn wel heel belangrijk, omdat ze als een soort stofzuigers van het bloed fungeren, en zo het bloed nog eens extra reinigen.
Enzymen zijn eiwitten, en eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. 9 aminozuren zijn essentieel en moeten via voedsel in het lichaam komen. Alle 22 aminozuren kunnen uit deze 9 opgebouwd worden. Aloë Vera bevat alle essentiële aminozuren, vandaar dat dit zo’n belangrijk voedingsmiddel is.
Voedingsmiddelen in hun natuurlijke vorm hebben meestal alle elementen die nodig zijn voor de vertering, maar anderen hebben hulpvoedingsmiddelen nodig om maximaal gebruikt te worden.
Gemengde maaltijden, Zo dien je koolhydraten altijd te combineren met vezels, vetten en eiwitten. In ieder geval dien je ze nooit nemen zonder iets erbij, want daarin zitten de bestanddelen die je lichaam nodig heeft om ze optimaal te verteren. Doe je dat niet gaat je lichaam je reserves plunderen om het voedsel te verteren, of erger, het lichaam beschadigen om aan de stoffen te komen die nodig zijn voor de vertering van het voedsel.
Omega 3 in combinatie moet in het lichaambalans met omega 6 zijn. Omega 3-6-9 wat gemengd verkocht wordt heeft meestal kruiden erin die niet dagelijks genomen moeten worden, terwijl de olie wel dagelijks ingenomen moet worden dus het is beter om het zelf te mengen.

Omega 3-6-9 moet ook gemengd worden met proteïnes. Normaalgesproken wordt maar 5% van plantaardig omega 3 in het lichaam opgenomen, wat de reden is dat deskundigen meestal het erover eens zijn dat visolie de beste bron van omega 3 is. Maar het probleem van visolie is dat het vaak besmet is met kwik.
De clue lijkt omega 3-6-9 olie mengen met proteinen, zoals yoghurt (wat voor 25% uit eiwitten bestaat) en wat ook verklaart waarom het Budwig papje zo’n succesvolle kanker remedie was.
Omega 3 bestaat uit het essentiële ALA (Alfa linoleenzuur) en het niet essentiele DHA (Docosahexaeenzuur ) en ELA (Eicosapentaeenzuur).
Het lichaam moet ALA omzetten in ELA en DHA om het op te kunnen nemen.
Het lichaam heeft ALA nodig om zelf ELA en DHA te maken.
Er zijn ook voedingsmiddelen met ELA en DHA, zoals vette vis, bladgroente en algen. Het probleem is alleen dat vette vis vaak met kwik besmet is, en de hoeveelheden ELA en DPA in bladgroente en algen gering is.
Die ALA is in grote hoeveelheden aanwezig in lijnzaadolie (55%).
Normaalgesproken wordt gedacht dat maar 5% van lijnzaadolie omgezet kan worden in ELA en DHA.
ALA (Alfa linoleenzuur) wordt omgezet in DHA (Docosahexaeenzuur ) en ELA (Eicosapentaeenzuur) door enzymen, en enzymen worden gemaakt door proteïnen, zoals yoghurt,, quinoa of eenkoorn.
In Aloë Vera, wat in de g4dv een kwartier voor het ontbijt genomen wordt, zitten alle essentiële aminozuren.
Hiermee zou dus een belangrijk onderdeel van het succes van de g4dv verklaard kunnen zijn, alsook Johanna Budwig’s succes with het Budwig papje.
(http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/file/Infokaart_Omega-3_vetzuren.pdf)
De verhouding waarin omega 3 wordt ingenomen in vergelijking met omega 6 is cruciaal. Door in verhouding te weinig omega 6 te nemen kan het bloed te dun worden. Dat kan interne bloedingen tot gevolg hebben, omdat bij wonden het bloed niet genoeg stolt.
Te veel omega 6 kan zorgen voor ontstekingen, hart en vaat ziekten en beroertes.
De 3-6-9 van amanprana bestaat uit 35% lijnzaadolie (omega 3 en omega 6), 50% zonnebloemolie (omega 6), 10% rode palm olie (omega 9, en het bevat ook vitamine D) en 5% tarwekiemolie (vitamine E).
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264
Maximumgrenzen
Voor EPA en DHA wordt in Frankrijk een maximumgrens (of dagelijks aanbevolen hoeveelheid) vastgesteld van ongeveer 2g/d. De Amerikaanse Food and Drug Administration beschouwt 3 g/d als een maximum. Boven die grens kan het voedingsbelang van de omega-3-vetzuren niet meer worden aangetoond. Het gaat hier niet om een veiligheidsgrens, dwz een hoeveelheid waarboven zich een gezondheidsrisico voordoet.
De Hoge Gezondheidsraad meent dat het toenemend aantal voedingsmiddelen verrijkt met omega-3-vetzuren, ertoe zal leiden dat een onbekend percentage van de bevolking 100% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid (RDA) zal overschrijden, rekening houdend met de verschillende verbruikte voedingsmiddelen op één dag. Daarom pleit de Hoge Gezondheidsraad voor een zeer duidelijke etikettering.
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264
Het is een misvatting dat je ook omega 6 binnen krijgt van gefrituurde voedingsmiddelen, want door het frituren blijft er niets van de voedingswaarde over.
Omega 3 * Houdt de gewrichten soepel .*voedt en beschermt de huid, * Helpt bij verlaging van het cholesterolgehalte. * Houdt de bloedvaten soepel en elastisch. * Bevordert een gezonde bloeddruk. * Bevordert het natuurlijke afweersysteem, * Bevordert de stofwisseling in het algemeen. * Beschermt gezonde cellen en weefsels bij veroudering. * Bevordert een normale en regelmatige menstruatie. * Helpt bij overgangsverschijnselen zoals bij opvliegers en prikkelbaarheid. Omega 3 vetzuren zijn belangrijk bij het tot stilstand brengen van ontstekingsprocessen, voor een gezond vaatsysteem, de ontwikkeling van het ruggenmerg en het zenuwstelsel, het opbouwen van een sterk afweersysteem. Ze beïnvloeden ons IQ en gedrag. Ze zijn van essentieel belang bij het beschermen tegen allergische reacties. Daarnaast zijn ze de belangrijkste vetten die voor de opbouw van de hersenen en het vormen van het oognetvlies zorgen.
Dat het voor soepele, gezonde vaatwanden zorgt is de reden dat ook het cholesterol gehalte laag blijft, Immers cholesterol wordt aangemaakt om beschadigingen in de vaatwand te repareren. Als die beschadigingen niet komen hoeft het lichaam ook geen cholesterol aan te maken,.
Neem omega 3 altijd samen met eiwitten, anders wordt de omega 3 niet goed opgenomen in je lichaam.
Bij mensen met schizofrenie , ADHD en Alzheimer worden lage hoeveelheden DHA en ELA aangetroffen. De helft van de mensen mensen met schizofrenie hoeft naeen half jaar omega 3 toegediend te krijgen geen anti psychotica meer te nemen, Mensen met ADHD hoeven na een half jaar omega 3 toegediend te hebben gekregen geen ritalin meer te nemen, en ook dementie verbeterd door een dieet met omega 3.
Het wantrouwen in plantaardige omega 3 komt waarschijnlijk door de volgende factoren:
1.ten eerste vergeten mensen vaak rekening te houden met de houdbaarheid: het is na opening nog maar een maand houdbaar in de koelkast.
2. ten tweede moet het volgens Mary Enig genomen worden met voldoende omega zes, vandaar dat recept waar je het mengt met zonnebloem pitten (een omega 6 bron)
3. Het advies is plantaardige omega 3 dus niet alleen in combinatie met omega 6, maar ook in eiwitrijke substanties, zoals melkproducten nemen voor optimale opname in het lichaam. Olie in zwavelhoudende aminozuren ( dus eiwitten en dus melkproducten) schijnt wateroplosbaar te worden en wordt daarom beter door het bloed opgenomen. Johanna Budwig genas schijnbaar terminale kankerpatiënten door ze een dergelijk mengsel te geven
(66.a zie bijlage 14 http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/55046-het-budwig-papje.html)
4)Omega 3 is extreem reactief en mag dus nooit verhit worden.

De verhouding omega 3-omega 6 komt erg nauw kijken. In verhouding teveel omega 6 vergroot de kans op hart en vaat ziekten, te veel omega 3 vergroot de kans op interne bloedingen en maakt de bloed te dun .
Luister goed naar wat je lichaam aangeeft. Chronische diaree kan duiden op te veel omega 3, steken rond het hart kunnen duiden op te veel omega 6. Voel je dus een druk op de borst, verhoog dat je omega 3 inname en verlaag je omega 6 inname.
Over de ideale verhouding omega 3 versus omega 6 verschillen de meningen:
Verhouding omega-3- en omega 6-vetzuren
Niet alleen de totale hoeveelheid omega-3 vetzuren is van belang. Ook de verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren (linolzuur) speelt een rol. Die verhouding wordt als primordiaal beschouwd met betrekking tot het cholesterolgehalte in het bloed, een ernstige risicofactor voor cardiovasculaire aandoeningen. Studies in het buitenland hebben aangetoond dat deze verhouding in de meeste Westerse landen veel te hoog ligt, dat we met andere woorden te veel omega-6 en te weinig omega-3 vetzuren eten.
Sommigen bevelen een verhouding van 2,3 aan. In de Belgische aanbevelingen (2003) situeert de verhouding tussen omega-3 en omega-6 zich tussen 2 en 6. De Hoge Gezondheidsraad beveelt nu een verhouding van 5 aan (1 eenheid omega-3 tegenover 5 eenheden omega-6).
Dat zou moeten gebeuren door de gedeeltelijke vervanging van omega-6- door omega-3- vetzuren, dank zij de vervanging van oliën rijk aan omega-6-vetzuren door oliën rijk aan omega-3-vetzuren (en dankzij de verhoogde inname van omega-3-vetzuren met lange keten (EPA+DHA).
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=3264
Bronnen voor omega 3 zijn lijnzaadolie met proteinen,.
omega 3-6-9 olie: lijnzaadolie (55%), Sacha-Inchi-olie (48%), Chiazaad (18%), walnoten (10%), rijstolie (1%) en verder in geringe mate in groene bladgroenten. Er is ook een type saffloer met zaden waarin 10% linoleenzuur voorkomt.De lange-keten-n-3-vetzuren, die het lichaam uit linoleenzuur maakt, zitten in vlees, vis en visolie. DHA and ELA zijn ook te vinden in bladgroente, in eetbare algen and microalg olie, as well as in krill olie, calamari olie, en visolie. Eieren zijn vaak verrijkt met omega 3 door de kippen omega 3 rijk voedsel te geven.
Bronnen voor omega 6 met de ADH zijn zonnebloemolie 2 theelepels, teunisbloemolie 2 theelepels, maisolie 1 eetlepel, borageolie 2 eetlepels, lijnzaadolie 2,5 eetlepel, olijfolie 5 eetlepels(ongeraffineerd, Enig Feiten over Vetten, p. 115)
Dus naast lijnzaad olie in de muesli altijd een bak noten (proteïnen), een bak zonnebloempitten (omega 6) op tafel hebben en zorgen dat je van elk ongeveer evenveel neemt, kan ook een goeie truc zijn om je omega 3-6-9 verhouding goed te houden.
Chiazaad vinden sommigen een vee lekkerdere bron van omega 3 in de muesli dan lijnzaadolie, omdat lijnzaadolie een beetje vissig smaakt.
Knt-en-klaar DHA komt alleen in voldoende hoeveelheden voor in (vette) vis. Moet je als vegetariër dan ook maar vis gaan eten, of visoliecapsules gaan slikken? Het korte antwoord is: nee. Vegetariërs of andere mensen die geen vis eten, hebben geen symptomen van een tekort, zoals het geval is bij een tekort aan vitaminen. Het lichaam maakt namelijk zelf DHA aan uit omega-3-vetzuur. Het lange antwoord volgt hieronder. Er zijn twee verschillende aanbevelingen met betrekking tot omega-3 vetzuren. De eerste is de aanbeveling voor linoleenzuur als essentieel vetzuur, waarbij het vetzuur dus een soort ‘vitamine-werking’ heeft. De aanbeveling is voor een volwassen man ongeveer 3 gram per dag. De tweede aanbeveling betreft die voor visvetzuren (DHA en EPA, omzettingsproducten van linoleenzuur). Het halen van deze aanbeveling is alleen van belang voor het reduceren van het risico op een hartaanval (deze visvetzuren hebben geen ‘vitamine-werking’, en er treden dus geen verschijnselen van een tekort op als je de aanbeveling niet haalt). Die aanbeveling voor DHA is voor een volwassene 450 mg per dag.

Om aan 3 gram linoleenzuur per dag te komen (de eerste en belangrijkste aanbeveling), zou je ongeveer 35 gram walnoten

De omzetting van omega-3 naar DHA in je lichaam is erg inefficiënt. Er wordt uitgegaan van 2 tot 5%. In lijnzaadolie zit zo’n 55 gram omega 3 per 100 gram olie. Je zou dus 16,4 tot 41 gram lijnzaadolie per dag moeten innemen om aan 450 mg DHA te komen (de tweede aanbeveling voor de risicoreductie voor een acute hartdood). Eén eetlepel olie weegt 10 gram, dus met 1,5 tot 4 eetlepels lijnzaadolie per dag zou je de aanbevolen hoeveelheid moeten kunnen halen.

Uit deze berekeningen blijkt dat je, om de benodigde hoeveelheid linoleenzuur te halen, van lijnzaadolie ruim een halve eetlepel per dag zou moeten gebruiken, en om de benodigde hoeveelheid visvetzuren te halen (zonder vis te eten) tot 7 keer zoveel van dezelfde olie moet gebruiken. Wat is nou de juiste aanbeveling? Het is in ieder geval belangrijk dat je genoeg van de essentiële vetzuren binnen krijgt. Dus die halve lepel lijnzaadolie (of een ander ALA-rijk product) is belangrijk. Daarnaast kun je zelf de overweging maken of je het risico een hartaanval met je voeding wilt minimaliseren. Dan moet je zorgen voor dagelijks genoeg visvetzuren. Daar willen we echter drie kanttekeningen bij plaatsen:
1. Andere factoren zijn minstens zo belangrijk om het risico op hart- en vaatziekten te beperken, zoals beperking verzadigd- en transvet, niet roken, geen overvloedig alcoholgebruik, voldoende bewegen en overgewicht voorkomen.
2. Uit onderzoeken blijkt dat vegetariërs al een lager risicoprofiel hebben voor hart- en vaatziekten.
3. De beschermende werking van visvetzuren op hart- en vaatziekten is alleen nog maar aangetoond voor visconsumptie, niet voor visoliesupplementen en voor plantaardige ALA-rijke voedingsmiddelen.

Vanuit de Vegetariërsbond leggen we niet sterk de nadruk op het halen van de aanbeveling van visvetzuren, behalve in zwangerschap, dan is DHA namelijk nodig voor de ontwikkeling van hersenen en zenuwstelsel van de baby. In dat geval raden we een DHA-supplement aan (zie de informatie hierover bij vegetarisch voor moeder en kind).

Er zijn aanwijzingen (maar deskundigen verschillen hierover van mening) dat een te hoge inname van alfa linoleenzuur het risico op prostaatkanker verhoogt. Het Voedingscentrum neemt het zekere voor het onzekere en stelt een limiet van 1 eetlepel lijnzaadolie per dag. Ook zou je met een te hoge inname van (hele of gebroken) lijnzaadjes teveel van het giftige cyanide binnenkrijgen. Het advies is om ze beperkt en tijdelijk (dus niet dagelijks) te gebruiken, met een hoeveelheid van 15 tot 45 gram zaadjes.

De moderne mens blijkt naar verhouding te veel linolzuur en te weinig linoleenzuur binnen te krijgen. Producten rijk aan linolzuur zijn zonnebloemolie, maïsolie en sojaolie, maar ook margarine, halvarine en bak- en braadvetten. Gebruik in plaats van deze producten liever oliën en vetproducten met veel linoleenzuur.

Voedingsmiddelen
Met een aantal simpele regels kun je als vegetariër goed aan je omega-3-vetzuren komt, zonder daarvoor vis te hoeven eten of naar supplementen te hoeven grijpen. Een volwassene heeft ongeveer 3 gram ALA per dag nodig. Plantaardige bronnen van omega-3-vetzuren (linoleenzuur) zijn met name lijnzaadolie, walnoten(olie) en sojaolie. Ook sommige margarines bevatten omega-3 vetzuren, maar dit is vaak door toevoeging van visolie. Check dus het etiket. DHA komt in voldoende hoeveelheden alleen voor in vette vis, maar ook sommige eieren leveren een aardige hoeveelheid, 5,5 gram lijnzaadolie moeten gebruiken. Eén eetlepel olie weegt 10 gram, dus dat komt neer op ongeveer een halve eetlepel lijnzaadolie Verder zit linoleenzuur nog in tal van andere voedingsmiddelen.zie hier.
Product Omega-3 vetzuren (gram per 100 gram)
Lijnzaadolie* 55 gram

Walnoten 8,7 gram

* Let op, lijnzaadolie is instabiel en mag je niet verwarmen, dan verdwijnen de goede vetzuren. Lijnzaadolie is wel geschikt voor in salades.
Meer informatie
Wil je meer informatie dan kun je de brochure Gezond Vegetarisch gratis downloaden of voor 50 cent bestellen in onze webshop. In deze brochure is ook de Vegetarische Schijf van Vijf opgenomen. Wil je weten hoe je gevarieerd vegetarisch kan eten? Kijk dan bij ons voorbeeld weekmenu.
– See more at: http://www.vegetariers.nl/gezond/gezond-eten/omega-3-vetzuren#sthash.CPVUA5Ka.dpufhttp://www.vegetariers.nl/gezond/gezond-eten/omega-3-vetzuren

Op www.scentses.isgezond.nl in bijlage 29 vind je meer details over de werking van alle omega 3 vetzuren, en ook alle voedingsmiddelen die we nodig hebben.
Omega 9 vetten, zoals het oliezuur in olijfolie, zijn geen essentiële vetten. Je lichaam is zelf in staat om deze aan te maken.
De Omega-9 vetten zijn wat neutralere vetten. Deze enkelvoudige onverzadigde vetten hebben een cholesterolverlagend effect en verlagen het schadelijke LDL cholesterol, Daarnaast verhoogt Omega 9 het goede HDL cholesterol. Bovendien kan Omega 9 sterk ontstekingsremmend werken. Ze helpen bij de afbraak van verzadigde vetten en ze houden de celwanden soepel.
Voorbeelden van voeding waar Omega 9 vetten in zitten:
· amandelnoot
· olijven
· olijfolie
· macadamianoot
· avocado
· cashewnoten
· pistachenoten
· pecannoot
· walnoot
· paranoot
· cacaoboter
· palmolie

(van http://eerlijkechocola.nl/wat-zijn-omega-9-vetzuren/ )

Sesamzaad
Calcium moet genomen worden genomen in combinatie met vitamine D3 en vitamine K2. Calcium is noodzakelijk voor optimale botten. Een goede bron van Calcium is sesamzaad. Je hebt vitamine D3 nodig om calcium uit het eten in het bloed te krijgen. De beste bron van vitamine D3 is zonlicht, 20 minuten per dag met 40% blote huid tussen 10:00 en 14:00, de tijd met de beste UV stralen voor vitamine D.

Maar dan heb je ook weer vitamine K2 nodig om het calcium van het bloed in de botten te krijgen. Vitamine K2 wordt tijdens het fermentatie proces van melk gemaakt, Bronnen zijn kefir, natto, Hütten Käse en Brie. Daarvan is kefir het best aan te raden, want in de anderen kan weer zout of vet zitten wat je niet wil.

Je hebt magnesium nodig om calcium van de nieren, spieren en het hart naar de botten te vervoeren. Magnesium zit in Himalaya zout, linzen, noten en vele andere “super foods”. (zie www.scentses.isgeond.nl bijlage 31 en 37)

4. Genietend (1) g4dv kan aangepast worden aan elke smaak, en dit moet ook gebeuren. Eten moet plezierig zijn. Daarom zijn alle voedingsmiddelen niet alleen gecombineerd om zo gezond mogelijk te zijn, maar ook om zo lekker mogelijk te zijn. Dus theeën worden zodanig gemengd dat ze niet alleen vol anti oxidanten, vitamines en polyfenolen zitten, maar dat ze ook nog een verrukkelijk smaken.
En kruiden vers uit de natuur plukken (in zover als toegestaan is) is ook een plezierige, prachtige ervaring.

Het is aan te passen naar iedere smaak, van pittig naar zoetekauw. Dat moet ook zeker gebeuren. Tegen heug en meug eten is zinloos, en een heerlijke maaltijd is goed voor lichaam en geest.
5. Genietend (2) Geluk is meer dan eten en drinken. De ziel heeft gerechtigheid nodig, het verstand waarheid,, het hart vriendschap en liefde. Dus naast de gezondheidsvoordelen, wordt rekening gehouden met de ethische kant van voeding en het effect op dieren, het milieu en de samenleving als geheel. Zie ook https://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/

6.Gifvrij (1) (a)Niet alleen wat je eet, maar ook hoe je het eet bepaalt of iets giftig of gezond is. Kruiden, die antibacterieel zijn, zijn nodig en nuttig, maar zijn bij dagelijks gebruik verslavend en giftig. Daarvoor heb je een kruidenroulatiesysteem, waarbij elk kruid niet meer dan 1 keer per week gebruikt wordt, waarbij je gebruik maakt van het feit dat schadelijke bacteriën maar één dag nodig hebben om resistent te worden tegen antibacteriële middelen, en ze een levenscyclus hebben van 5 dagen, Dus met elk antibacterieel middel dat je gebruikt zullen alleen de bacteriën die resistent zijn zich voortplanten en nieuwe resistente bacteriën voortbrengen. Dus door elke dag een nieuw kruid te introduceren blijf je de schadelijke bacteriën steeds een stapje voor, waardoor je voorkomt dat ze de goede bacteriën verdrijven en je lichaam beschadigen. De afvoerende thee is om de slechte bacteriën uit het lichaam te spoelen zodat ze niet na ze gedood zijn alsnog kwaad kunnen doen in het lichaam.
Goede bacteriën planten zich trager voort, dus met dit systeem gebruik je het snelle voortplanten van de schadelijke bacteriën tegen ze.
Soms vinden mensen het teveel gedoe om twee theeën te zetten. Dan kun je ze combineren tot één thee en bijvoorbeeld wortel of groentesap gebruiken voor het afvoeren van de afvalstoffen,
6.Gifvrij (1)b. Elke dag een ander kruid, zowel voor de dagelijkse potten thee als voor het eten. Dat kan door kruiden elke dag af te wisselen in een roulatie systeem, zodat je steeds een nieuw kruid gebruikt en de slechte bacteriën geen kans hebben resistent te worden. De slechte bacteriën en zieke cellen aanvallen op manieren dat de goede bacteriën en gezonde ontzien worden Je gebruikt hiermee een eigenschap van ziekmakers wat normaalgesproken hun kracht is tegen ze. Slechte bacteriën vermenigvuldigen zich veel sneller dan goede, en zijn daardoor ook veel sneller resistent. Als je een bepaald kruid gebruikt, zullen alleen die bacteriën zich vermenigvuldigen die tegen dat kruid kunnen, en na 1 dag zijn ze resistent (zo snel is de nieuwe generatie er al). Maar als je dan alweer een nieuw kruid gaat gebruiken, dan zien ze die klap niet aankomen,,e n gaan opnieuw alleen diegenen zich vermenigvuldigen die er tegen bestand zijn.
Het gifvrij houden door het roulatie susteem is vooral van belang voor de antibacteriële kruiden. Voor de afvoerende is dat minder van belang. Anti bacterieel is immers anti een levensvorm, en wij zijn ook een levensvorm. Dus alles wat antibacterieel is wordt bij te vaak gebruik ook giftig voor ons.
Bacteriën leven 5 dagen, dus de resistentie blijft ook 5 dagen. Vandaar dat het slim is om elke dag van de week een eigen kruidengroep te geven. Dan rouleer je tussen 7 kruiden, en krijgen de bacteriën geen kans om ergens resistent tegen te worden.
6.gifvrij (1)c. De overwonnen schadelijke bacteriën, virussen, schimmels en ander afval afvoeren, zodat die je niet alsnog ziek maken. Het afvoeren van dode schimmels en overwonnen kankercellen is altijd de laatste stap en kan met bijvoorbeeld wortelsap of groente sap, wat ook meteen versterkend is. De afvoerende kruiden en dranken neem je steeds samen met of na de antischimmel en antibacteriële voedingsmiddelen en dranken. De gedode bacteriën en schimmels moeten immers weer uit het lichaam gehaald worden zodat ze niet alsnog schade aanrichten en het lichaam blijven belasten.

7.Gifvrij(2) Mijd giffen
7.gifvrij(2)a. in eten: mijd stoffen die ook in kleine hoeveelheden schadelijk zijn voor het lichaam en de goede bacteriën in je lichaam
Daarom is het belangrijk biologisch te eten, want niet alleen de bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden voor niet biologische groenten en fruit, maar ook de grond waarin niet biologisch geteelde groenten en fruit groeien kunnen de gezondheid schaden. Dat is er ook niet af te wassen. Niet biologische geteelde groente en fruit heeft ook een te kort aan nutriënten. In onderstaand schema wat komt uit het boek van arts en voedingsdeskundige H.C. Moolenburgh ‘OP JE GEZONDHEID’ is dat ook te zien:

Mijd:
Geraffineerde suiker en geraffineerde suiker houdende producten.
Kunstmatige suikers (zoals aspartaam) en alle kunstmatige suiker houdende producten
Als je gezondheid het toestaat is het beter biologische honing te gebruiken.

Mijd E nummers. Let op: giftige E nummers zitten op de meest onverwachte plekken: zelfs een blok kaas van de supermarkt bevat het giftige natriumnitraat (E251) en sommige cacaosoorten bevatten zelfs natronloog (E524). 62 In vlees en vis zitten vaak kankerverwekkende conserveringsstoffen (E250 nitriet) om de rotting tegen te gaan en bij vlees kankerverwekkende kleurstoffen om te verbergen wat een vieze kleur het eigenlijk heeft. Het meeste vlees is van nature grijs.
Voor een lijst van toevoegingen die je beter kunt vermijden, zie bijlage 32 van www.scentses.isgezond.nl en het boekje van Corinne Couget “Wat zit er in uew eten?” Haar geruststelling dat het maar om minieme hoeveelheden betreft gaat niet op, omdat in vele gevallen de hoeveelheid niet genoed is en er geen Acceptable dagelijkse Dosis van bestaat, omdat de stof in elke hoeveelheid giftig is.
Margarine, halvarine of vloeibare bak- en braad spullen (bevatten transvetten)
Geharde vetten
Tarwe
Koemelk (bevat vele hormonen en andere onzuiverheden)
Soja en soja producten: zorgen ondermeer ervoor dat voedingsmiddelen niet meer goed opgenomen worden en er tekorten ontstaan (bijlage 7, p.59)
Alle niet biologische producten (vanwege pesticiden, en ook vanwege de arme grond waarin het groeit, waardoor er ook weinig nutriënten in zitten)
Bak nooit in zonnebloemolie, arachideolie , tarwekiem , lijnzaadolie (niet hitte bestendig)
Gewone bakpoeder (kan aluminium bevatten, en aangezien bij Alzheimer verhoogde concentraties aluminium in de hersens worden aangetroffen bestaat het idee dat aluminium de kans op Alzheimer aanzienlijk verhoogd )
Frituurolie
Multivitamines: bevatten vaak enkele vaste vitamine E vormen, die andere vitamine E’s blokkeert. Daarnaast zitten ze vol allerlei zaken die je niet wil binnenkrijgen.. Haal liever alle benodigde voedingsmiddelen uit biologische voedingsmiddelen (zie bijlage 8) Dat is de zuiverste vorm en dan zijn er geen onaangename bijverschijnselen.
Onethisch Genetisch gemanipuleerd voedsel (kankerverwekkend)
Bestraald voedsel (bevat vrije radicalen, kankerverwekkend)
voorverpakt voedsel, kan ongemerkt MSG (vetsin) bevatten.
Geraffineerde koolhydraten: witte bloem, witte rijst, witte macaroni en alle kant en klaarproducten (koekjes, gebak, diepvriesmaaltijden, pizza’s enzovoort)
Giffen en stoffen die vooral de kankercellen en andere ziekmakers voeden mijden
Vermijd ook vis olie, daar zit kwik in. Lijnzaad olie, zoals in omega 3-6-9 olie is de gezondere keus.
Voorverpakt voedsel, (verbrande koolhydraten, genetisch gemanipuleerde producten, pesticiden, Monsanto is de grootste leverancier aan fabrikanten van kant en klaar producten als koekjes)
Geen koffie: koffie is een verbrande graansoort wat boven de 210graden Celsius gebrand is, en daardoor zeer giftig. Het roeit alle bacteriën uit, ook de goede, en omdat de slechte sneller groeien dan de goede heb je steeds een overvloed aan slechte bacteriën in je darm als je koffie drinkt.
Ook geen commerciële thee: de zakjes zitten vol dioxine en de thee zit vol toevoegingen.
7.gifvrij (2) b. Mijd giffen in verpakkingen. Aluminiumfolie lekt aluminium in het voedsel, en dat veroorzaakt Alzheimer
Plastic folie lekt phtlaten in het eten, ook dat is zeer kankerverwekkend.
Als voedsel verpakt is, dan het liefst in papier of glas. Zeker niks opwarmen in plastic. Ook blik als verpakking is niet aan te raden.
Biofutura verkoopt gifvrije, duurzame, milieuvriendelijke verpakkingen, gemaakt van palm blad, bio plastic, berkenhout, bamboe en andere duurzame materialen. Het ziet er ook nog eens leuk uit.

http://www.biofutura.nl/

.
En in de natuurwinkel zijn ook soms gifvrije milieuvriendelijke alternatieven voor plasticfolie en boterhamzakjes te vinden
7.gifvrij(2)c. Mijd giffen in persoonlijke verzorgingsmiddelen
Zoals gewone maandverband en tampons, daar kunnen dioxines in zitten.
In de natuurwinkel zijn dioxine vrije tampons te vinden,
Wat nog veel briljanter is Natuurspons! Vanaf de oudheid gebruiken vrouwen in kustgebieden dit. Het voelt als het droog is ruw aan, maar als je het een beetje nat maakt is het erg zacht. Het is piep klein te maken dus zo in te brengen, al lijkt het misschien groot. En het is acht uur per keer te gebruiken. Dan gewoon uitwringen en opnieuw gebruiken, en tussentijds in een katoenen zakje bewaren, Kan je nagaan wat een milieuvervuiling dat scheelt, en het is veel gezonder!

Hier een instructie van hoe natuurspons als tampon te gebruiken.
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2013/afleveringen/17-10-2013/klaar_met_tampons_gebruik_natuurspons

De natuurspons is als het droog is wat ruw, maar als je het met nat maakt (geen heet water gebruiken daar kan het niet tegen) wordt het zijde acht, en kan je het piep klein maken, terwijl hij als hij droog is zo’n 10 cm doorsnede heeft. Uitwringen, inbrengen, en dan kan hij 8 uur blijven zitten. Je kan hem makkelijk pakken om weer uit te nemen, bij een wasbak uitspoelen, uitwringen en weer inbrengen. Wel altijd met schone handen natuurlijk.
Schoonmaken met Soda, en wat kruidnagel en heel goed uitspoelen en dan wassen met wasnoten of met soda en citroen op 300 of 40 graden Celcius, in de wasmachine houdt het fris tussen periodes in. (Kijk uit dat je het niet in de droger stopt) .
Een wonderbaarlijk effect: van natuurspons in plaats van tampons gebruiken is er voor vrouwen met kinderen die sinds hun bevalling last hebben gehad van urine verlies. Twee maanden (dus twee periodes) tampons vervangen door de natuurspons zorgt dat deze kwaal verdwijnt!
Dioxines zijn een zwaar vernietigend gif, dus misschien dat het komt doordat die achterwege blijven dat bij gebruik van de natuurspons bevallingsincontinentie verdwijnt, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Het zou ook door de heilzame werking van de natuurspons zelf kunnen komen dat deze klachten verdwijnen, want bij gebruik van dioxine vrije tampons verdwijnen de verschijnselen niet.
Er wordt ook gezegd dat het als anticonceptie gebruikt kan worden.
Daarvoor werkt persona ook goed. http://www.persona.info/nl/what_is.php

Commerciële inlegkruisjes kunnen ook vol dioxines zitten. Gebruik in plaats daarvan gewoon een in vieren geknipt huishoudsponsje. Je knipt hem eerst in de lengte doormidden, en vervolgens knip je de lange stukjes in de dikte doormidden, zodat ze dun zijn. Sprenkel er etherische olie op en wikkel  wc papier omheen. Na gebruik, schoon spoelen, uitknijpen en laten drogen voor een volgend gebruik. Reserveer een bak voor het drogen en een la voor het opbergen.
Ook goed te gebruiken bij urine verlies.
Maar ook gewoon voor een fris gevoel, aangezien de etherische olie snel door het lymfesysteem alle plekken bereikt. Het zou dus ook een goede teken bescherming kunnen zijn.
Zodanig gebruikt kan het geplaatst het onder het stofje in de kruis van de slip zodat het op zijn plaats blijft.

Van de pil kan je haaruitval en spataderen krijgen. Daarnaast zijn er veel vrouwen die zich erg onprettig voelen bij het gebruik van de pil.
-Mijd ook sodium lauryl sulfaat (veroorzaakt haaruitval), parabenen, PEG 40, aroma’s en andere kankerverwekkende elementen in zeep en andere verzorgingsmiddelen(voor alle giffen in verzorgingsmiddelen en hun effect op de gezondheid, zie http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=297206)
Als vervanging van zeep en shampoo kun je lavendel of kamille bloemen gebruiken, gewoon in een washandje of sok die je van boven dichtknoopt en als spons gebruikt.

Het is niet onverstandig om meteen ook de rest van de persoonlijke verzorging onder de loep te nemen. Immers, de parabenen, sodium lauryl sulfaat, triclosan, aluminium en andere kankerverwekkende, mutagene producten waar verzorgingsproducten vol mee zitten dringen zich ook door de huid heen het hele lichaam in, en mensen die daar gevoelig voor zijn hebben vaak daarop ook korte termijn reacties als uitslag in plaats van alleen lange termijn gevolgen. (zie op www.scentses.isgezond.nl 71 bij de bronvermeldingen en bijlage 10.)

7,gifvrij (2) d Mijd giffen in schoonmaakmiddelen en luchtverfrissers
In plaats gifgassen in spuitbussen kan je prima etherische oliën of gewoon een takje lavendel of munt gebruiken.

In en om het huis:
Om te ontvetten soda, ook voor afwas. Zadori poeder werkt ook goed als afwasmiddel En schoonmaakazijn is goed tegen kalkaanslag. Het is dus gewoon scheikunde: voor basische aanslag een zuur (azijn) en voor zuren(vet) een base (soda).
Wasnoten zijn niet alleen veilig en goed, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu en je ondersteunt er hele gemeenschappen in India mee: 74. http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/
Het is goedkoop, goed voor je was, goed voor het milieu,, je ondersteunt Indiase dorpen in de Himalaya ermee. De gebruikte noten kunnen als mest in de tuin of in de biobak, zo milieu vriendelijk is het.

http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA
http://wasnoten.eu/
http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL
http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA
http://wasnoten.eu/
http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

Bij de duboshop http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL komen de wasnoten in enorm leuke jute zakken.

Deze super leuke jute zakjes van Duboshop zijn ook enorm goed te gebruiken voor de wasnoten zelf. Daarvoor gebruik ik die van 8 bij 12 cm .Helemaal geen probleem dat het opengewerkt is, de wasnoten maken absoluut geen vlekken.
De jute zakjes van 18 bij 14 cm zijn perfect voor de citroenschillen voor de witte was. Maar ook om de natuurspons in te bewaren. Of voor een zonnebril.De witte was kun je doen met soda en een halve citroen.

Vette oppervlakken in het huis kun je ook schoonmaken met soda, en kalk kan je weghalen met azijn.
Soda is ook een uitstekend afwasmiddel. Ik heb altijd een glazen pot (bijvoorbeeld een oude koffie of honingpot) gevuld met soda bij de wastafel staan.

Dus de bovenstaande goedkope, milieuvriendelijke en gezonde middelen vervangen alle schadelijke en ongezonde schoonmaakmiddelen, die ook nog eens in plastic flessen geleverd worden die de zeeën vervuilen, die palmolie gebruiken die voor de ontbossing en het kappen van de oerwouden zorgt en zorgt dat zoveel dieren uitsterven. En die sommigen ook doen geloven dat de mensheid een pest is voor de aarde. Maar niets is minder waar. Ieder van ons is nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben geen vervuilende, aarde vernietigende, dieren uitroeiende middelen nodig om te overleven. Maar niets is minder waar. Wij zijn allemaal heel nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben helemaal niets vervuilends nodig om te overleven!
7.gifvrij (2).e. mijd giffen in kookgerei
Gietijzer, glas en ceramiek, mits er geen lood in zit, zijn betere keuzes dan aluminium, teflon en zelfs roestvrij staal.
7.gifvrij (2) f Mijd giffen in kleding zoals kunststof schoenen, die lekken phtlaten in het lichaam. Also be careful with prints on clothing.
7.Gifvrij (2) g Mijd giffen in tandheelkunde, zoals kwik in amalgaam vullingen en fluoride behandelingen. Porselein is een veiliger en mooier alternatief. Natuurlijk is het voorkomen van cariës het aller beste. Dit dieet helpt daarbij.
7 gifvrij(2) h. Mijd giffen in het milieu, Bij alles kun je gezonde en ongezonde keuzes maken, bouwmaterialen ook. Dat kan heel verraderlijk zijn, want in spullen die als milieu vriendelijk worden verkocht in Nederland kan zomaar arseen en chroom verwerkt zijn, en die stoffen zijn zeer kankerverwekkend. Let er bijvoorbeeld op dat je geen green bricks gebruikt, en kijk uit voor geïmpregneerd hout dat is bewerkt met wolmanzout. Ook daar zit arseen en chroom in. Dat gaat dwars door je huid heen. In Nederland wordt 10 keer de fatale dosis arseen en chroom het milieu in gegooid, terwijl dat giffen zijn die overal elders te wereld als nucleair afval behandeld worden. In Nederland wordt dat gebruikt op schoolpleinen om speeltoestellen mee te maken, gesubsidieerd door de overheid!
7.gifvrij (2) i Probeer waar mogelijk milieuvriendelijke keuzes te maken. Immers, een goede gifvrije leefomgeving is ook onontbeerlijk voor de gezondheid, dus heb ook daar oog voor. Biologisch eten van zo dichtbij mogelijk scheelt al in vervoer, en dus milieuvervuiling, maar zo zijn er veel meer dingen om op te letten.
Ook het harde plastic, van bijvoorbeeld een schroevendraaier breekt af, en komt uiteindelijk in de zee, in de vissen, in de vogels, en in ons terecht. Net als plastic aanstekers.
Kijk maar naar dit huiveringwekkende filmpje, van zeevogels 3000 mijl van de bewoonde wereld, wiens maaginhoud gevuld is met onze rotzooi.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201684584180034

Dus probeer, waar mogelijk, voor alles duurzame, milieu vriendelijke materialen te kiezen, want de wereld gaat er letterlijk kapot aan als je het niet doet.
Naast dat dit vreselijk voor de dieren en planten is, kan alles wat in het milieu terechtkomt uiteindelijk in je bloed of in het bloed van een ander komen.
Kies ook voor zonne- en wind energie in plaats van kolen of nucleaire energie voor je huis. En niet giftige bouw materialen, en de meest milieu vriendelijke wijze van transport.
Laat je ook niet voor de gek houden. Soms wordt groene energie uit een ander land gehaald in ruil voor grijze energie uit je eigen land, en wordt het probleem zo alleen maar verplaatst.
Of lijkt een product in gebruik milieuvriendelijk, maar is die dat ik productie alles behalve.
Of misschien wordt er wel gebruik gemaakt va slavernij.
Ik probeer de laatste ontwikkelingen bij te houden op de g4dv facebook groep en op www.scentses.isgezond.nl
7, Gifrij (3) Eliminatie van alle giffen
In (a)het milieu, (b) voedings- en in (c)verzorgingsproducten.
(a)pesticiden, plastic
(b)toevoegingen, kunstmatige zoetstoffen
(c)aroma, sodium lauryl sulfaat, parabenen (Zie www.scentses.isgezond.nl bijvoegsel 10)
8.Gezond (1) Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor de goede bacteriën in je lichaam, waar je 10 keer zoveel van hebt als lichaamscellen. Met alles wat je eet en drinkt houd je ook rekening met hun optimale leefomstandigheden. Probiotica, zoals yoghurt, kefir, gefermenteerde groenten, natto en Hüttenkäse zijn voorbeelden van voedsel wat goed is voor deze bacteriën (op yoghurt na dus ook allemaal vitamine K2 bronnen). Yoghurt, kefir en gefermenteerde groenten zoals zuurkool zijn de beste bronnen omdat daar gen ongewenste zouten en vetten bij zitten.
lactobacillus

9. Gezond (2) Je lichaam en de goede cellen en goede bacteriën in je lichaam voeden en sterken zonder dat de slechte ook gevoed worden Het gebruik van voedingsmiddelen die je lichaam en de goede bacteriën in je lichaam helpen, en kruiden zodanig toepassen dat slechte bacteriën tegen worden gehouden zonder de goede te schaden. Zo zijn kankercellen niet in staat om olie in energie om te zetten, dus het is slim om elke maaltijd olie te gebruiken. Dus alle voedings en verzorgingsmomenten, ook snacks, worden gebruikt om je lichaam en de goede bacteriën in je lichaam te voorzien van een overvloed van goede vetten, vitaminen, en proteïnen voor een optimale weerstand en gezondheid, wat je lichaam helpt om voedsel goed te verteren en het sterk en gezond maakt. Daarom worden alle denkbare super foods en super verzorgingsproducten teruggevonden in de g4dv, gegeten en gebruikt in optimale combinaties. Vanwege het feit dat gezonde cellen vet in energie om kunnen zetten en kanker cellen dit niet kunnen is er een overvloed aan gezonde vetten aanwezig in elke maaltijd, waarmee dus de gezonde cellen gevoed worden en de kanker cellen niet.
Alle eetmomenten, ook snacks, worden gebruikt als een gelegenheid om je lichaam te voorzien van een overvloed aan goede vetten, vitaminen en proteïnen voor een optimale gezondheid en weerstand. Het lichaam rijkelijk voorzien van alle benodigde vetzuren, proteïnen, mineralen en vitaminen om je lichaam het voedsel goed te helpen opnemen waardoor je gezond en sterk wordt. Daarom zul je alle bekende superfoods waaraan vele anti carcinogene eigenschappen worden toebedeeld ook terugvinden in de g4dv.

10. Gezond (3) Goed bereid: Gezonde voedingsmiddelen worden ongezond bij een verkeerde bereiding. Zo mag je bepaalde olien nooit verhitten (3 olien, zonnebloemolie, tarwekiemolie, walnootolie, lijnzaadolie). En de olien die je wel mag verhitten (zoals kokosolie en koudgeperste olijfolie) mag je niet boven de 180graden Celsius verhitten, dat is het rookpunt, dus je kunt het heel makkelijk zien. Gaat het roken dan is het te heet geworden, dus dat ten allen tijde voorkomen.
Behalve dat het in de juiste combinaties gegeten moet worden, moet eten vers en goed bereid zijn, Gezond voedsel wordt ongezond als het niet vers is en niet op de goede manier bereid is.
Als voedsel in een magnetron bereid wordt, wordt de voedingswaarde compleet te niet gedaan.
Voedsel moet ook nooit in plastic opgewarmd worden.
Zelfs als bakken zijn gelabeld als één van de veilige plastic soorten, dan nog dien je het over te hevelen naar glas of porselein voor je het opwarmt. Alle plastic soorten bevatten schadelijke chemicaliën, en als ze verhit worden, kunnen die chemicaliën lekken in het eten wat ernaast ligt. Verpakkingen van afhaalrestaurants zijn het beruchtst, dus verhit nooit eten terwijl het in zulke bakken zit.
http://www.sheknows.com/food-and-recipes/articles/945847/hidden-dangers-of-food-storage-containers
Bepaalde oliën mogen nooit verhit worden. Voorbeelden zijn omega 3 oliën, zonnebloem olie, tarwekiem olie, walnoot olie en lijnzaadolie. En oliën die wel verhit mogen worden ( zoals biologische, ongeraffineerde kokosolie en biologische koudgeperste olijfolie) mogen niet boven de 180 graden Celcius verhit worden. Dit is ook het rookpunt, dus je kunt het makkelijk zien.
Aloë Vera hoort alleen van de pulp gemaakt te worden, en niet het gedeelte van het blad wat aloïne bevat, en erg giftig is.
Eieren moeten niet rauw gegeten worden. Want dan blokkeren ze de mogelijkheid om vitamine D te vormen.
Groene bladen zijn gezond, maar ook vol met nitraat, wat omgezet wordt in nitriet als het niet vers meer is, opgewarmd wordt of te lang gekookt wordt. Nitriet vernietigt rode bloedcellen en veroorzaakt kortademigheid, en uiteindelijk zelfs verstikking.
Aardappels worden giftig als ze groen worden.
Lijnzaad schilletjes maken je steriel.
Gezonde voedingsmiddelen worden ongezond bij een verkeerde bereiding. Zorg bij alles dat je weet hoe het bereid moet worden en waar je op moet letten.
11. Gezond (4) Eten hoort meer voedingsstoffen en energie te geven dan dat het gebruikt. Tarwe is erg arm aan voedingsstoffen. Gezondere keuzen zijn spelt, boekweit en havermout.

Alleen maar rauw voedsel eten kan een geweldige manier zijn om af te vallen, maar het kan er ook voor zorgen dat je te mager wordt omdat het in bepaalde meer energie kost om te verteren dan dat het oplevert.
12. Gezond (5) Voor een optimale gezondheid, zijn gezonde gewoontes nodig, zoals goede hygiëne, voldoende slaap, lichaamsbeweging en zonlicht, wat betekent dagelijks naar buiten gaan tussen 10 uur ’s ochtends 2 uur ’s middags voor tenminste 20minuten per dag, met 40 % ontblote huid, voor de dagelijkse dosis vitamine D.
Er zijn aanwijzingen dat huidkanker niet door de zon wordt veroorzaakt, maar eerder door de giffen in zonnebrand oliën, zoals parabenen en aroma’s.
Als je lavendel in plaats van zeep gebruikt is de kans groot dat je helemaal geen zonnebrandcrème meer nodig hebt.
Als je dan toch zonnebrandolie wil gebruiken, dan biedt koudgeperste biologische sesamzaadolie met geranium een goede bescherming. De Sesamzaadolie van Nieuwe Band bijvoorbeeld. Die van Fertilia werkt niet, en ook als het niet koudgeperst is of van geroosterde sesamzaden gemaakt is gaat de beschermende werking verloren.
Mocht je onverhoopt toch verbranden, dan biedt sheabutter of wolvet onmiddellijk verlichting en je vervelt niet.
Daarnaast komt kanker maar zelden zonder dat er andere klachten aan vooraf gingen. Meestal begint het met kleine pijntjes en kwaaltjes die chronisch worden en uiteindelijk ontstaan op die plekken kankers. Dus uitstekende zorg voor die plekken met natuurlijke remedies zonder bijwerkingen, zou uiteindelijk kanker kunnen voorkomen.
Je zou kanker derhalve als een soort uit de hand gelopen korst voor beschadigen in het lichaam kunnen zien. Voorkom je die beschadigingen, hoeft die korst nooit gevormd te worden, en hoef je ook niet bang te zijn dat het uit de hand loopt.
Ook gewoontes die goed zijn voor het milieu zijn belangrijk voor de eigen gezondheid. Als het niet voor de dieren en de planten is, is het omdat het dat alles wat je kan aanraken en inademen in je bloed of in dat van een ander kan komen.
12.Gezond (6) Zorg voor een goede hygiëne, zowel lichamelijk als in je huis. En zorg ervoor dat je niet met het bereiken daarvan fouten maakt waardoor je alsnog je lichaam belast in plaats van versterkt. Dus geen parabenen, sodium lauryl sulfaat, aroma’s en andere kankerverwekkende, haaruitval veroorzakende ellende, maar jezelf wassen kan gewoon met lavendel bloemen of kamille bloemen, je kleren kan met wasnoten, en je huis kan met azijn voor de kalkaanslag en soda tegen vet.
12 gezond (7) Blijf op de hoogte. Let goed op de laatste ontwikkelingen, kijk naar programma’s als “Keuringsdienst van Waarden”zodat je niet per ongeluk giftige dingen eet.

Een week gewoon genietend gifvrij gezond dieet en verzorging ziet er als volgt uit:
(Normaalgesproken kunnen de ingrediënten in de natuurwinkel gekocht worden, anders wordt het vermeld waar je het kunt vinden)
-Een kwartier voorafgaand aan het ontbijt 1 dopje Aloë Vera sap is ook goed tegen infecties.
Mijn favoriet is Aloë Vera Juice van Aloe Pura, Bio Organic. Blijft na opening een maand goed in de ijskast.

Op de afbeelding staat Maximum strength, terwijl ik liever de normale gebruik Deze is te vinden bij de biologische drogisterij van Gelder op de Van Woustraat 237-239. Voor alle gunstige elementen in Aloë Vera, waaronder alle essentiële aminozuren die je lichaam niet zelf kan maken maar waarvan het ze wel allemaal kan maken , zie www.scentses.isgezond.nl , bijvoegsel 37.
-Elke ochtend 2 potten thee,één antibacterieel en de ander afvoerend, met een thema voor elke dag en een volgorde die dezelfde is als van de groei : zaad, wortel, blad, kruid, bloem, hout, fruit.

Kruidenroulatieschema:
Als een hulp kun je de kruiden een kleurencode meegeven, waarbij je de regenboog kleuren aan de dagen geeft, en dan krijg je: zondag, zaad, paars, maandag, wortel, blauw, dinsdag blad groen, woensdag,kruid, geel, donderdag, bloem, oranje,vrijdag hout, rood, zaterdag,fruit, wit.
Voor de antibacteriële theeën kan je dan één, en voor de afvoerende theeën kan je dan twee pijpenragers gebruiken van de juiste kleur.
Dus dan krijg je op zondag:zaad, paars: korianderthee als antischimmel thee, en venkelzaad met fenegriekzaad als afvoerende thee.

Maandag: kurkuma en Koreaanse ginseng (te krijgen bij gekruid.nl) als antibacteriële thee, en als afvoerende thee vrouwenmantel met driekleurigviooltje, wat te koop is bij Jacob Hooy, Kloveniersburgwal 10, Amsterdam.

Ginseng als hele wortel kan nog gevonden worden bij sommige Chinese Toko’s, maar het wordt steeds moeilijker te vinden.
Gekruid (http://www.gekruid.com/ginseng.html) verkoopt Panax Ginseng in kleine stukjes. Het is veel krachtiger dan siberische ginseng.
Dinsdag:: blad: groen: anti bacterieel jasmijn en groene thee, 10 minuten laten trekken, niet langer, dan de thee eruit.
Als afvoerend: brandnetel, berkenblad en ginkgo biloba
Ginkgo biloba zorgt voor een goede doorbloeding van de hersenen, en is erg gunstig bij Alzheimer

Woensdag: als antischimmel: guldenroede
Als afvoerend: bv kaasjeskruid (koud zetten, bv gebruikmakend van de thee van de vorige dag) Je kunt de kruiden op woensdag ook afwisselen, en eens een keer rode klaver, of mariadistel, of ereprijs zetten, afhankelijk van de behoefte.

Donderdag: bloem, oranje: antibacterieel: gemberwortel (gewoon vers, ook erg krachtig tegen kanker) met vlierbloesem afvoerend: paardenbloem met lindebloesem

Vrijdag: hout, rood antibacterieel: kaneel met zoethout
afvoerend:peau d’arco (tegen kanker) en maretak (goed voor het hart)

zaterdag , fruit, wit: antibacterieel: kardemom, afvoerend: rozenbottel

Mocht je twee potten thee zetten te gecompliceerd vinden, dan kun je ze ook mengen tot één thee.
De theeën zijn te vinden bij de Peperbol (Albert Cuypstraat, Amsterdam), de meeste natuurwinkels, en Jacob Hooy (Kloveniersburgwal 10, Amsterdam). Maar ook bij de webshop http://www.gekruid.nl/
Let wel op de prijs vanaf welke de verzending gratis is.
Zuurzak schijnt ook erg goed te zijn, (Graviola, engels: soursap). De bladeren als thee wel te verstaan, niet aan supplementen beginnen), maar dat heb ik alleen van horen zeggen, ik moet dat nog onderzoeken.
Het is een prettig begin van de dag om een antibacteriële thee te drinken.

Muesli
Als ontbijt Muesli, wat je kunt maken met biologische fijne havervlokken, yoghurt,(25% proteïne), Kefir (vitamine K2)rauw biologisch sesamzaad (calcium), appel, zonnebloempitten (vitamine E), per bakje, 2,5 eetlepel lijnzaadolie met rode palm- en tarwekiem olie, biologische appel (of banaan, geen kiwi, smaakt minder lekker), biologische boekweit grutten (voor de zink), yoghurt, ongezoete biologische cranberry sap (anti oxidanten, erg goed voor de blaas) (Terschellinger) en himalaya zout om de smaak van de olie te maskeren en ook vanwege de gezondheidsvoordelen. Het beste kan je dit de avond tevoren maken en in de koelkast bewaren zodat het makkelijker verteerbaar is.
Het s verstandig het een dag te voren te maken. Daardoor zijn de havermout en boekweit goed geweekt waardoor ze beter verteerbaar zijn.
Ik maakte altijd voor een week tegelijk, dus een liter volle yoghurt, een halve liter Kefir, een half pak havermoet, 150 gr boekweit grutten, 5 eetlepels sesamzaad, 100 gr zonnebloempitten,een snufje Himalayazout, 200 gram rozijnen, 3 geschilde appels en dan op de juiste consistentie brengen met ongezoete cranberrysap, alles biologisch natuurlijk.
De olie maak je door 2 eetlepels rode palmolie au bain marie te verwarmen ( gewoon en potje in een vergietje in een pan heet water ) tot het vloeibaar is, dat mengen met 200 ml lijnzaadolie en 3 eetlepels tarwekiemolie.

Daarvan doe je per dag een eetlepel door de muesli.

Je moet wel een grote wekpot hebben om het in te bewaren.

De olie en de muesli altijd in de koelkast bewaren! De lijnzaad- en tarwekiemolie olie is maar toe een maand na opening houdbaar.

De melkkefir kan ook vervangen worden met water kefir, handig voor wie lactose intolerant zijn of een veganistisch dieet volgen

In dat geval kan je een cake maken in plaats van muesli:
3 omega 3-6-9 cakes
Voor de cake
Oven voorverwarmen op 150 graden Celcius
Thee van de dag zetten
Drie cakevormen invetten met biologische , niet ontgeurde kokosolie en daarover een laag sesamzaad strooien.

Doe in een beslagkom :
100 gram biologisch rauw ongezouten sesamzaad
100 gram niet ontgeurde biologische kokosolie
100 gram biologische rode palm olie

100 gram van elk van de volgende meelsoorten:

-boekweit meel, quinoa meel, eenkoorn meel

-een theelepel of zakje wijnsteenzure bakpoeder
-wat Himalayazout
2 zakjes of 2 eetlepels wijsteenzure bakpoeder

100 gram van elk van deze
– Blue Thomson rozijnen, Biologische cranberries, Biologische havervlokken

10 kleine appels of 5 grote appels schillen en toevoegen

100 ml van elk van de volgende biologische sappen zonder toegevoegde suiker:
cranberrysap, granaatappel sap, zwarte bessen sap, blauwe bosbessen sam

100ml warme thee zodat de oliën smelten.

Mengen en dan met de staafmixer egaal maken

Het beslag in de cake vormen doen

Een uur in de oven,

Even af laten koelen.

Snijd in plakjes en vlak voor het eten giet je de omega 3 saus erover heen in de smaak Caramel, chocola, vanille of kaneel, Daar strooi je dan weer rauwe , ongezouten, ongebrande, gepelde biologische zonnebloempitten overheen voor de omega 6.

Zo maak je
omega 3 saus
Omega 3 van plantaardige bron heeft toegevoegde proteïnen nodig om goed in het lichaam opgenomen te kunnen worden, en die zitten in aloë vera.

Aloë vera
heeft alle essentiele amino zuren en is een belangrijk deel van de g4dv, maar wat is de goeie manier om de Aloe vera gel uit het blad te krijgen?

Zo ziet onze Aloe vera plant eruit:
Zie je hoe de bladeren in een spiraal groeien? Daardoor kan je het onderste blad eraf pellen zonder de plant te beschadigen:

Nadat je het onderste blad van de plant hebt gepeld, snijd je een klein stukje van beide uiteinden af en je laat het 24 uur van de smalle kant af onderste boven hangen met een kopje eronder om de aloïne op te vangen. Dat is een donker gekleurde, giftige vloeistof wat erg slecht voor de gezondheid is.

Nadat alle aloïne eruit gelekt is, neem een scherp mes en snijd het verkleurde stuk van de onderkant af en snijd de zijkanten eraf.

Dit kan op de composthoop gegooid worden.
Daarna snijd je de bovenste groene laag eraf:
Leg deze groene laag op een ander bord. Dit kan later voor de huid gebruikt worden, maar het kan niet gegeten worden, aangezien het groene ook bitter is.
Op deze manier leg je .de gel binnen in het blad bloot.

Ga door met de gel uit het blad snijden boven een schoon bord.

Neem een eetlepel aloë vera gel voor de omega 3 saus en snijd de rest in porties die passen in een ijsblokjes houder, zodat je die vers blijven en makkelijk gebruikt kunnen worden als je ze nodig hebt.

http://www.scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=311849
Meng 250 ml tarwekiem olie met 250 ml lijnzaadolie en Aloe Vera met een staafmixer.(voor hoe je aloë vera bereid, zie http://www.scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=311849

Voeg Himalaya zout naar smaak toe.

Door de aloë vera en de Himalayazout wordt de smaak van de lijnzaad olie heerlijk boterachtig.

Als je er rauwe ongezouten zonnebloempitten bij doet dan heb je omega 6 om de omega 3 mee te balanceren..
Dit is heerlijk voor over avocado of een slaatje bijvoorbeeld.

Maar je kan er ook zoete sauzen van maken, voor over rijst-. Spelt- of quinoa wafels of over cake.

Zoals deze:
Omega 3 Caramel saus
Meng 100 gram honing met 200 ml omega 3 saus.

Omega 3 Chocolade saus

Meng 50 gram honing en 1 gram rauwe cacao en 100 ml omega 3 saus.

Omega 3 Kaneel saus

Meng 50 gram honing en 1 theelepel kaneel en 100 ml omega 3 saus

Omega 3 Vanille saus

Meng 50 gram honing en 1/8 theelepel vanille en 100 ml omega 3 saus

Eet smakelijk!

Variaties op de omega 3-6-9 cake
1.In plaats van meel kan je ook de granen gebruiken
2,Als de cake klaar is, laat even afkoelen, haal uit de vorm, smeer in met honing en bestrooi met zonnebloem pitten ( 100 gram per cake, totaal 300 gram)
3. Als de cake klaar is er een omega 3 caramel/ kokos/ zonnebloempitten topping overheen doen.

Dat maak je zo:
omega 3 caramel/ kokos/ zonnebloempitten topping
Van een pakje cocos creme de olie afsnijden (dat is het spierwitte deel) . Dat doe je in een bakje en bewaar je voor een andere keer. De rest, dus het off white creme deel aubain marie verwarmen tot het helemaal gesmolten is, dan mengen met honing en als het afgekoeld is mengen met omega 3 olie en tot poeder gestampte rauwe zonnebloempitten. Dit kan je dan over de cake heen doen.

Zelf gemaakte snoep

Op dezelfde manier als de omega 3 caramel/ kokos/ zonnebloempitten topping kan je ook ook zelfgemaakte chocola maken. Voeg dan ook afhankelijk van de smaak die je aan de snoep wil geven nog rauwe cacao en/of vanille of aan toe kneed tot de gewenste vorm, en daar kan je dan weer rauwe biologische sesamzaad overheen doen.

Wat ook lekker is daarbij is
Zwarte bessen, blauwe bos bessen, grenadine en cranberry, pudding.
Voor een liter pudding meng je 250 ml van elk van de volgende sappen Zwarte bessen, blauwe bos bessen, grenadine en cranberry
Doe daar de aangegeven hoeveelheid agar agar bij (twee zakjes van 4 gram of 1 staaf) en verwarm dat al roerend tot de agar agar opgelost is kook dat kort. Laat het een beetje afkoelen, doe dan honing naar smaak erbij. Goed roeren, dan in de vorm en af laten koelen tot het niet meer warm is, dan in de koel kast.

Serveer de cake met saus , zonnebloempitten, de pudding, een mintblaadje en wat madeliefjes of andere eetbare bloemen van het seizoen.
Volg dit op met water kefir ( of drink het erbij) voor de vitamine K2, en volg dat weer op met minstens 20 minuten zon tussen tien uur ś morgens en twee uur ś middags, en dan heb je genoeg UVB om Vitamine D te maken,

Hier zie je hoe je waterkefir maakt
http://www.mommypotamus.com/how-to-make-water-kefir/

En hier zie je hoe je op de juiste manier gel uit een Aloe Vera blad haalt.
http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=311849
Voor de broodmaaltijd speltbrood (zie Wim’s Speltbrood recept) Geen tarwe. Tarwe is niet voedzaam, en neemt meer energie om te verteren dan dat het opbrengt. Zie www.scentses.isgezond.nl bijlage 38.

Brood

Wim’s Speltbrood recept
Voor twee broden:
Ingrediënten mespunt Himalayazout zout, 2 koppen speltmeel, 1 kop havermeel bruiswater, wijnsteenzurebakpoeder, 2 eetlepels sesamzaadolie.
Meng 1 kop (125 ml) bruis water met een flinke mespunt Himalayazout, 3 eetlepels biologische acaciahoning, 2 eetlepels sesamzaadolie, dat mengen in een kom zodat je weet dat het zout goed verdeeld is,
Voeg dan 2 koppen speltmeel en 1 kop havermeel toe, daarop 1 flinke eetlepel biologische wijnsteenzure bakpoeder toe. Dit zo snel mogelijk roeren tot deeg.
Dan eventueel extra speltmeel toevoegen tot het deeg net niet meer plakt.
Dan zo lang mogelijk kneden, tot het goed gemengd is. Zal vaak neerkomen op 20 minuten tot een half uur (anders heb je kans op gescheurde korsten en minder goede consistentie)
Verdeel het brood in twee delen, en kneed daar twee langwerpige bollen van. Doe op het rooster van de oven bakpapier. Maak met een mes een ruitvorm in het brood zodat het makkelijker rijst.
Zet het brood in de oven, en zet de oven pas aan als het brood er al in staat zodat het nog tijd heeft om te rijzen.
Afhankelijk van hoe snel de oven opwarmt eerst zetten op 250 graden, dan na 10 minuten zetten op 150 graden Celcius en nog ongeveer 35 minuten bakken.
Wim’s krentenbrood: oven voorwarmen op 250 graden Celsius, Bakblik invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met speltbloem of meel, 2 koppen ongezwavelde blauwe rozijnen in een kom met theelepel zout en 1 kop bruiswater. Een half uurtje laten staan en een halve kop sesamzaadolie olie toevoegen (Nieuwe Band biologische ). 4 koppen speltmeel daarover en 1 a 2 eetlepels wijnsteenzure bakpoeder. Mengen en kneden. Oven terug zetten naar 150 graden Celsius. Bolletjes van maken 35 minuten in de hete lucht oven op 175 graden Celsius of 40 minuten als groot brood.
Gebruik in plaats van boter biologische kokosolie (zit laurinezuur in, wat ontstekingsremmend werkt, maar heeft nog veel meer voordelen, zie http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=305826)

Afhankelijk van de smaak kan het dan belegd worden met brie, cottage cheese belegd met chocopasta van acaciahoning, rauwe cacao en daardoor weer een beetje omega 3 olie en Himalaya zout, wat goed is om de smaak van de olie te maskeren.
Een ander beleg is hazelnootpasta met omega 3-6-9 olie en Himalaya zout, met daaroverheen boekweit honing. Ook hier wordt kokosolie als boter gebruikt.
http://www.gekruid.com/cacao-poeder-raw.html
Niet alle rauwe cacao is even goed. Goede biologische rauwe is cacao is ondermeer te krijgen bij www.gekruid.nl of www.gekruid.be De cacao van Lifefood en Heimling is ook goed. Rauwe cacao bevat veel koper en magnesium, wat belangrijk is voor onder andere tanden, spieren, en het balanceren van een hoge inname van calcium (zie bijvoegsels 31 en 37 bij www.scentses.isgezond.nl)
Over het avond eten naast het kruid van de dag en Himalayazout wat olijfolie.
Voor het bakken gebruik je geen oliën die je niet mag verhitten, en de oliën die je wel mag verhitten houd je onder het rookpunt. De oliën die je wel mag verhitten zijn koudgeperste olijfolie en kokosolie.
Elke dag andere biologische bonen (als het maar geen sojabonen zijn) of linzen als eiwitbron.
Als koolhydraatbron: spelt bulgur, amarant, biologische zilvervlies of wilde rijst, biologische aardappelen,
Voor de vitaminen elke dag verse rauwe groene biologische bladgroenten groene verse sla (rucola, waterkers, (baby) spinazie,spelt of kamut pasta, voor de tanden is het wijs veel bloemkool te eten (xylitol).
Kokosolie moet biologisch, niet ontgeurd en in glas verpakt zijn. Aman Prana en Bio Planet zijn goed. Witsenburg, gek genoeg, niet, terwijl dat juist degenen zijn die het boek van Mary Enig over vetten gepubliceerd hebben. Maar die olie is in plastic verpakt en ontgeurd!
Bij de warme maaltijd wordt weer geroteerd met 7 kruiden, sommige zijn hetzelfde, sommige anders, maar met dezelfde stelregel: zondag, zaad, paars, maandag, wortel, blauw, dinsdag blad groen, woensdag, kruid, geel, donderdag, bloem, oranje,vrijdag hout, rood, zaterdag,fruit, wit.
Elke maaltijd bevat zeewier (hiziki of arame) wat geweekt is en de laatste 10 minuten samen met de bonen of linzen meegekookt.

Elke maaltijd bevat ook bladgroenten, zoals rucola, veldsla en peterselie. Je kan het uitbreiden zoveel je wilt met avocado, paddestoelen (zit proteïne en sporenelementen in), tomaten en alles wat je wilt.

Over het gedeelte wat geen salade is zit veel olijfolie en Himalayazout.
Om het smakelijker te maken kun je wat uien en knoflook bakken in biologische olijfolie of kokosolie.
Zondag bijvoorbeeld koriander, maar karwij of komijn kunnen ook, en een maaltijd wat daar lekker bij is, is bijvoorbeeld kinzen met rijst:

Wortel, maandag kurkuma, met adukibonen en weer rijst:

Dinsdag, blad citroengras, met groene katyang en aardappelen.

Woensdag, kruid, rozemarijn of tijm met bijvoorbeeld rode linzen en aardappelen:

Donderdag gember met zwarte linzen en pasta, zoals spaghetti maar andere pasta kan ook.

vrijdag , hout, cayennepeper met rode kidneybonen en amarant of quinoa of spelt bulgur.

Zaterdag :fruit: Kardemom met kikkererwten, gebakken in kokosolie

Tussendoor: Biologisch Groentesap (b.v. wortelsap)
Biologisch fruit in z’n geheel (niet uitpersen, daardoor weer te weinig vezels om de sachariden te compenseren met de ongewilde schommelingen in het bloedsuiker als gevolg.)
Biologische, ongebrande noten
Voor de persoonlijke hygiëne elimineer je alle giffen door je te wassen in lavendel of kamille bloemen, in een sok bijvoorbeeld:

Als vervanging van zeep en shampoo volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel binnen een dag weggooien. Wel een zeef gebruiken als je de sok wilt uitspoelen en wassen.
Mocht het haar toch vettig worden, los dan wat soda op in water, en was daar je haar mee. Spoel het erg goed uit en let op de ogen!
Een goede deodorant vervanger is elke dag een ander keukenkruid nemen en als deodorant poeder gebruiken. Aangezien bacteriën, en dus ook degenen die lichaamsgeur veroorzaken, vijf dagen resistent blijven tegen een kruid wat gebruikt is hoef je er in principe maar vijf af te wisselen, maar het is handiger elke dag een eigen kruid te geven. Om het echt effectief te laten zijn moet je dat kruid dan ook maar één keer per week eten. Als geheugensteuntje zou je het groei schema van planten kunnen relateren aan dagen van de week, en dan dus, het als met het eten en de theeën: Op zondag zaad, maandag wortel, dinsdag blad, woensdag kruid, donderdag bloem, vrijdag hout en zaterdag fruit kunnen aanhouden.
Dan zou je bijvoorbeeld zondag koriander, maandag Laos, dinsdag citroengras, woensdag rozemarijn, donderdag gemberwortel (geen bloem maar werkt wel, het is lastig bloemen kruid te vinden). Vrijdag kruidnagel en zaterdag kardemom kunnen gebruiken. Eerst opfrissen met een verstuiver met water en etherische olie en vervolgens wat olie is handig om het beter te laten blijven zitten.
Zo’n kruidenroulatie schema is so wie so een goed idee, het voorkomt namelijk dat je een bepaald kruid te veel gebruik, want bij allemaal geldt wel dat waar met beleid gebruik goed is voor de gezondheid, te veel gebruiken weer schadelijk kan zijn. Gelukkig niet zo erg als de kunstmatige middelen, maar wel iets om alert op te zijn.
Maar je kunt er ook voor kiezen om dagelijks jasmijn olie, of een paar etherische oliën te gebruiken.
Een ander effectief mengsel om te gebruiken als deodorant is water met himalayazout, roomse kamille bloemen, zweedse kruiden, propolis en wat etherische olien naar keuze, bijvoorbeeld kamille en mint.

Sara’s kokosolie deodorant
Tijdens een middag van het uitwisselen van kruidens recepten heeft Sara me het volgende deodorant recept geleerd: wijnsteenzure bakpoeder, organische maïsmeel ( Ik verving dit met kokosbloem wat ook prima werkte) ) koudgeperste bioiologische kokosolie, tea tree en kamille essentiële olie.
Deze gebruik ik als basis, en die combineer ik dagelijks met een andere essentiële olie per dag: lavendel op zondag, Vetiver op maandag, Lemongrass op dinsdag, Kamille op woensdag, Jasmijnop donderdag, sandelhout of Wierook op vrijdag en Vanille of grapefruit op zaterdag.
Alleen de essentiële olie zonder kokosolie basis is niet genoeg omlichaamsgeur te voorkomen.
Om te voorkomen dat het in de winter te hard wordt, kan je wat huidverzorgende olie gebruiken, het recept waarvoor hieronder te vinden is
Huidverzorgende olie is makkelijk zelf te maken door een basisolie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basisolien en etherische olien zie 72 http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Jammer genoeg bestaat Zwaantjes niet meer op de Noordermarkt, hun etherische olien waren kostelijk. Prima Vera verkoopt ook goeie.
Voor kinderen is zoete amandelolie met wat goudsbloem heel geschikt.
Jasmijn, Neroli en Roomse kamille bij basisolien van Avocado, Druivenpit, Zoete amandelolie, Macademia en Teunisbloemolie vormen een heerlijke huidolie voor volwassenen.

Teunisbloemolie is tevens geweldig tegen menstruatiepijn.
Koudgeperste biologische sesamzaadolie is uitstekend als zonnebrandbescherming. Geranium heeft ook beschermende factoren, en samen heb je prima zonnebrandbescherming.
Tegen misselijkheid helpt ruiken aan pepermunt, of het drinken van wat citroensap. Citroen is een zwak zuur wat de zuurgraad van de maag balanceert en opluchting geeft.
Tegen keelpijn werken kaasjeskruid thee, en ook propolis uitstekend, maar wel de druppels zonder alcohol. Bea health bevalt goed. Het is ontstaan uit de observatie dat bijen nooit infectieziektes hebben en wetenschappers kwamen tot de conclusie dat dit wel eens zou kunnen komen door de hars waarmee ze hun korven afdichten: propolis.

Kaasjeskruid is ook goed tegen keelpijn. Gewoon thee van zetten, maar dan met koud water (kraan water wat gefilterd, gekookt en daarna afgekoeld is, of gewoon kaasjes kruid toevoegen aan thee wat afgekoeld is)
Wat Zweedse kruiden op een wattenbolletje in het oor tegen oorpijn.Overigens is het niet raadzaam Zweedse kruiden anders dan uitwendig te gebruiken.
Teatree is goed om luizen te voorkomen, gewoon wat druppeltjes achter het oor of in de neck. Het haar met lavendel wassen voorkomt ook luizen, omdat luizen het beschadigde haar prefereren wat mensen krijgen van het gebruik van gewone shampoos.
Als lippenbalm is sheabutter (is hetzelfde als karité) goed, ik ben er speciaal wen bedrijf voor geworden om het te bestellen bij de Ambachtelijke in Castricum, de enige plek waar ik het in normale hoeveelheden puur kon krijgen http: //deambachtelijke.nl/pages/olien.php

Wolvet is ook behulpzaam bij wondjes of ook erg goed als lippenbalm en bij schrale lippen. Het is te bestellen bij http://www.noordkroon.nl/schapenwolcremes/hoewerktwolvet.php Het is ook te krijgen bij de Aanzet in de Frans Hals straat. Wolvet is ook erg goed op het moment dat Sheabutter niet meer volstaat, het is de grondstof waar lanoline van wordt gemaakt, en is extreem verzachtend en overal toepasbaar. Het is het werkzame element van de superzalven.
Patchouli is een perfecte insecticide. Een paar druppeltjes in gefilterd, gekookt en daarna weer afgekoeld water oplossen en in een verstuiver doen. Als je het water niet kookt en filtert wordt het snel ranzig. Water uit een fles is ook geen optie. Ook dat wordt snel ranzig.

Teatree etherische olie (Chi is goed, let op het etiket of het echt biologisch is en echt 100% teatree, en niet maar 1% zoals bijvoorbeeld donderdag plantage maar dan in het engels;)) voorkomt hoofdluis. Kan puur in de nek en achter de oren aangebracht worden en wat over het haart (enkel druppeltje is genoeg, of via een verstuiver net als de Patchouli.
Als vervanging handzeep op school kun je wat lavendel olie bij gefilterd, gekookt en weer afgekoeld water samen met een eetlepel Himalaya zout in een schoon leeg zeeppompje doen.
Als vervanging van een stuk zeep kan je wat etherische olie van lavendel of Kamille of welke geur je ook maar lekker vindt wat goed is voor je huid druppelen op een Himalaya zout kristal. Ruikt heerlijk, ontsmet goed. Wel ongveer wekelijks opnieuw wat druppeltjes etherische olie op het kristal aanbrengen, anders verzwakt de geur.
Je eigen eau de toilette is ook goed te maken met etherische olie te mengen met gefilterd, gekookt en daarna afgekoeld kraanwater (zonder het filteren en koken wordt het snel ransig, en bronwater is ook niet altijd geschikt) in een verstuiver te doen. Verpakkingen zijn te krijgen bij 73 http://www.plaza33.com/shop/ Denk er wel aan alleen glazen en geen plastic verpakkingen te gebruiken, en ook je olien niet in maar glas te kopen.
Tandpasta vrij van kunstmatige zoetstoffen en van ingrediënten uit foute bronnen maar wel met de voor gezonde botten en dus ook tanden benodigde fluoride, jodium, fosfor, calcium, vitamine D, vitamine K, mangaan, magnesium, zink en ijzer voor sterke, niet overgevoelige tanden: ook goed omdat de fluoride in normale tandpasta niet altijd van een even prettige bron schijnt te zijn, en de kalk kan radioactief zijn en radon bevatten wat tot allerlei nare zwellingen in de mond kan leiden. Daarnaast zijn de normale alternatieven voor commerciële tandpasta als alleen kokosolie, of alleen bakpoeder bepaald niet aan te raden: of ze doen niks of ze schuren je tandglazuur weg. Fluoride, zelfs in pure vorm, houdt cariës niet tegen, dit wel)
TV (Tand Voedende) tandpasta:
Gelijke delen in een vijzel (b.v. 1 eetlepel, geeft genoeg voor twee personen voor een maand of anderhalf, en zo lang is het ook houdbaar)
1 eetlepel Himalayazout (chloride Handhaaft osmotische waarde en zuurgraad, Calcium Van belang bij bot- en tandvorming,, Magnesium: bevordert de opname van calcium)
1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder (is echt nodig om tanden goed schoon te krijgen. Geen gewone bakpoeder, daar zit aluminium in)
l eetlepel brandnetel(ijzer Onderdeel van hemoglobine, myoglobine en andere enzymen., vitamine D Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren )
1 eetlepel Karwijzaad (Fluoride Fluor verlaagt de zuurgraad in de mondholte tijdens de consumptie van koolhydraten. Voorts lijkt het dat fluor in samenwerking met calcium de botten versterkt.en Fosfor Onderdeel van botten, tanden en een cofactor voor verschillende hormonen en B-vitamines)
1 eetlepel Kamille (Fluoride, Calcium)
1 eetlepel Weegbree (zink: belangrijk voor vorming botweefsel, Calcium)
1 eetlepel Oregano (ijzer, mangaan Noodzakelijk voor een normale opbouw van de botten, magnesium, calcium, vitamine A, vitamine K behalve voor een goede bloedstolling blijkt vitamine K ook nodig voor de aanmaak van bepaalde boteiwitten, tegen zweren in de mond)
1 eetlepel Peterselie (Zink, is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. , IJzer Fluoride)
1 eetlepel Salie (Zink, witte tanden)
1 eetlepel Paardebloem (Fosfor, vitamine D Calcium, oestrogeen, vitamine D, vitamine E, kalium, natrium, magnesium, silicium, ijzer, mangaan, zink en koper. Ook treft men in de paardebloem een relatief hoog gehalte aan choline aan (onderdeel van vitamine B-complex).
1 eetlepel pepermuntblad (basisch)
Alles biologisch natuurlijk.
Optioneel: de inhoud van een norit capsule (verrijkte kool) Dit helpt de tanden wit maken en helpt met de afvoer van tonines.
Dit goed fijn maken met de vijzel, 2 eetlepels biologische kokosolie (kan tandcariës voorkomen) en mengen tot een pasta, in een potje en ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grote van een erwt en het eten en tanden stoken.

Optioneel: de inhoud van een norit capsule (verrijkte kool) Dit helpt de tanden wit maken en helpt met de afvoer van tanines.
Dit goed fijn maken met de vijzel, 2 eetlepels biologische kokosolie (kan tandcariës voorkomen) en mengen tot een pasta, in een potje en ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grote van een erwt en het eten en tanden stoken.

Om te voorkomen dat deze tandpasta te hard wordt kan je wat biologische , koudgeperste sesamolie toevoegen.

De overige vitamines die goed zijn voor de botontwikkeling en dus ook de tanden. Vitamine B en C, zijn minder geschikt voor in tandpasta, en kunnen beter via de voeding worden ingenomen.
En ondanks wat bepaalde tandartsen op internet beweren, gewoon na het eten poetsen: zonder voedselresten geen schadelijke bacteriën en zonder schadelijke bacteriën geen cariës. Als je eerst goed de tanden stookt (ook bij kleine kinderen ) (en let op dat er geen rotzooi op de tandenstokers zit, gewone cocktailprikkers werken prima. Of van die speciale borsteltjes als er grotere ruimtes tussen de tanden zijn) dan valt het met die zuuraanvallen ook wel mee. Dus poetsen voor het ontbijt werkt echt niet, want dan lopen ze de hele dag met vieze tanden en kun je ellende verwachten. En begin gewoon met vanaf de eerste tandjes, of zelfs daarvoor met een tandenborstel. Niks van dat een beetje schoonwrijven met de vingers zoals consultatiebureaus wel eens aanraden, gewoon poetsen. Geen plak, geen gaatjes. Er zijn tandartsen die met slagroom spoelen aanbevelen, dat zou goed voor het glazuur zijn. Maar in slagroom zit lactose, wat ook weer cariës veroorzaakt. Beter is het dan om kokosolie te gebruiken, want het gaat waarschijnlijk om de proteïnen, en die zijn daarin ook aanwezig, dus ook dat is een voordeel van de TV tandpasta. Als kinderen erg veel last hebben van doorkomende of wisselende tandjes, geef ze een tandenborstel om op te kluiven. Bijtringen zijn voor sommigen te zacht en dan gaan ze van alles pakken, zoals als sleutels of steentjes, warmee ze de tanden die al door zijn beschadigen. Het kan ook zijn dat ze dat doen omdat ze proberen te flossen omdat hun tanden dichter bij elkaar staan dan normaal. Ook hier, zelf stoken. Onze tandarts raadde een sonische tandenborstel aan, en dat bevalt erg goed, met een gewone tandenborstel voelen ze, hoe goed ik ook poets, nooit zo schoon aan als met een elektrische.
Dit werkt tegen gaatjes. Voor echt witte tanden is het slim een waterpik te gebruiken.

Voor meer over hoe tanden in elkaar zitten, zie http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=304116
Om kunstmatige zoetstof of ongewenste chemicaliën bevattende verzorgingsproducten en geneesmiddelen voor niet ernstige ongemakken te vermijden kunnen de volgende middelen uitkomst bieden:
Goudsbloemolie werkt goed tegen jeuk, bijvoorbeeld na tegen brandnetels aangekomen te zijn, al werken de witte bloemetjes van dovenetel dan ook goed.
Goede antiverkoudheidsolie om voor het slapen gaan op de borst en rug te smeren: Zoete Amandelolie , druivenpitolie en goudsbloemmaceraat als basis. Daarbij : etherische olie van pepermunt,rode tijm, benzoë, mirte, jeneverbes, mirre, hysop, niaouli, teatree, kamille, helicrysum, kajeput.
Tegen wratten is appel azijn een wonder middel. Elke ochtend en avond op de wrat, en het is na ongeveer een week weg.
Tegen gordelroos helpt appelazijn met wat druppels oregano. Tea tree zorgt ervoor dat er geen nieuwe bulten kmen.

Gifvrije Haarkleuring:
Neutrale Henna (Of Cacia Obovata), is te krijgen bij Jacob Hooy, Kloveniersburgwal 10 , Amsterdam, en ook bij drogisterij van Gelder, Van Wou straat Amsterdam) .
De normale aanwijzing is dat je het 12 uur moet laten staan in citroensap een prima haarkleur middel wat net een goudachtig glansje legt zodat grijs haar licht blond lijkt. Hennapoeder mengen tot een yoghurt dikte in het sap van 3 citroenen, 12 uur laten staan. Haar eerst goed ontvetten door het te wassen in wat soda wat opgelost is in water (pas op huid en ogen). Dan voor het slapen gaan Henna citroen mengsel erop, douchekap op en nacht erop laten.

s’ Ochtends uitspoelen en wekelijks herhalen..
Maar ik heb gemerkt dat het ook werkt als je gewoon wat in water mengt tot een yoghurtachtige dikte, en het dan meteen op je droge haar smeert, en het dan meteen uitspoelt onder de douche.

Hoe pas je G4dv toe bij kinderen?
Het is voor kinderen belangrijk dat het er leuk uitziet als je zelfgemaakte snacks meegeeft. Op de volgende website zijn mooie duurzame verpakkingen voor een vriendelijke prijs te krijgen:http://www.biofutura.nl/milieuvriendelijke-verpakkingen/duurzame-verpakking.html
Ook kun je wel eens bij bakkers , notenbars of natuurwinkels zakjes kopen die er wat leuker uitzien dan de standaard boterhamzakjes. Bijvoorbeeld bij Jan Gotje op de Albert Cuyp. En dat is dan leuk af te maken met kleurige pijpenragers, te koop bij knutselpakketten bij zaken als de Action.
Voor verpakkingen van cosmetica producten en flesjes kun terecht bij Plaza 33
http://www.plaza33.com/shop/

Verzamelde lijst van do’s en don’ts voor het g4dv ( Gewoon Genietend Gifvrij Gezond dieet en verzorging)
Wel
(Wat voedingsmiddelen betreft)
Biologische Groente, groente sap, water
Geitenkaas, Brie, Mozzarella alle Kaas mits zonder giftige Enummers (let vooral op E251, is natriumnitraat)
yoghurt zonder toevoegingen
biologisch Fruit
Geitenmelk, geiten karnemelk,
Biologische thee (zonder toevoegingen)
ongebrande noten
ongezwavelde rozijnen biologische zonder toevoegingen
Chips met alleen aardappelen, olie en zout als ingrediënten, (niet te veel, gebrande koolhydraten zijn erg kankerverwekkend)
Popcorn van biologische , niet gemanipuleerde maïs (zie www.scentses.isgezond.nl bijlage 55))
Biologische Rijstwafels
Biologische Spelt-, boekweit, haver(mout), gerst(enmeel) , eigenlijk alle graan en meel(bloem)soorten op tarwemeel(bloem) na)
Voor bakken: koudgeperste biologische olijfolie of niet ontgeurde biologische kokosolie,, alleen nooit boven de 180 graden Celsius, dus nooit laten roken, dan wordt het giftig.
Andere oliën koudgeperst en biologisch en niet verhitten.
Rauwe Biologische honing (b.v. acacia-, zonnebloem-klaver of lindehoning)
Himalaya zout
Wijnsteenzure bakpoeder
Cayenne peper (gewoon over eten waar dat lekker bij past en lekker bij smaakt, vernietigd kankercellen in de bloedbaan en voorkomt zo dus uitzaaiingen)
Curcuma (over eten waar dat lekker bij is)
Aloë Vera sap is ook goed tegen infecties. Mijn favoriet is Aloë Vera Juice van Aloë Pura, Bio Organic, te krijgen bij van Gelder in de van Woustraat. Blijft na opening een maand goed in de koelkast. Zit germanium is wat ook tegen kanker werkt. Let op dat je alleen de gel gebruikt, en niet de aloïne wat vlak onder bladeren zit. Dit zie je op de ingrediënten lijst, en als je een plant gebruikt snij je het blad in de lengte open en let erop dat de gele aloïne er niet bij komt.
Do’s wat verzorgingsmiddelen betreft
Biologische etherische oliën, kruiden, koudgeperste zoete amandelolie, avocado olie, sesamzaadolie , goudsbloemolie, teunisbloemolie etc.
Bij wondjes en schrale lippen wolvet, te bestellen bij http://www.noordkroon.nl/schapenwolcremes/hoewerktwolvet.php Het is ook te krijgen bij de Aanzet in de Frans Halsstraat, Amsterdam, de Pijp. Wolvet is ook erg goed op het moment dat Sheabutter niet meer volstaat, het is de grondstof waar lanoline van wordt gemaakt, en is extreem verzachtend en overal toepasbaar. Het is het werkzame element van de superzalven.
Het is niet onverstandig om meteen ook de rest van de persoonlijke verzorging onder de loep te nemen. Immers, de parabenen, sodium lauryl sulfaat, triclosan, aluminium en andere gezelligheden waar verzorgingsproducten vol mee zitten dringen zich ook door de huid heen het hele lichaam in, en er kunnen ook korte termijn reacties op komen als uitslag in plaats van alleen lange termijn gevolgen.(zie Scentses Bijlage10 Giffen in verzorgingsproducten http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=307127 en Scentses Bijlage 71: Gevaren van niet gefilterd http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=297206.)
Als vervanging van zeep en shampoo volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel na een dag weggooien. In tegenstelling tot lavendel wordt dat gauw muf. Wel een zeef gebruiken als je sok wilt uitspoelen en wassen, het geeft anders zo’n rotzooi in de wasbak.
Huidolie is makkelijk te vervangen door een basis olie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basisolien en etherische oliën zie http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Prima Vera verkoopt ook goeie etherische oliën.

Voor kinderen is zoete amandelolie met wat goudsbloem heel geschikt.
Daarnaast heb je voor noodgevallen propolis en aloë vera.

En voor schoonmaken kun je voor kalkaanslag huishoud azijn gebruiken, en voor ontvetten soda en water. Voor de gekleurde was wasnoten, drie schilletjes zijn genoeg voor één was. Een pak kost 4 tot 8 euro en daar doe je een halfjaar mee als je met zijn drieën woont en dagelijks wast, dus dat is een enorme geldbesparing. De schilletjes kunnen gewoon in de biobak, dus het is nog ontlastend voor het milieu ook, en je steunt er dorpen in India mee, dus het is ook nog eens menslievend.
Voor de witte was is het minder geschikt, daar kun je dan soda en citroen voor gebruiken: een lepel soda gewoon in het wasmiddel gedeelte van de wasmachine, en in een waszak een halve citroen bij de was in de trommel
Geen
(Wat voedingsmiddelen betreft)
Enummers (nitriet, nitraat in vlees vis en kaas, en alle andere giftige E nummers)
Alle supplementen mijden, maar vooral vitamine A supplementen
Vaste vitamine E
Rauwe eieren
Geraffineerdesuiker, glucosestroop agave siroop, Siroop of suikervervangers ( aspartaam) of producten waar die in zitten zoals Limonade (ook geen ukkie of diksap) en snoep
Tarwe of Tarwehoudende producten (brood, cake, crackers,koekjes)
Geharde vetten, margarine, halvarine
Soja of sojahoudendeproducten
Varkensvlees
Lijnzaadvliesjes
In plastic opgewarmd voedsel
In magnetron opgewarmd voedsel
Limonade
visolie
(Mijden wat verzorgingsmiddelen betreft)
Zeep, Standaard zonnebrandolie, glycerine, sojaolie, parabenen, sodium lauryl sulfaat, aluminium
Wat medicijnen betreft
Geen statines op bepaalde erfelijkheidsafwijkingen waarbij overmatig veel cholesterol wordt gemaakt na.
g4dv recepten
In het hoofdstuk “Een week g4dv”staan al heel veel ontbijt, avond eten recepten, en snack en toetjes ideeën.
Hier staan nog een aantal recept ideeën.
Je kunt elk recept omzetten in een g4dv recept door: de volgende ingrediënten te vervangen:
Gewone bakpoeder door biologische wijnsteenzure bakpoeder (in combinatie met koolzuurhoudend water voor het rijzen)
tarwebloem door biologische speltmeel of speltbloem
Zonnebloemolie door biologische koudgeperste olijfolie of biologische kokosolie
Suiker door biologische zonnebloem-, boekweit-, klaver of Linde honing
Zout door Himalayazout
Koemelk door geitenmelk
maaltijd recept ideeën
Naast de vaste onderdelen sla, zeewier, olijf olie, Himalaya zout, het kruid van de dag (zondag, zaad, paars, koriander, venkel, fenegriek, karwij, komijn , maandag, wortel, blauw, kurkuma, ginseng,laos, engelwortel, dinsdag blad groen, oregano, basilicum, woensdag, kruid, geel, salie, tijm, rozemarijn, donderdag, bloem, oranje, gember,madeliefje, paardebloem, vrijdag hout, rood, kaneel, kruidnagel,zaterdag, fruit, wit, kardemom. ) hier de volgende receptideeën voor de warme maaltijd:
Groenten: broccoli, komkommer, bloemkool etc Maar denk ook aan zelf geplukte paardenbloemen en madeliefjes.
Tortilla’s met guacamole ( avocado, yoghurt, citroen en Himalayazout) of hete saus gemaakt met sambal zonder toevoegingen. De pannenkoekjes zijn met biologisch, niet genetisch gemanipuleerd maïsmeel gemaakt.
Kroketten of bitterballen: etensresten van vorige dag door de blender, speltmeel erbij tot je er een balletjes van kan rollen, bakken in olijfolie. Serveren met mosterd zonder toevoegingen en het is net zo lekker als een gewone bitterbal of kroket (eigenlijk lekkerder vind ik zelf)
Saus van kaas en champignons
Pasta pesto met zelfgemaakte pesto saus en spelt pasta.
Brandnetel soep voor 4 personen:
Zelf brandnetels plukken (denk aan tuinhandschoenen).Jonge scheuten vooral. Goed schoonmaken met keukenhandschoenen aan, dan 3 uitjes bakken in olijfolie, wat Himalaya zout erbij, water erbij als ze goed gebakken zijn, en dan de brandnetels. Op smaak brengen met rode palmolie en Himalaya zout en kruid van de dag.
Voor de lunch kan je bijvoorbeeld speltbrood met avocado nemen, lekker met wat kruid van de dag en Himalayazout.
G4dv toetjes ,snack en drank ideeën:
alles kan nagemaakt worden door de minder gewenste ingrediënten te vervangen met ingrediënten die wel kunnen, zoals tarwemeel vervangen door speltmeel (voor brood) of speltbloem (voor gebak), of havermeel (lekker voor koekjes en pepernoten) of boekweitmeel, er zijn erg veel variaties) Hier wat tips

Dolma’s,
Druivenbladen gevuld met rijst, munt , seizoenskruiden en citroen.
Ingrediënten voor 20 dolma’s

200 gr ongekookte langkorrelige witte rijst
1 grote ui, fijngesneden
25 gr verse munt, fijngesneden
Afhankelijk van het seizoen:
25 gr verse dille,
vers venkelzaad
2 liter rode palm bouillon (gemaakt van één eetlepel rode palm olie, twee liter heet water, één eetlepel himalaya zout,)
90 ml vers citroensap, apart te verwerken (= 3 citroenen)
20 druivenbladen, uitgelekt en afgespoeld
250 ml olijfolie
Bereiding

 

Knip 20 mooie , grote druiven bladen af.

Voor de rode palmolie bouillon: Doe een pan waar een vergiet in past op het vuur en laat een eetlepel rode palm olie erin smelten. Voeg dan 2 liter water en een eetlepel Himalayazout toe.
Doe de druivenbladeren in een zeef in de bouillon, met er bovenop een kleine deksel of een schaal met water om ze op hun plek te houden, en kook ze 10 minuten

 

 

 

 

In een grote sauspan op een matig hoog vuur rijst, ui, seizoenskruiden en munt gedurende ong. 5 minuten sauteren tot de ui zacht is. 1 liter bouillon toevoegen, het vuur laag zetten en in 10-15 minuten de rijst gaar laten sudderen. Helft van het citroensap erdoor roeren en van het vuur halen.

Een druivenblad met de bovenkan naar onder nemen, haal het steeltje eraf, en 1 theelepel van het rijstmengsel aan de onderkant (stam) plaatsen. De beide zijden van het blad naar het midden vouwen, van de brede onderkant naar boven oprollen en in een pan van 4 liter leggen. Herhaal de procedure met de overige bladen. Zorg dat er geen gaten zijn als de gevulde bladen in de pan liggen (anders gaan ze tijdens het koken open). Besprenkelen met resterende citroensap en olijfolie.

 

 

Pannenkoeken, Pepernoten, Koekjes, taart, soesjes, ijs, chocolade pudding, schuimpjes, Haagse Bluf
Spelt pannenkoeken: speltmeel ipv tarwemeel, Himalaya zout in plaats van gewoon zout, 2 eieren, 200 gram speltmeel, 50 gram quinoa meel, wijnsteenzure bakpoeder, aanvullen met water tot gewenste consistentie is bereikt, (ongeveer 400 ml) bakken in koudgeperste biologische olijfolie

Kruidnoten: (genoeg voor 100)
Oven voorwarmen op 150 graden Celsius,
Bakplaat invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met biologische kaneel.
Stop 200 gram kokoscrème in een bakje in de voorverwarmende oven tot het gesmolten is.
Meng ondertussen in een beslagkom 200 gram biologische havermeel (geeft ze dat lekkere kleverige van pepernoten), 1 eetlepel kaneel, een afgeplatte kwart theelepel Himalayazout, 200 gram biologische bloemenhoning en de gesmolten 200 gram biologische kokoscrème. Op het laatst 1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder erbij doen.
Gebruik een theelepel als maat voor de bolletjes en verdeel die in 10 rijen van 10 over de ingevette met kaneel besprenkelde bakplaat,
15 minuten in de oven op 150 graden Celsius

Gemberkoekjes: zelfde als pepernoten, maar dan met en een eetlepel gember in plaats van kaneel, en met een eetlepel als maatstaf, zodat je er 25 van maakt in vijf rijen van vijf.
Appeltaart : oven voorverwarmen op 150graden Celsius, bakblik invetten met biologische kokosolie en besprenkelen met speltbloem, Beslagkom vullen met 250 gram biologische speltbloem, beetje Himalaya zout, een eetlepel kaneel, beetje havermeel erbij , 1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder.
2de beslagkom: 1 uitgeperste biologische citroen, scheutje koolzuurhoudend water, 250 gram blauwe rozijnen (mag ook meer) erbij doen, 1 kilo biologische appels schillen en ontdoen van klokhuis, mengen met de rozijnen en citroen en bruiswater. Dit geheel mengen met het bloemmengsel van beslag kom 1. in de taartvorm doen, 40 minuten in de oven en smullen maar!
soesjes
Ingrediënten
· 350 ml water
· 250 gram kokosolie
· 275 gram speltbloem
· 475 gram ei (1 ei is ca. 50 gram)
Overige benodigdheden
· Spuitzak
· Verse slagroom of custard
· Mixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden (elektrische oven).
Smeer de bakplaat licht in met kokosolie en bestuif het daarna met een beetje bloem.
Doe de 350 ml water en de 250 gram kokosolie in een pannetje en zet het pannetje op het vuur. Laat de massa zachtjes koken, totdat de kokosolie is gesmolten.
Vervolgens doen we er de 275 gram speltbloem bij. Laat deze massa rustig gaar worden, maar pas op! De massa mag niet bruin worden. Het is dus belangrijk om de aandacht er constant bij te houden.
Zodra de massa gaar is nemen we het pannetje van het vuur af en doen we er geleidelijk de 475 gram ei bij. Dit mixen we in de laagste versnelling goed glad.
Het beslag voor de soesjes is nu klaar.
Spuit met de spuitzak kleine mopjes ter grote van een euromuntstuk. Let op dat de mopjes niet te dicht naast elkaar worden gespoten. Voor grote soezen dienen de mopjes dubbel zo groot opgespoten te worden, voordat ze de oven in gaan.
Bak de soesjes 12 tot 15 minuten.
Als de soesjes zijn afgekoeld kunnen deze gevuld worden met verse slagroom! Of bijvoorbeeld verse slagroom voor de helft vermengd met vers gekookte vanillepudding!
1 stang agar-agar
6 dl water
evt 2 volle eetlepels geitenmelk
1 stuk vanille (boekweit, haver of spelt) bloem (tot juiste consistentie is bereikt)
honing naar smaak
beetje Himalaya zout

Bereiding:
De agar-agar koken met het water, Himalaya zout, de honing, vanille, bloem (boekweit, haver of spelt) zeven, voeg hierbij geitenmelk.
Liever een hartige vulling? Gebruik dan bijvoorbeeld kaas. Zelfde recept als hierboven, maar dat met kaas in plaats van vanille en honing.
IJs van geitenmelk of melk van ongebrande cashewnoten (zie plantaardige melk hierboven), biologische rauwe honing, biologische rauwe cacao met een beetje Himalaya zout, in de ijs machine, roeren, klaar.

Chocoladepudding

1 stang agar-agar
6 dl water
2 volle eetlepels geitenmelk
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
1 stuk vanille
honing naar smaak
(boeweit, haver of spelt) bloem, tot de gewenste consistentie is bereikt.

Bereiding:
De agar-agar koken met het water, de honing, vanille, cacaopoeder en havermeel, zeven, voeg hierbij de melk en giet ze in de vorm.

http://www.onzeplek.nl/forum/forum_posts.asp?TID=811
Wim’s Schuimpjes, alleen te maken bij droog weer
Ingrediënten:
10 eieren
Acacia honing
Himalayazout
Benodigdheden:
Oven
Mxer
Beslagkom
Papier om mixer en beslagkom af te drogen en bakpapier
bakpoeder
water
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 100 graden Celcius
Het is belangrijk schoon en vetvrij te werken. Dus zo maak je de bak waarin je de schuimpjes wil maken en de mixer schoon.
Vul de kom met heet water en bakpoeder
Gebruik de mixer om het te roeren
Gebruik papier om de mixer droog te maken en leg de mixer weg met de roerstaven naar boven zodat niets ze aan kan raken
Maak ook de kom droog met een stukje papier
Doe heet water en bakpoeder in de bak waarin je de schuimpjes wil maken.
Met de mixer flink in het mengsel roeren
Dan de mixer droog maken met een papiertje
Op zijn kop wegzetten zodat de mixer niets kan raken
Bak schoonmaken met schoon stuk papier
Eieren heel voorzichtig breken en eiwit van eigeel zo splitsen zo dat het eiwit de vingers niet raakt,
Dan heel lang de eieren kloppen totdat het schuim wordt
Net zo lang dat je het op zijn kop kan houden zonder dat er iets uit valt
Acaciahonig erbij
Zo heb je een basis voor schuimpjes en Haagse bluf
Bij schuimpjes:
Kleine toefjes op schoon bakpapier in de oven.
Een uur in de op 100 graden Celcius voorverwarmde oven.
Wim’s Haagse bluf (niet weergevoelig)
Als schuimpjes, maar dan zonder oven.
Opdienen:
In een glas een bodempje ongezoete cranberrysap,
Gezoet eiwit eroverheen
Snacks
Studenten haver: Blauwe ongezwavelde biologische rozijnen met biologische ongebrande noten.
Popcorn

Ingrediënten:
Biologische, niet genetisch gemanipuleerde maïs
Himalaya zout
Rauwe, biologische kokosolie
Benodigdheden:
Fornuis
Grote pan (liefst gietijzer) met deksel (liefst glas)
Ovenwanten
Grote kom om de popcorn in te doen
Bereiding
Doe de olie en de zout in een pan en smelt de olie tot er een laag van 2 mm de hele bodem van de pan bedekt (genoeg om de mais korrels tot de helft onder te dompelen).
Doe 3 tot vijf maïskorrels in de pan, en als die gaan poffen doe je de rest erbij , tot de hele bodem van de pan een enkele laag maïskorrels bedekt is. Schudt de pan tijdens het poffen, zodat de gepofte korrels niet verbranden.
Doe het gas op de laagste stand zodra het poffen begint, en doe de popcorn in de kom zodra alle korrels gepoft zijn, zodat de popcorn niet verbrand.

snoep
Hazelnootballetjes:
kokosschaafsel op een bord, biologische kokosolie smelten in de pan, biologische hazelnoot pasta zonder geharde vetten erbij, rauwe biologische acaciahoning erbij, havervlokken erbij, uit de pan halen met een lepel en op het bord met kokosschaafsel rollen tot balletjes, af laten koelen en smullen maar!
Bananen schijfjes met muntblaadjes:
snijd banaan in plakjes, knijp citroen erover, mint erover, smullen maar!
Pepermunt en drop
Als snack bijvoorbeeld wat zoethout-,, of venkelzaad met rozijnen (is net drop), of wat rozijnen met pepermuntblad Biologisch Zoethout of Biologische Venkel met rozijnen, (net drop, maar dan zonder de toevoegingen)
Zelf chocola maken
Van een pakje cocos creme de olie afsnijden en bewaren (dat is het spierwitte deel) en dan de rest aubain marie verwarmen tot het helemaal gesmolten is, dan mengen met creme honing (zoals klaverhoning) en rauwe cacao in een verhouding van 200 g cocos, 100 g creme honing, 1 eetlepel rauwe cacao, Himalaya zout naar smaak (ongeveer 1/8 theeleperl)

Rol dit uit tot een plak, en maak er dan elke vorm van die je wil.

Je kan er ook bonbons van maken door er halve dadels of ongezouten cashew noten in te rollen.
Drankjes:
Cranberry soda:
Meng ongezoete biologische cranberry sap met bruiswater en rauwe honing
Minty lemon soda
Spa rood met wat citroen en muntblaadjes
Enszyo’s warme chocomel :
Chocolademelk van rauwe cacao, een klein beetje Himalaya zout, acaciahoning en geitenmelk Haver of notenmelk in plaats van geitenmelk kan ook. Biologische rauwe cacao en rauwe biologische acaciahoning. En een klein beetje Himalaya zout. Een beetje vanille erbij is ook erg lekker.
Carl Jung alcoholvrije wijn, van wijn genieten zonder hoofdpijn de volgende dag, een verademing.

Recepten voor verzorgingsproducten
Jasmijn, Neroli en Roomse kamille bij basisolien van Avocado, Druivenpit, Zoete amandelolie, Macademia en Teunisbloemolie vormen een heerlijke huidolie voor volwassenen. Teunisbloemolie is tevens geweldig tegen menstruatiepijn en overgangsverschijnselen.
Etherische olie met water als eau de cologne
Teatree met water in verstuiver tegen luizen
Patchouli met water in verstuiver tegen insecten
Azijn of goudsbloem olie tegen brandnetel irritaties
TV (Tand Voedende) tandpasta:
Gelijke delen (b.v. 1 eetlepel, geeft genoeg voor twee personen voor een maand of anderhalf, en zo lang is het ook houdbaar) in een vijzel
1 eetlepel Himalayazout (chloride Handhaaft osmotische waarde en zuurgraad, Calcium Van belang bij bot- en tandvorming,, Magnesium: bevordert de opname van calcium)
1 eetlepel wijnsteenzure bakpoeder (is echt nodig om tanden goed schoon te krijgen. Geen gewone bakpoeder, daar zit aluminium in)
l eetlepel brandnetel(ijzer Onderdeel van hemoglobine, myoglobine en andere enzymen., vitamine D Vitamine D reguleert de niveaus van calcium en fosfaat in het bloed door de absorptie ervan uit het voedsel in de darmen te bevorderen, evenals de heropname ervan in nieren )
1 eetlepel Karwijzaad (Fluoride Fluor verlaagt de zuurgraad in de mondholte tijdens de consumptie van koolhydraten. Voorts lijkt het dat fluor in samenwerking met calcium de botten versterkt.en Fosfor Onderdeel van botten, tanden en een cofactor voor verschillende hormonen en B-vitamines)
1 eetlepel Kamille (Fluoride, Calcium)
1 eetlepel Weegbree (zink: belangrijk voor vorming botweefsel, Calcium)
1 eetlepel Oregano (ijzer, mangaan Noodzakelijk voor een normale opbouw van de botten, magnesium, calcium, vitamine A, vitamine K behalve voor een goede bloedstolling blijkt vitamine K ook nodig voor de aanmaak van bepaalde boteiwitten, tegen zweren in de mond)
1 eetlepel Peterselie (Zink, is nodig bij de opbouw van eiwitten en daarmee voor de groei en vernieuwing van weefsel. Daarnaast speelt het een rol bij de opbouw en afbraak van koolhydraten. Zink is onderdeel van het hormoon insuline en het zorgt ervoor dat het afweersysteem goed werkt. , IJzer Fluoride)
1 eetlepel Salie (Zink, witte tanden)
1 eetlepel Paardebloem (Fosfor, vitamine D Calcium, oestrogeen, vitamine D, vitamine E, kalium, natrium, magnesium, silicium, ijzer, mangaan, zink en koper. Ook treft men in de paardebloem een relatief hoog gehalte aan choline aan (onderdeel van vitamine B-complex).
1 eetlepel pepermuntblad (basisch)
Alles biologisch natuurlijk.
Dit goed fijn maken met de vijzel, 2 eetlepels biologische kokosolie (kan tandcariës voorkomen) en mengen tot een pasta, in een potje en ’s ochtends en ’s avonds een hoeveelheid ter grote van een erwt en het eten en tanden stoken.
De overige vitamines die goed zijn voor de botontwikkeling en dus ook de tanden. Vitamine B en C, zijn minder geschikt voor in tandpasta, en kunnen beter via de voeding worden verkregen.
Advies;
Vind een betrouwbare bron om het Laatste nieuws bij te houden over voeding en verzorging, niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op milieugebied en de nieuwste ontdekkingen, Soms worden giftige materialen gemengd met bouwmaterialen, die nota bene voor milieuvriendelijk doorgaan, zoals het geval is bij “green bricks” en met wolmanzout behandeld hout. Daar zit chroom 6en arseen in, en het wordt gebruikt voor tuinhekjes en speeltuinen! Op www.scentses.isgezond.nl probeer ik alles zo goed mogelijk bij te houden op gezondheidsgebied.
Blijf bij en wees kritisch! Schrijf je in op de nieuwsbrief bij Wordt ook lid van de g4dv facebookgroep op https://www.facebook.com/groups/scentses/?fref=ts

 

Waarom zijn al deze dingen niet allang bekend?

Het gebrek aan enthousiasme dat er is voor kosteloze remedies voor ernstige ziektes kent een aantal oorzaken, die geen van allen terecht zijn:
1. Een hardnekkig geloof dat de aarde te klein is voor het aantal mensen dat erop is.
2. Het idee dat mensen schadelijk zijn voor de natuur.
3. Woede van de farmaceutische industrie vanwege inkomstenderving als mensen gezond zijn. Zie ook ook de documentaire : Cancer, The Forbidden Cures van Massimo Mazzucco op https://www.youtube.com/watch?v=7QD72iiJ8rU&feature=youtu.be
4. Eugenetische overtuigingen, waar geloofd wordt dat er verschillende lagen mensen zijn en dat deze lagen niet moeten mengen omdat dan de mensheid als geheel afzakt. Zie ook http://www.oorvooru.wenst.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=311771
5. Het idee dat het onspiritueel of een teken van neurose zou zijn om goed p je dieet te letten.
Oorsprong en tegenargumenten zijn:
1. De aarde is niet te klein voor de hele mensheid. Heel de mensheid op elkaar gestapeld zou de Grand Canyon nog niet eens half vullen. Er kunnen dus makkelijk meer mensen bij, en al die bevolkingsbeperkende maatregelen zijn niet nodig. Als ze geen vlees eten hebben mensen maar 400 vierkante meter nodig per persoon, en zelfs bij de grootste bevolkingsexplosies is er 11.000 vierkante meter landoppervlakte per persoon , en dan is er nog twee derde landoppervlakte vrij voor natuur.
2.Mensen zijn helemaal niet automatisch schadelijk voor de natuur. Bomenkenners spreken van “dode bossen”als er geen menselijke inbreng in het ontstaan ervan is geweest, omdat mensen zaden van bloemen, planten en bomen uitwisselen met elkaar. Mensen zijn ook nodig voor biodiversiteit omdat ze bij rijke grond grote planten zo kunnen snoeien dat er ruimte is voor kleinere planten. Zie ook de documentaire “Why Poor Places are more diverse van Minute Earth op https://www.youtube.com/watch?v=mWVATekt4ZA Wat wel schadelijk is de manier van leven die ons opgedrongen wordt door grote bedrijven met politieke invloed en de aanslag die dat pleegt om de natuur, zoals te zien i e documentaire schooling the world van Carol Black op https://www.youtube.com/watch?v=oDxYWspiN-8 De g4dv laat ook een manier van eten en verzorgen zien wat totaal geen aanslag op de natuur is.
3.Het is obsceen dat er een miljardenindustrie bestaat die gebaseerd is op het ziek maken en ziek houden van mensen. Door de politieke macht die deze farmaceuten hebben kunnen ze mensen vanaf voor de geboorte vergiftigen, die giffen verplichten, en vervolgens degenen die weigeren hun babies te vergiftigen hun kinderen afhandig maken door samenwerking met jeugdzorginstellingen.
4.Gaulton was een neef van Darwin, die een op de Anglicaanse leer gebaseerd onderscheid tussen de rassen had gemaakt en een theorie had dat rassenvermenging desastreus zou zijn voor de aarde. Scholen en (psychische) gezondheidszorg manipuleren op allerlei manieren de bevolking om ervoor te zorgen dat er geen rassen en klassen vermengingen komen. Deze manier van doen is naast onethisch ook wetenschappelijk onhoudbaar, aangezien al het menselijk DNA verenigbaar is, en inteelt een gevaar is, niet rassenvermenging.
5. Misvattingen over spiritualiteit. Alsof tegen giffen kunnen een teken van geestelijke kracht zou zijn, terwijl giffen nemen in werkelijkheid een teken van domheid is.
Er is dus geen enkele goede reden om een gezonde manier van leven af te wijzen.
De boete van €30500, – is een hoop geld om te zeggen dat iets tegen kanker werkt.
Maar er zijn meer tegenkrachten.
1.Misverstanden over spiritualiteit, waarbij het gezien wordt als een goed teken als je alles kan eten zonder ziek te worden,
Tegen argument:
1.Dit is een Paulinistische misvatting. Alle andere geloven hebben strikte voedingsadviezen, juist om giftigheid tegen te gaan.
Tegenkracht 2
2. Misvattingen over de waarde van het menselijk leven, alsof we allen maar iets zouden voorstellen als we geld verdienen.
Tegenargument:
2.Ghandi zei:”De grootsheid van een natie en haar morele voortgang kan afgemeten worden aan hoe de dieren worden behandeld”.”
http://www.animalliberationfront.com/Saints/Authors/Quotes/quotes3.htm
Hij zei dit in een tijdperk dat alles behalve de opperste respect voor oude mensen ondenkbaar was. Eer uw vader en uw moeder was een universeel principe voor de zestiger jaren, en het betekende niets meer dan dat je geacht werd goed voor ze te zorgen wanneer ze oud en afhankelijk waren geworden.
Oude mensen waren de oudsten naar wie iedereen luisterde.
Ik denk dat als Gandhi vandaag geleefd had, hij iets zou zeggen in de trant van dat een samenleving die niet de best mogelijke zorg geeft aan zijn ouderen en kinderen gedoemd is uit te sterven.
Mijn vraag is dan of zo’n samenleving het overleven waard is!
Tegenkracht 3
3.Misvattingen over overbevolking. Er leeft onder veel machthebbers de misvatting dat de bevolking van de wereld wil teruggebracht moet worden naar 250 miljoen, en er zijn theorieën dat alle problemen op aarde komen door overbevolking en dat de aarde de 11 miljard mensen die voorspeld zijn te leven in 2100 niet aan kan.
Dus zij denken dat maar een handje vol mensen kan overleven op aarde, en ze nemen hun maatregelen om ervoor te zorgen dat zij de gelukkigen zijn, en om dat te verzekeren moeten wij onder bedwang worden gehouden. De sterke slaven mogen overleven, de zwakke, oude en degenen die zich niet laten onderwerpen zijn nutteloos in hun ogen, en worden om die reden geïsoleerd en omgebracht.
Als je nuttig bent maar niet meedoet met de maatschappij kun je promoveren van virus tot bacterie. Mensen zullen je inzichten gebruiken, maar het zal niet in ze opkomen je als gelijkwaardig te zien of je te compenseren voor je moeite.

Als je niet (meer) meedoet aan de maatschappij wordt je gezien als een pest of een virus, waartegen alles ingezet mag worden om je te vernietigen.
Ze vergiftigen ons als een pest , als een virus die uitgeroeid moet worden, hebben deprimerende methodes van scholing voor onze kinderen (de scholen van hun kinderen hoeven niet aan de absurde eisen van de scholen van onze kinderen te voldoen) en ze zorgen ervoor dat we zo vlug mogelijk na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd sterven. Hun excuus om zo te handelen is dat ze ons de schuld geven van de vervuiling die ze zelf veroorzaken door gebruik te maken van onnodige, verouderde en schadelijke methodes voor voedsel en energievoorziening en het tegenhouden van milieuvriendelijke en milieustimulerende oplossingen.
Laten zien dat je wel milieu bewust en milieu stimulerend leeft zal niet maken dat je bij mensen met deze manier van denken ooit geaccepteerd wordt. Je promoveert hooguit van schadelijk virus naar nuttige bacterie. Er zal geprofiteerd worden van de vruchten van je arbeid zonder dat het bij hen opkomt jou ervoor te bedanken, want je wordt niet als volwaardig, bestaansrecht hebbend persoon gezien, en niets wat je doet brengt daar verandering in, omdat het niet aan jou ligt, maar aan hun eigen verziekte manier van denken. Dat is het afschuwelijke van in de leugen leven en te maken hebben met mensen die in de leugen leven. Ze geloven niet in de gelijkwaardigheid van elk persoon. Vandaar dat er niet met goede daden uit de haat te komen is die ze voor je hebben. Daar helpt geen dieet tegen, dat is iets voor id ( zie https://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ )
Tegenargument 3
3. Er zijn nu zo’n 7 miljard mensen op aarde. Dat lijkt veel, maar in feite is het maar zo’n 1000 keer Amsterdam. Wie ooit in een intercontinentale vlucht heeft gezeten weet dat er veel meer onbevolkte dan bevolkte gebieden op aarde zijn. Er zijn zo’n 196 officieel erkende lande ter wereld. Dat betekent dat in elk land 5 keer Amsterdam zou zijn aan bevolking, Dat valt dus wel mee.
Daarnaast is de massa aan mieren op aarde even groot als dat van alle mensen bij elkaar.
Dus we hoeven ons er geen zorgen over te maken of er genoeg lucht en water voor iedereen is.
Julian Lincoln Simon http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ultimate_Resource (1932-1998)was een professor in economie die erop wees dat door de eeuwen heen mensen bang waren dat het einde nabij was omdat een bepaald materiaal op raakte waar ze op dat moment afhankelijk van waren, maar dat de ervaring leert dat zulke tekorten juist voor meer inventiviteit zorgen.
Hier de crisissen van het verleden die hij noemde:
“Some of the “crises” he notes are a shortage of tin in the 13th century BCE; disappearing forests in Greece in 550 BCE and in England in the 16th century to 18th century CE; food in 1798; coal in Great Britain in the 19th century; oil since the 1850s; and various metals since the 1970s.”
Omdat meer mensen meer inventiviteit betekent is overbevolking nooit een probleem volgens hem.
Daar komt nog bij dat het de grote bedrijven zelf zijn die voor de vervuiling zorgen, niet overbevolking. Maar als iedereen nu ook nog eens zou gaan leven volgens de zeer milieuvriendelijke richtlijnen van de g4dv, samen met de spirituele richtlijnen van de intelligente devotie, wat stelt dat er in de hemel meer dan genoeg plaats is voor elke hoeveelheid mensen en ander leven en dat je nooit iets beters krijgt als je wat je hebt vernietigt (zie https://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ ) worden alle mogelijke argumenten voor hun plundering en genocide weggenomen.
Een boomspecialist vertelde me dat in zijn vakgebied een bos die zonder mensen tot stand was gekomen als een dood bos werd gezien. Door zaden uit te wisselen zorgen mensen namelijk voor meer biodiversiteit dan dieren en planten zelf kunnen realiseren.
In tegenstelling tot wat doorgaans beweerd wordt, zijn wij dus zeer nodig en nuttig voor de natuur.
Tegenkracht 4
4. Het is natuurlijk dat de zieken en zwakken sterven. “Het recht van de sterkste” geldt. Ze in leven houden is tegennatuurlijk en zelfs slecht. Daarmee verzwak je de hele soort.
Tegenargument
4.Op een enkele uitzondering na, zoals bepaalde spinnen en haaien, is het de regel dat dieren erg goed passen op de ouderen en jongen en zwakken.Daarnaast geeft het een ongezonde druk op de hele samenleving als er niet goed voor de kwetsbare elementen wordt gezorgd, want als niemand ooit zwak mag zijn raken de sterken ook meer gestresst, en dat zal de productiviteit benadelen. Met een vangnet zal een trapeze werker meer durven, waarmee ik bedoel dat als het toegestaan is zwak te zijn doordat er dan zonder vrijheidsberovingen en andere vernederende maatregelen goed voor de (tijdelijk) zwakken wordt gezorgd de sterken ook beter presteren. En als er niet goed voor de ouderen gezorgd wordt werkt dit demotiverend voor de hele werkende bevolking. Ouderen hebben vaak ook hun leven lang gewerkt, en dienen geëerbiedigd te worden, en alles moet op alles gezet worden om hun leven zo lang en gezond en prettig mogelijk te maken. En kinderen moeten optimaal verzorgd en opgeleid worden, want zij zijn de toekomst.
Tegenkracht 5
5. De gewone kankerbestrijding hanteert hele andere methoden. Als dit zo effectief is, waarom wordt het dan niet overgenomen door de gangbare medische industrie?
Tegenargument 5
5. Het gevecht tussen de kruidenleer en de medische wetenschap Hoe de traditionele kruidenleer op valse wijze verdrongen is door de medische snijd en plak wetenschap van nu wordt omschreven in het boek van Ralph Moss, PhD. “Herbs against Cancer” .
De Kankerindustrie is een lucratieve zaak, en degenen die er grof geld aan verdienen laten deze melkkoe niet makkelijk los, dus elke echte remedie wordt hardhandig gesaboteerd. De boete van €30.500,- voor alleen maar zeggen dat iets werkt tegen kanker is al genoemd.
Voedingsadviezen, en zelfs diëtisten en voedsel onderzoek worden gedreven door commerciële belangen in plaats van door onafhankelijk onderzoek. Dus het noodzakelijke onderzoek naar natuurlijke, gezonde voedingsmiddelen wordt ofwel niet gedaan ofwel niet bekendgemaakt, omdat het commercieel niet interessant is.
In de medische wetenschap wordt er niet zoveel aandacht aan diëten besteed. Misschien komt dat doordat er zoveel geld wordt verdiend aan het niet begrijpen ervan en het behandelen van de consequenties van een inadequaat dieet met due medicijnen en medische procedures in plaats van onpatenteerbare natuurlijke voedingsmiddelen.
Een voorbeeld van zo’n duur geneesmiddel is Imatinib. Het is ook wel bekend als Glivec. Het is zeer succesvol gebleken in de behandeling van Chronische Myoloïde Leukemie (CML).
Met behulp van dit medicijn hebben deze patiënten een bijna normale levensverwachting, terwijl dat voorheen hooguit een paar jaar was.
Toen Glivec in 2001 geïntroduceerd werd kostte het per patent in Groot Brita;’/nië £18,000 ($27,878) . De prijs steeg naar £21,000 ($32,526) , terwijl in de Verenigde Staten de prijs voor het zelfde medicijn in dezelfde tijd schoot van $30,000 naar $92,000. En dat terwijl alle onderzoekskosten al binnen twee jaar gedekt waren door de aanvankelijke prijs, waarmee jaarlijks al $900.000.000,- werden binnen geharkt (negen honderd miljoen dollar)
In 2012 bracht dit medicijn jaarlijks $4.7 miljard binnen.
De specialisten schrijven hierover: “Dankbare patiënten zijn de financiële slachtoffers geworden van het succes van het genesmiddel doordat ze jaarlijks hoge bedragen op moeten hoesten om in leven te blijven.”
Ken Campbell van de Engelse liefdadigheids organoisatie Beating Blood Cancers vertelde RT dat medicijnenfebrikanten vaak een process proberen uit te voeren wat ëvergreening”heet, waarbij zij voordat het patent verloopt en het nagemaakt mag worden.zoveel mogelijk geld proberen te verdienen aan een medicijn.
http://rt.com/news/cancer-drugs-giants-profits-583/

Daar komt nog bij dat de meeste kanker behandelingen juist kankerverwekkend zijn. Dat geldt ook voor bestralen en chemotherapie. Dus je wordt ofwel afgeperst of gedood door conventionele kanker therapieën. Zie ook http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=312894
Niet voor niets dat 85% van de artsen er niet aan begint als het henzelf betreft.
Zelfs de sterksten zijn soms zwak, en iedereen die kwetsbaar is verdient de beste zorg. Het is weerzinwekkend om van kwetsbaarheid misbruik te maken om winst te maken.

Goed zorgen voor oude mensen is goed voor de hele samenleving, omdat jonge mensen dan ouderdom niet zullen zien om iets om tegenop te kijken maar als iets om je op te verheugen, omdat je gekoesterd en gerespecteerd wordt in plaats van verwaarloosd en verstoten.

Dus het is of deze multi miljarden mega industrie met carcinogene methodes die het lichaam vernietigen, die 85% van de artsen voor zichzelf niet willen op het moment dat ze zelf kanker krijgen,

Hieronder zie je wat er gebeurt met je huid als de kankerverwekkende chemokuur cocktail daarop terechtkomt. (van Dennis Vajrayana in “Cancer is Curable”) Kan je nagaan wat het met je aderen doet. Geen wonder dat iedereen daar doodziek van wordt!

Ze doen met je lijf wat ze ook met landen en de bevolking doen: onder het mom van hulp verwoesting brengen en de eigen verdediging lamleggen, met als doel zich verrijken ten koste van jouw leven.

Of je kunt met gezonde voeding en verzorging de mogelijkheden van het lichaam om zelf kanker te bestrijden versterken zonder dat er iemand is die obscene winsten boekt dankzij de ziekte van een ander.
Hoe kun je weten wat je wel of niet kan geloven?
Ziektes moeten op vele niveaus bestreden worden.
1Het eerste niveau waarop ziektes bestreden moeten worden is met het verstand. Door grondig onderzoek wat ziektes veroorzaakt en wat ertegen gedaan kan worden ku je conclusies bereiken die vervolgens als gids voor je daden dienen te fungeren.
Mocht je de verschillende meningen en de gigantische hoeveelheid informatie verwarrend vinden kunnen de volgende grafieken behulpzaam zijn in het navigeren door het woud van ideeën over wat de beste manier is om gezond te worden en te blijven,
To believe or not to believe flowchart
Wanneer worden natuurkundige wetten gebroken? Bijvoorbeeld als een substantie te giftig is om te eten of zelfs maar aan te raken, dan kun je er redelijk zeker van zijn dat het niet plotseling gezond wordt als het in pillen of vaccins zit.

Hoe weet je wie onderzoeken financiert?
Dat staat er altijd bij.

Hoe weet je of een bron subjectief of objectief is?
Als een bedrijf grote financiële belangen heeft in de uitkomst van een ondezoek en het daarnaast ook het onderzoek financiert, kan je er redelijk zeker van zijn dat dit de uitkomst van het onderzoek zal beïnvloeden.

Hoe weet je of met alle factoren rekening is gehouden? Wat zijn alle factoren? Een aantal factoren zijn fysiek, natuurkundig, scheikundig, sociaal, milieukundig, bacterieel en psychologisch.

Bijvoorbeeld, als een conclusie bereikt wordt over de gezondheidsvoordelen van een product, kan dat te maken hebben met hoe dat product is toegediend. Zoals bijvoorbeeld de vele gezondheidsvoordelen van bèta caroteen komen wel tot uiting als het in wortels zit, maar niet als je het isoleert. Daarmee kun je niet zeggen dat wortels ongezond zijn. Het isoleren van werkzame onderdelen heeft echter vaak een averechts effect. Vaak, maar niet altijd. In het geval van lijnzaad olie, is het scheiden van de olie van het kaf juist wel goed, aangezien er steriel makende elementen in het kaf zitten.
Het is ook mogelijk dat substanties onterecht als ongezond worden gezien omdat ze in combinatie met anderen worden getoetst, waarvan de werking onterecht aan de geteste substantie wordt toegeschreven.

Wat is de wetenschappelijke methode?
Voordat je de conclusie kan bereiken dat een bepaald resultaat bereikt wordt door een bepaalde handeling, moeten alle andere factoren constant zijn. Anders zouden parallelle verbanden verward kunnen worden met causale en vice versa.

Een voorbeeld hiervan was de foute conclusie dat zon kankerverwekkend was, terwijl niet de zon, maar de toxische bestanddelen zonnebrand crèmes kanker veerwekkend zijn, en de zon juist kanker voorkomt. Een ander voorbeeld is het ten onrechte wijten van allergieën aan te grote hygiëne, terwijl het in feite komt door giffen in commerciële schoonmaakmiddelen. Hygiëne is juist noodzakelijk om ziektes te voorkomen.

Wat als de conclusie van een onderzoek niet overeenkomt met de onderzoeksresultaten? Dan kan je er meestal vanuit gaan dat de conclusie gewijzigd is en dat de onderzoeksresultaten kloppen, Data manipuleren is lastig als je met onderzoekers werkt , want ze nemen hun beroep vaal serieus, en zijn vaak alleen bezig met hun eigen onderzoek goed uitvoeren. De kans bestaat dat ze zelf de conclusies van het hele onderzoek niet eens onder ogen krijgen, en ait die verantwoordelijkheid wordt gegeven aan een niet onafhankelijke partij. Als een conclusie onverwacht is, maar wel overeenkomt met de onderzoeksresultaten, bestaat wel de kans dat er met het onderzoek zelf gerommeld is, door bijvoorbeeld een valse controle groep te gebruiken, die toxines als placebo kregen toegediend in plaats van een neutrale substantie. Er zijn bekende voorbeelden van zulk “onderzoek.”

En zelfs als aan alle criteria voor betrouwbaar onderzoek voldaan is, betekent dat nog niet dat het waar is voor jou. Iedereen is uniek, dus je zult nog steeds zelf moeten beoordelen of het het juiste voor jou is.

Als je moet kiesen tussen eetbaar en niet eetbaar, kan deze diagram behulpzaam zijn:
Je lichaam kennen en weten wat elk aspect nodig heeft om gez.ond te blijven is waar het bij de g4dv om gaat.

Hygiene, van je lichaam en je huis. Parasieten zijn even gevaarlijk als giffen , en je hebt geen giffen nodig om schoon te maken. Gifvrije manieren voor persoonlijke hygiene en een schoon huis zijn beschreven in punt 12 van de g4dv.

Wonderen met de g4dv
Mijn moeder april 2013
Mijn moeder was 88 en na een val van haar rolstoel op 8 april 2013 was een 2 centimeter grote bult gevonden was. 99,9 % zeker kwaadaardig dacht haar dokter. Ze zat alleen maar heel stil, reageerde nergens op en was erg bleek.Mijn zus kwam direct over uit Amerika en durfde de vlucht geen week uit te stellen, zo weinig tijd dacht ze dat mijn moeder nog had.
Aangezien ze daarnaast ook aan Alzheimer leed werd er snel overeengekomen dat haar comfortabel houden het aller belangrijkste was voor zo lang als het zou duren en ze niet onderworpen zou worden aan allerlei agressieve kankerbehandelingen.
Ik vroeg mijn familie en de dokter van mijn moeder toestemming mij dieet op haar te proberen, en dat mocht.

Al tijdens de eerste maaltijd ( speltbrood met kokosolie en banaan en een Chinese bloementhee)gingen haar ogen open en kwam de kleur weer op haar wangen terug. Na anderhalve week van de g4dv vertelde één van haar verzorgers me dat de bult platter was geworden, en dat mijn moeder was aangekomen.
We hebben samen Koninginnedag op 30 april 2013 en op 6 mei 2013 haar 89ste verjaardag gevierd.

Ze eet en drinkt weer zelf, wilde weer lopen, en heeft nu een face book account om makkelijker het contact met haar kinderen en kleinkinderen te bewaren.

En dat , terwijl het er in april 2013 nog naar uit zag dat ze misschien geen week meer zou overleven.

Een kinderarts arts wie ik dit dieet heb voorgelegd en de arts die de zorg voor mijn moeder van dichtbij meemaakte hebben beide respect geuit voor mijn kennis over voeding. (zie de volgende e-mails):
1 februari 2010:
(Kinderarts Slotervaartziekenhuis)
ik ben onder de indruk van je kennis, op sommige
vlakken echt meer dan ik in huis heb..laten wij vanmiddag een zinnig
plan maken<
groet
2013/6/27
Beste Anna,
Ben verheugd dat het probleem is opgelost.
Vind het geweldig hoe jij je moeder verzorgd en heb daar veel respect voor.
In ons gesprek is dat onvoldoende naar voren gekomen,
met vriendelijke groet,
Dr van het verzorgingstehuis

Mijn moeder, 10 april 2013

Mijn moeder 18 april 2013, eerste g4dv maaltijd woensdag avond 17 april 2013

Mijn moeder, 7 juli 2013

Ik mocht 15 juli een lezing geven voor de verzorgers van mijn moeder. Ter gelegenheid daarvan schreef ik dit stuk.
Dus dan zou ik geen dieet hebben gevonden wat tegen kanker werkt, maar een dieet wat die ene procent kans dat het niet kwaadaardig is uit laat komen, of zoiets.

Min moeder mei 2016

In maart 2014 zijn we in het buitenland gaan wonen. We wilden mijn moeder met ons meenemen om bij ons in Frankrijk te komen wonen, maar dat zag één van mijn broers niet zitten, en een andere broer vond een plek voor haar dicht bij Zijn huis waar hij haar elke dag op zou kunnen zoeken.

Helaas lukte het me niet om ervoor te zorgen dat het nieuwe tehuis van mijn moeder zich aan haar dieet zou houden, en op donderdag 19 mei 2016 ontvingen wij het gevreesde nieuws dat het niet goed ging met de gezondheid van mijn moeder.We kregen te horen dat ze pijn leed en dat ze niet at en nergens op reageerde. Het plan was haar pijnstillers te gaan geven. Mijn broer dacht morfine, of iets morfine achtigs.

Bij het bericht was een foto van haar met de kaart die bij de bloemen zat die wij haar voor haar 92ste verhaardag gestuurd hadden

Ik kwam erachter dat ze opnieuw op bloeddrukverlagende medicatie was gezet (diuretica), en ik vroeg en kreeg de contactgegevens van de arts en gaf via de mail het advies met de bloeddrukverlagers te stoppen en biologische wortelsap te gaan geven, en haar alsjeblieft geen morfine te geven voordat gezien was of ze op zou knappen van het stoppen met de bloeddrukverlagers en het geven van de wortelsap.
Woensdag 25 mei 10:00 was het gesprek van de dokter met mijn broer, die eerste contactpersoon is, en daar werd medegedeeld wat de verdere plan van aanpak zou zijn. Op advies van mijn man belde ik de arts om 12:10 en mij werd verteld dat met ingang van donderdag 26 mei zouden stoppen met de bloeddrukverlagers, maar ze wilden wel woensdag 25 mei in de avond meteen beginnen met het geven van een pijnstiller, wat fentanyl heet. (zie http://www.apotheek.nl/medicijnen/fentanyl?product=fentanyl#belangrijk-om-te-weten-over-fentanyl ,) De bijwerkingen zijn niet prettig , en mijn moeder sliep al erg veel. Als ze zoń zware pijnstiller zou krijgen zou ze zo moe worden dat ze helemaal niet meer zou eten.

De arts gaf me toestemming om zelf te regelen dat mijn moeder het dieet kreeg. Ze zei me dat ik meer wist van het effect van dieet op gezondheid dan zij, maar dat zij meer wist van het verloop van Alzheimer.

Ik smeekte haar alsjeblieft niet te beginnen met pijnstillers voordat het effect van het stoppen met de bloeddrukverladers gezien werd. De wetenschappelijke methode vereist immers dat niet meer dan één grote verandering tegelijk wordt doorgevoerd.

Ze vond het goed, en zou één dag wachten.
Eén van de verpleegsters was zo aardig om op mijn verzoek biologische wortelsap voor haar te kopen en aan haar te geven, wat mijn moeder op 25 mei kreeg.
De avond van 25 mei kregen we deze foto.
Ik was blij met de kleur die ze op haar wangen had en kon zien dat ze wortelsap had gekregen.

Net als in april 2013 kwam mijn zus uit de V.S. naar Nederland, en ik ontving deze foto’s van haar met onze moeder op vrijdag 27 mei.
Mijn zus zei dat onze moeder pijn had en dat ze niet dacht dat onze moeder haar herkende.

Ik schrok er erg van om mijn moeder zo te zien en ik zocht een pijnstiller zonder de vreselijke bijwerkingen die toegeschreven worden aan fentanyl, en stuitte toevellig op CBD olie. http://www.goodels.nl/informatie-CBD-cannabidiol Ik vond gelukkig ook een vriendin die bereid was dat naar mijn moeder te brengen. Dat zou ze woensdag 1 juni doen.

De dag daarvoor, op dinsdag 31 mei, ontvingen we deze foto’s:

Op zich bemoedigend: goede kleur op haar wangen, open heldere ogen, alleen ze kijkt nog niet echt vrolijk, en het bericht wat mijn broer erbij gaf was niet echt bemoedigend. Hij dacht niet dat ze hem herkende , en hij zei dat ze aan haar kleren en haar huid aan het pukken was. Hij was ervan overtuigd dat ze ongemakkelijk was en dat dit kwam door haar aftakelende hersenen. Ik vroeg hem andere redenen voor haar ongemak niet uit te sluiten. Plukte ze aan haar kleren? Misschien zaten haar kleren niet lekker. Plukte ze aan haar huid? Misschien was er een verkeerde zeep gebruikt en had ze jeuk.

Woensdag 1 juni kwam ik erachter dat mijn moeder laxeermiddelen kreeg, en ik vroeg of daarmee gestopt kon worden, aangezien dat ook een redden zou kunnen zijn van ongemak. Laxeermiddelen zijn niet onschuldig ( zie http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=617 )
Ik zette dit in een mail naar mijn broers en zus en zette de arts in de cc.

Diezelfde middag bracht mijn geweldige vriendin, die een professionele danseres is, de CBD olie, las haar een gedicht voor dat ik voor haar verjaardag voor haar schreef http://plazilla.com/page/4295184275/mam en ze zei dat ze merkte dat mijn moeder luisterde.

Mijn moeder zei ook “wat mooi”toen ze een foto van mijn zoon en mij zag, en haar ogen lichtten op toen ze een de foto’s van haar zelf als klein meisje zag die bij het gedicht waren. Ze zei dat mijn moeder de foto’s steeds opnieuw wilde zien ,en dat ze haar ogen er niet vanaf kon houden, en dat ze de hele tijd haar hand had vastgehouden en dat mijn moeder haar hand niet wilde loslaten.Ze vertelde dat ze een prachtig contact met mijn moeder had. Dat was ook goed te zien op de foto’s die ze stuurde:
Donderdag 2 juni was de wortelsap op die de geweldige verpleegster had gekocht voor mijn moeder van haar eigen geld, en was er een andere geweldige vriendin van me beried het te brengen.

Ze ging op vrijdag 3 juni naar mijn moeder, en vertelde achteraf ook dat ze een geweldig contact met mijn moeder had. Ze was uren gebleven en ze hadden samen gelachen en gehuild.

Naast haar vele talenten is ze professioneel masseuse, en zij merkte dat mijn moeder pijn in haar nek had, en ze masseerde haar in haar nek op de plaats waar haar handen geleid werden, zo vertelde ze me.

Ze stuurde deze foto, waar mijn moeder rechtop zit en straalt, duidelijk geen pijn meer!

Dus dat was het! Onze vriendin had het mysterie van mijn moeder’s pijn opgelost. Gewoon een pijn in haar nek , wat ze al vanaf haar vijftiende heeft na een ongelukkige val van een paard, waar onze vriendin overigens niets van wist. Ze had het gewoon aangevoeld, en weggenomen!

De volgende dag, zaterdag 4 juni, stuurde mijn broer deze foto. Mijn moeder recht op zittend, en glimlachend! Ze was nu ook van de laxeermiddelen af.

Net als mijn moeder me geleerd had zat de fout in het begin. Niet dementie, geen vermeende kanker veroorzaakte haar pijn, maar een hele oude nekblessure wat ze al vanaf haar vijftiende had gehad een strijd van 17 dagen was tot een overwinning gebracht!

Dus zelfs met al deze kennis moet je hyper alert blijven, en als een detective erachter komen wat het probleem is en wat de beste remedie is. En je moet voorzichtig zijn met overhaaste conclusies.

Mijn moeder was bijna op een zware pijnstiller gezet die haar in zo’n diepe slaap zou hebben gebracht dat ze niet meer zou hebben kunnen eten, en die ook vreselijke neveneffecten heeft, terwijl alles wat ze nodig had was dat er gestopt zou worden met onnodige medicatie, wat gezond eten, wat empathie en een massage.
Empathische mensen doen wonderen doen en verdienen veel meer waardering dan ze krijgen. Zorg geven wordt vaak niet serieus genomen, en zorgen voor familie wordt vaak niet als werk gezien, maar dat is het wel, Het is detectivewerk, wat dag en nacht door gaat. Niet van 9 tot 5, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Mensen zijn mensen, geen nummers, en ze verdienen het met waardigheid behandeld te worden, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Ieder mens verdient het aller beste wat we kunnen bieden.

Er gebeurden meer magische dingen in deze periode. Zo was het aantal ongeopende maols in mijn inbox 1924, mijn moeder’s geboorte jaar.

Nu is het plan om mijn vriendinnen de g4dv te leren zodat ze mijn moeder kunnen helpen en ook hun eigen voordeel ermee kunnen doen.

Zorg goed voor degenen van wie je houdt eer je ouders, wat betekent dat je voor ze zorgt als ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, en koester degenen die jou helpen, al is het maar zodat het ze goed gaat en ze door kunnen gaan met anderen helpen, en wees zelf ook iemand die klaar staat voor anderen. Het geeft veel voldoening en het is de reden dat we hier zijn: om te zorgen voor al wat leeft. Doe het, doe voor anderen wat je zou wensen dat zij deden voor jou en doe voor jezelf wat je zou zou wensen dat anderen zouden doen voor zichzelf. Deel je talenten en hecht waarde aan de talenten van anderen en aan hun positieve inzet zodat we allemaal kunnen bloeien!

Extra informatie

Trouwens, die CBD olie die ik vond voor €49,90 voor 30 ml is Frankrijk gewoon te koop in de natuurwinkel voor €10,- per 250 ml!

Trouwens, die CBD olie die ik vond voor €49,90 voor 30 ml is in Frankrijk gewoon te koop in de natuurwinkel voor €10,- per 250 ml!

Helaas was ik 18 juni 2017 er niet in geslaagd de arts af te laten zien van het besluit mijn moeder een dodelijke hoeveelheid morfine te geven,ondanks dat niet alle moeite was genomen om de kwaal die ze beweerden dat ze had te verlichten met natuurlijke remedies, en ook al had een olie mengsel wat een vriendin haar bracht duidelijk verlichting gegeven. Zelfs wachten op de verpleegster die haar goed kende was te veel gevraagd, en een second opinion werd mij ook niet geguns.

Na vele dosissen morfine was ze overleden in de nacht van 18 op 19 juni.

Dit is helaas gangbare praktijk in Nederland, ook al zijn er familieleden die er sterk tegen zijn, en ook al staat morfine bekend als een slecht middle voor euthanasie.

Hier is de laatste foto van mijn moeder, genomen op haar 93ste, 6 mei 2017..

 

De foto was genomen door een vrijwilligster die elke week kwam en haar literatuur voorlas,, aangezien mijn moeder altijd een enthousiast lezer ws geweest. En ze las samen met mijn moeder in het levensboek wat ik voor haar gemaakt had, met haar levensverhaal en foto’s van haar als kind, en van haar huwelijk, van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ze hield ervan om voorgelezen te worden, reageerde met glimlachen en wijzen naar het boek, en wilde niet dat iemand het wegnam. Iedereen was er zeker van dat ze ons allemaal herkende.

Ik had het fijn gevonden als iemand met haar samen haar face book pagina bekeken had, en daar de foto’s had gezien die ik postte van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Maar ik belde zo goed als dagelijks, en had zo toch tot het laatst contact.

Laten we hopen dat het ooit normaal wordt om ouderen te helpen in contact te blijven met hun geliefden, en dat de g4dv volgen standaard wordt in tehuizen en ziekenhuizen.

 

g4dv tegen kaalheid

In de eerste maanden van 2015 kreeg mijn man een kale plek midden op zijn hoofd, die weer helemaal verdween na het aanbrengen van aloevera en lijnzaadolie op de kale plek en het volgen van de g4dv. Hij heeft nu weer een volle haardos.

Deze foto is gemaakt op 29 juni, 2014. Hier had hij nog een volle haardos.

Deze is van 9 maart 2016.
Toen gaf ik hem een mengsel van aloevera gel en lijnzaadolie om erop te doen, en hij ging meedoen met de omega 3-6-9 ontbijten.
25 juni 2015

4 augustus 2015

Eerst groeide er een soort donslaagje van wit haar overheen, zoals te zien is op deze foto’s die gemaakt zijn op 25 juni en 4 augustus 2015.
Rond kerst 2015 was de kleur bijgetrokken en hij heft nu weer een volle haardos!
Bronnen
Ralph Moss, PhD :Herbs Against Cancer
Mary Enig, PhD: Know your Fats
Corinne Gouget What’s in your food?
Maria Treben : Health through God’s pharmacy
Pat Thomas: Cleaning Yourself To Death : How Safe is Your Home?

Evenals ongeveer elk artikel, lazing, (academisch) onderzoek en documentaire over kruiden, voeding, milieu en gezondheid die ik tegen kom, een idee waarvan gevonden kan worden op de scentses website/ Wat gebruikt kan worden is te vinden im het“To believe or not to believe” t

http://www.scentses.isgezond.nl/

en als mijn mij vragen daar niet in beanntwoord worden vraag ik het direct aan specialisten.

Contact: scentsesg4dv@gmail.com or annawim@gmail.com
© Anna de Geus-de Heer, Scentses
Voor meer informatie zie www.scentses.isgezond.nl, of mail me op
Scentsesg4dv@gmail.com of annawim@gmail.com
Meld je ook aan bij de g4dv facebookgroep, waar je kunt discussieren over je ervaringen met de g4dv en waar steeds nieuwe informatie over gifvrije voeding en verzorging wordt bijgehouden https://www.facebook.com/groups/scentses/

Ervaringen met de g4dv
Mijn moeder april 2013
Mijn moeder was 88 en na een val van haar rolstoel op 8 april 2013 was een 2 centimeter grote bult gevonden was. 99,9 % zeker kwaadaardig dacht haar dokter. Ze zat alleen maar heel stil, reageerde nergens op en was erg bleek.Mijn zus kwam direct over uit Amerika en durfde de vlucht geen week uit te stellen, zo weinig tijd dacht ze dat mijn moeder nog had.
Aangezien ze daarnaast ook aan Alzheimer leed werd er snel overeengekomen dat haar comfortabel houden het aller belangrijkste was voor zo lang als het zou duren en ze niet onderworpen zou worden aan allerlei agressieve kankerbehandelingen.
Ik vroeg mijn familie en de dokter van mijn moeder toestemming mij dieet op haar te proberen, en dat mocht.

Al tijdens de eerste maaltijd ( speltbrood met kokosolie en banaan en een Chinese bloementhee)gingen haar ogen open en kwam de kleur weer op haar wangen terug. Na anderhalve week van de g4dv vertelde één van haar verzorgers me dat de bult platter was geworden, en dat mijn moeder was aangekomen.

 

 

We hebben samen Koninginnedag op 30 april 2013 en op 6 mei 2013 haar 89ste verjaardag gevierd.

Ze eet en drinkt weer zelf, wilde weer lopen, en heeft nu een face book account om makkelijker het contact met haar kinderen en kleinkinderen te bewaren.

En dat , terwijl het er in april 2013 nog naar uit zag dat ze misschien geen week meer zou overleven.

Een kinderarts arts wie ik dit dieet heb voorgelegd en de arts die de zorg voor mijn moeder van dichtbij meemaakte hebben beide respect geuit voor mijn kennis over voeding. (zie de volgende e-mails):
1 februari 2010:
(Kinderarts Slotervaartziekenhuis)
ik ben onder de indruk van je kennis, op sommige
vlakken echt meer dan ik in huis heb..laten wij vanmiddag een zinnig
plan maken<
groet
2013/6/27
Beste Anna,
Ben verheugd dat het probleem is opgelost.
Vind het geweldig hoe jij je moeder verzorgd en heb daar veel respect voor.
In ons gesprek is dat onvoldoende naar voren gekomen,
met vriendelijke groet,
Dr van het verzorgingstehuis

Mijn moeder, 10 april 2013

Mijn moeder 18 april 2013, eerste g4dv maaltijd woensdag avond 17 april 2013

Mijn moeder, 7 juli 2013

Ik mocht 15 juli een lezing geven voor de verzorgers van mijn moeder. Ter gelegenheid daarvan schreef ik dit stuk.
Dus dan zou ik geen dieet hebben gevonden wat tegen kanker werkt, maar een dieet wat die ene procent kans dat het niet kwaadaardig is uit laat komen, of zoiets.

 

 

 

 

 

 

Min moeder mei 2016

In maart 2014 zijn we in het buitenland gaan wonen. We wilden mijn moeder met ons meenemen om bij ons in Frankrijk te komen wonen, maar dat zag één van mijn broers niet zitten, en een andere broer vond een plek voor haar dicht bij Zijn huis waar hij haar elke dag op zou kunnen zoeken.

Helaas lukte het me niet om ervoor te zorgen dat het nieuwe tehuis van mijn moeder zich aan haar dieet zou houden, en op donderdag 19 mei 2016 ontvingen wij het gevreesde nieuws dat het niet goed ging met de gezondheid van mijn moeder.We kregen te horen dat ze pijn leed en dat ze niet at en nergens op reageerde. Het plan was haar pijnstillers te gaan geven. Mijn broer dacht morfine, of iets morfine achtigs.

Bij het bericht was een foto van haar met de kaart die bij de bloemen zat die wij haar voor haar 92ste verhaardag gestuurd hadden

 

Ik kwam erachter dat ze opnieuw op bloeddrukverlagende medicatie was gezet (diuretica), en ik vroeg en kreeg de contactgegevens van de arts en gaf via de mail het advies met de bloeddrukverlagers te stoppen en biologische wortelsap te gaan geven, en haar alsjeblieft geen morfine te geven voordat gezien was of ze op zou knappen van het stoppen met de bloeddrukverlagers en het geven van de wortelsap.

 

Woensdag 25 mei 10:00 was het gesprek van de dokter met mijn broer, die eerste contactpersoon is, en daar werd medegedeeld wat de verdere plan van aanpak zou zijn. Op advies van mijn man belde ik de arts om 12:10 en mij werd verteld dat met ingang van donderdag 26 mei zouden stoppen met de bloeddrukverlagers, maar ze wilden wel woensdag 25 mei in de avond meteen beginnen met het geven van een pijnstiller, wat fentanyl heet. (zie http://www.apotheek.nl/medicijnen/fentanyl?product=fentanyl#belangrijk-om-te-weten-over-fentanyl ,) De bijwerkingen zijn niet prettig , en mijn moeder sliep al erg veel. Als ze zoń zware pijnstiller zou krijgen zou ze zo moe worden dat ze helemaal niet meer zou eten.

De arts gaf me toestemming om zelf te regelen dat mijn moeder het dieet kreeg. Ze zei me dat ik meer wist van het effect van dieet op gezondheid dan zij, maar dat zij meer wist van het verloop van Alzheimer.

Ik smeekte haar alsjeblieft niet te beginnen met pijnstillers voordat het effect van het stoppen met de bloeddrukverladers gezien werd. De wetenschappelijke methode vereist immers dat niet meer dan één grote verandering tegelijk wordt doorgevoerd.

Ze vond het goed, en zou één dag wachten.

 

Eén van de verpleegsters was zo aardig om op mijn verzoek biologische wortelsap voor haar te kopen en aan haar te geven, wat mijn moeder op 25 mei kreeg.

 

De avond van 25 mei kregen we deze foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik was blij met de kleur die ze op haar wangen had en kon zien dat ze wortelsap had gekregen.

Net als in april 2013 kwam mijn zus uit de V.S. naar Nederland, en ik ontving deze foto’s van haar met onze moeder op vrijdag 27 mei.

 

 

Mijn zus zei dat onze moeder pijn had en dat ze niet dacht dat onze moeder haar herkende.

 

Ik schrok er erg van om mijn moeder zo te zien en ik zocht een pijnstiller zonder de vreselijke bijwerkingen die toegeschreven worden aan fentanyl, en stuitte toevellig op CBD olie. http://www.goodels.nl/informatie-CBD-cannabidiol Ik vond gelukkig ook een vriendin die bereid was dat naar mijn moeder te brengen. Dat zou ze woensdag 1 juni doen.

De dag daarvoor, op dinsdag 31 mei, ontvingen we deze foto’s:

 

Op zich bemoedigend: goede kleur op haar wangen, open heldere ogen, alleen ze kijkt nog niet echt vrolijk, en het bericht wat mijn broer erbij gaf was niet echt bemoedigend. Hij dacht niet dat ze hem herkende , en hij zei dat ze aan haar kleren en haar huid aan het pukken was. Hij was ervan overtuigd dat ze ongemakkelijk was en dat dit kwam door haar aftakelende hersenen. Ik vroeg hem andere redenen voor haar ongemak niet uit te sluiten. Plukte ze aan haar kleren? Misschien zaten haar kleren niet lekker. Plukte ze aan haar huid? Misschien was er een verkeerde zeep gebruikt en had ze jeuk.

Woensdag 1 juni kwam ik erachter dat mijn moeder laxeermiddelen kreeg, en ik vroeg of daarmee gestopt kon worden, aangezien dat ook een redden zou kunnen zijn van ongemak. Laxeermiddelen zijn niet onschuldig ( zie http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=617 )
Ik zette dit in een mail naar mijn broers en zus en zette de arts in de cc.

Diezelfde middag bracht mijn geweldige vriendin, die een professionele danseres is, de CBD olie, las haar een gedicht voor dat ik voor haar verjaardag voor haar schreef http://plazilla.com/page/4295184275/mam en ze zei dat ze merkte dat mijn moeder luisterde.

Mijn moeder zei ook “wat mooi”toen ze een foto van mijn zoon en mij zag, en haar ogen lichtten op toen ze een de foto’s van haar zelf als klein meisje zag die bij het gedicht waren. Ze zei dat mijn moeder de foto’s steeds opnieuw wilde zien ,en dat ze haar ogen er niet vanaf kon houden, en dat ze de hele tijd haar hand had vastgehouden en dat mijn moeder haar hand niet wilde loslaten.Ze vertelde dat ze een prachtig contact met mijn moeder had. Dat was ook goed te zien op de foto’s die ze stuurde:

 

 

 

 

 

Donderdag 2 juni was de wortelsap op die de geweldige verpleegster had gekocht voor mijn moeder van haar eigen geld, en was er een andere geweldige vriendin van me beried het te brengen.

Ze ging op vrijdag 3 juni naar mijn moeder, en vertelde achteraf ook dat ze een geweldig contact met mijn moeder had. Ze was uren gebleven en ze hadden samen gelachen en gehuild.

Naast haar vele talenten is ze professioneel masseuse, en zij merkte dat mijn moeder pijn in haar nek had, en ze masseerde haar in haar nek op de plaats waar haar handen geleid werden, zo vertelde ze me.

Ze stuurde deze foto, waar mijn moeder rechtop zit en straalt, duidelijk geen pijn meer!

Dus dat was het! Onze vriendin had het mysterie van mijn moeder’s pijn opgelost. Gewoon een pijn in haar nek , wat ze al vanaf haar vijftiende heeft na een ongelukkige val van een paard, waar onze vriendin overigens niets van wist. Ze had het gewoon aangevoeld, en weggenomen!

De volgende dag, zaterdag 4 juni, stuurde mijn broer deze foto. Mijn moeder recht op zittend, en glimlachend! Ze was nu ook van de laxeermiddelen af.

Net als mijn moeder me geleerd had zat de fout in het begin. Niet dementie, geen vermeende kanker veroorzaakte haar pijn, maar een hele oude nekblessure wat ze al vanaf haar vijftiende had gehad een strijd van 17 dagen was tot een overwinning gebracht!

Dus zelfs met al deze kennis moet je hyper alert blijven, en als een detective erachter komen wat het probleem is en wat de beste remedie is. En je moet voorzichtig zijn met overhaaste conclusies.

Mijn moeder was bijna op een zware pijnstiller gezet die haar in zo’n diepe slaap zou hebben gebracht dat ze niet meer zou hebben kunnen eten, en die ook vreselijke neveneffecten heeft, terwijl alles wat ze nodig had was dat er gestopt zou worden met onnodige medicatie, wat gezond eten, wat empathie en een massage.

 

Empathische mensen doen wonderen doen en verdienen veel meer waardering dan ze krijgen. Zorg geven wordt vaak niet serieus genomen, en zorgen voor familie wordt vaak niet als werk gezien, maar dat is het wel, Het is detectivewerk, wat dag en nacht door gaat. Niet van 9 tot 5, maar 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Mensen zijn mensen, geen nummers, en ze verdienen het met waardigheid behandeld te worden, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Ieder mens verdient het aller beste wat we kunnen bieden.

Er gebeurden meer magische dingen in deze periode. Zo was het aantal ongeopende maols in mijn inbox 1924, mijn moeder’s geboorte jaar.

 

 

Nu is het plan om mijn vriendinnen de g4dv te leren zodat ze mijn moeder kunnen helpen en ook hun eigen voordeel ermee kunnen doen.

Zorg goed voor degenen van wie je houdt eer je ouders, wat betekent dat je voor ze zorgt als ze niet meer voor zichzelf kunnen zorgen, en koester degenen die jou helpen, al is het maar zodat het ze goed gaat en ze door kunnen gaan met anderen helpen, en wees zelf ook iemand die klaar staat voor anderen. Het geeft veel voldoening en het is de reden dat we hier zijn: om te zorgen voor al wat leeft. Doe het, doe voor anderen wat je zou wensen dat zij deden voor jou en doe voor jezelf wat je zou zou wensen dat anderen zouden doen voor zichzelf. Deel je talenten en hecht waarde aan de talenten van anderen en aan hun positieve inzet zodat we allemaal kunnen bloeien!

Extra informatie

Trouwens, die CBD olie die ik vond voor €49,90 voor 30 ml is Frankrijk gewoon te koop in de natuurwinkel voor €10,- per 250 ml! Mijn man gebruikte het op wat ruwe plekken die hij al bijna zijn hele leven heeft op zijn ellebogen, en voor de eerste keer bloede het niet toen hij er wat huid aftrok.

 

g4dv tegen kaalheid

In de eerste maanden van 2015 kreeg mijn man een kale plek midden op zijn hoofd, die weer helemaal verdween na het aanbrengen van aloevera en lijnzaadolie op de kale plek en het volgen van de g4dv. Hij heeft nu weer een volle haardos.

Deze foto is gemaakt op 29 juni, 2014. Hier had hij nog een volle haardos.

 

 

 

 

 

Deze is van 9 maart 2016.

 

Toen gaf ik hem een mengsel van aloevera gel en lijnzaadolie om erop te doen, en hij ging meedoen met de omega 3-6-9 ontbijten.
25 juni 2015

4 augustus 2015

Eerst groeide er een soort donslaagje van wit haar overheen, zoals te zien is op deze foto’s die gemaakt zijn op 25 juni en 4 augustus 2015.
Rond kerst 2015 was de kleur bijgetrokken en hij heft nu weer een volle haardos!

 

Waarom zijn al deze dingen niet allang bekend?
Het gebrek aan enthousiasme dat er is voor kosteloze remedies voor ernstige ziektes kent een aantal oorzaken, die geen van allen terecht zijn:
1. Een hardnekkig geloof dat de aarde te klein is voor het aantal mensen dat erop is.
2. Het idee dat mensen schadelijk zijn voor de natuur.
3. Woede van de farmaceutische industrie vanwege inkomstenderving als mensen gezond zijn. Zie ook ook de documentaire : Cancer, The Forbidden Cures van Massimo Mazzucco op https://www.youtube.com/watch?v=7QD72iiJ8rU&feature=youtu.be
4. Eugenetische overtuigingen, waar geloofd wordt dat er verschillende lagen mensen zijn en dat deze lagen niet moeten mengen omdat dan de mensheid als geheel afzakt. Zie ook http://www.oorvooru.wenst.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=311771
5. Het idee dat het onspiritueel of een teken van neurose zou zijn om goed p je dieet te letten.
Oorsprong en tegenargumenten zijn:
1. De aarde is niet te klein voor de hele mensheid. Heel de mensheid op elkaar gestapeld zou de Grand Canyon nog niet eens half vullen. Er kunnen dus makkelijk meer mensen bij, en al die bevolkingsbeperkende maatregelen zijn niet nodig. Als ze geen vlees eten hebben mensen maar 400 vierkante meter nodig per persoon, en zelfs bij de grootste bevolkingsexplosies is er 11.000 vierkante meter landoppervlakte per persoon , en dan is er nog twee derde landoppervlakte vrij voor natuur.
2.Mensen zijn helemaal niet automatisch schadelijk voor de natuur. Bomenkenners spreken van “dode bossen”als er geen menselijke inbreng in het ontstaan ervan is geweest, omdat mensen zaden van bloemen, planten en bomen uitwisselen met elkaar. Mensen zijn ook nodig voor biodiversiteit omdat ze bij rijke grond grote planten zo kunnen snoeien dat er ruimte is voor kleinere planten. Zie ook de documentaire “Why Poor Places are more diverse van Minute Earth op https://www.youtube.com/watch?v=mWVATekt4ZA Wat wel schadelijk is de manier van leven die ons opgedrongen wordt door grote bedrijven met politieke invloed en de aanslag die dat pleegt om de natuur, zoals te zien i e documentaire schooling the world van Carol Black op https://www.youtube.com/watch?v=oDxYWspiN-8 De g4dv laat ook een manier van eten en verzorgen zien wat totaal geen aanslag op de natuur is.
3.Het is obsceen dat er een miljardenindustrie bestaat die gebaseerd is op het ziek maken en ziek houden van mensen. Door de politieke macht die deze farmaceuten hebben kunnen ze mensen vanaf voor de geboorte vergiftigen, die giffen verplichten, en vervolgens degenen die weigeren hun babies te vergiftigen hun kinderen afhandig maken door samenwerking met jeugdzorginstellingen.
4.Gaulton was een neef van Darwin, die een op de Anglicaanse leer gebaseerd onderscheid tussen de rassen had gemaakt en een theorie had dat rassenvermenging desastreus zou zijn voor de aarde. Scholen en (psychische) gezondheidszorg manipuleren op allerlei manieren de bevolking om ervoor te zorgen dat er geen rassen en klassen vermengingen komen. Deze manier van doen is naast onethisch ook wetenschappelijk onhoudbaar, aangezien al het menselijk DNA verenigbaar is, en inteelt een gevaar is, niet rassenvermenging.
5. Misvattingen over spiritualiteit. Alsof tegen giffen kunnen een teken van geestelijke kracht zou zijn, terwijl giffen nemen in werkelijkheid een teken van domheid is.
Er is dus geen enkele goede reden om een gezonde manier van leven af te wijzen.
De boete van €30500, – is een hoop geld om te zeggen dat iets tegen kanker werkt.
Maar er zijn meer tegenkrachten.
1.Misverstanden over spiritualiteit, waarbij het gezien wordt als een goed teken als je alles kan eten zonder ziek te worden,
Tegen argument:
1.Dit is een Paulinistische misvatting. Alle andere geloven hebben strikte voedingsadviezen, juist om giftigheid tegen te gaan.
Tegenkracht 2
2. Misvattingen over de waarde van het menselijk leven, alsof we allen maar iets zouden voorstellen als we geld verdienen.
Tegenargument:
2.Ghandi zei:”De grootsheid van een natie en haar morele voortgang kan afgemeten worden aan hoe de dieren worden behandeld”.”
http://www.animalliberationfront.com/Saints/Authors/Quotes/quotes3.htm
Hij zei dit in een tijdperk dat alles behalve de opperste respect voor oude mensen ondenkbaar was. Eer uw vader en uw moeder was een universeel principe voor de zestiger jaren, en het betekende niets meer dan dat je geacht werd goed voor ze te zorgen wanneer ze oud en afhankelijk waren geworden.
Oude mensen waren de oudsten naar wie iedereen luisterde.
Ik denk dat als Gandhi vandaag geleefd had, hij iets zou zeggen in de trant van dat een samenleving die niet de best mogelijke zorg geeft aan zijn ouderen en kinderen gedoemd is uit te sterven.
Mijn vraag is dan of zo’n samenleving het overleven waard is!
Tegenkracht 3
3.Misvattingen over overbevolking. Er leeft onder veel machthebbers de misvatting dat de bevolking van de wereld wil teruggebracht moet worden naar 250 miljoen, en er zijn theorieën dat alle problemen op aarde komen door overbevolking en dat de aarde de 11 miljard mensen die voorspeld zijn te leven in 2100 niet aan kan.
Dus zij denken dat maar een handje vol mensen kan overleven op aarde, en ze nemen hun maatregelen om ervoor te zorgen dat zij de gelukkigen zijn, en om dat te verzekeren moeten wij onder bedwang worden gehouden. De sterke slaven mogen overleven, de zwakke, oude en degenen die zich niet laten onderwerpen zijn nutteloos in hun ogen, en worden om die reden geïsoleerd en omgebracht.
Als je nuttig bent maar niet meedoet met de maatschappij kun je promoveren van virus tot bacterie. Mensen zullen je inzichten gebruiken, maar het zal niet in ze opkomen je als gelijkwaardig te zien of je te compenseren voor je moeite.

Als je niet (meer) meedoet aan de maatschappij wordt je gezien als een pest of een virus, waartegen alles ingezet mag worden om je te vernietigen.
Ze vergiftigen ons als een pest , als een virus die uitgeroeid moet worden, hebben deprimerende methodes van scholing voor onze kinderen (de scholen van hun kinderen hoeven niet aan de absurde eisen van de scholen van onze kinderen te voldoen) en ze zorgen ervoor dat we zo vlug mogelijk na het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd sterven. Hun excuus om zo te handelen is dat ze ons de schuld geven van de vervuiling die ze zelf veroorzaken door gebruik te maken van onnodige, verouderde en schadelijke methodes voor voedsel en energievoorziening en het tegenhouden van milieuvriendelijke en milieustimulerende oplossingen.
Laten zien dat je wel milieu bewust en milieu stimulerend leeft zal niet maken dat je bij mensen met deze manier van denken ooit geaccepteerd wordt. Je promoveert hooguit van schadelijk virus naar nuttige bacterie. Er zal geprofiteerd worden van de vruchten van je arbeid zonder dat het bij hen opkomt jou ervoor te bedanken, want je wordt niet als volwaardig, bestaansrecht hebbend persoon gezien, en niets wat je doet brengt daar verandering in, omdat het niet aan jou ligt, maar aan hun eigen verziekte manier van denken. Dat is het afschuwelijke van in de leugen leven en te maken hebben met mensen die in de leugen leven. Ze geloven niet in de gelijkwaardigheid van elk persoon. Vandaar dat er niet met goede daden uit de haat te komen is die ze voor je hebben. Daar helpt geen dieet tegen, dat is iets voor id ( zie https://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ )
Tegenargument 3
3. Er zijn nu zo’n 7 miljard mensen op aarde. Dat lijkt veel, maar in feite is het maar zo’n 1000 keer Amsterdam. Wie ooit in een intercontinentale vlucht heeft gezeten weet dat er veel meer onbevolkte dan bevolkte gebieden op aarde zijn. Er zijn zo’n 196 officieel erkende lande ter wereld. Dat betekent dat in elk land 5 keer Amsterdam zou zijn aan bevolking, Dat valt dus wel mee.
Daarnaast is de massa aan mieren op aarde even groot als dat van alle mensen bij elkaar.
Dus we hoeven ons er geen zorgen over te maken of er genoeg lucht en water voor iedereen is.
Julian Lincoln Simon http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ultimate_Resource (1932-1998)was een professor in economie die erop wees dat door de eeuwen heen mensen bang waren dat het einde nabij was omdat een bepaald materiaal op raakte waar ze op dat moment afhankelijk van waren, maar dat de ervaring leert dat zulke tekorten juist voor meer inventiviteit zorgen.
Hier de crisissen van het verleden die hij noemde:
“Some of the “crises” he notes are a shortage of tin in the 13th century BCE; disappearing forests in Greece in 550 BCE and in England in the 16th century to 18th century CE; food in 1798; coal in Great Britain in the 19th century; oil since the 1850s; and various metals since the 1970s.”
Omdat meer mensen meer inventiviteit betekent is overbevolking nooit een probleem volgens hem.
Daar komt nog bij dat het de grote bedrijven zelf zijn die voor de vervuiling zorgen, niet overbevolking. Maar als iedereen nu ook nog eens zou gaan leven volgens de zeer milieuvriendelijke richtlijnen van de g4dv, samen met de spirituele richtlijnen van de intelligente devotie, wat stelt dat er in de hemel meer dan genoeg plaats is voor elke hoeveelheid mensen en ander leven en dat je nooit iets beters krijgt als je wat je hebt vernietigt (zie https://uvrm.wordpress.com/2013/07/20/wat-is-intelligente-devotie-2/ ) worden alle mogelijke argumenten voor hun plundering en genocide weggenomen.
Een boomspecialist vertelde me dat in zijn vakgebied een bos die zonder mensen tot stand was gekomen als een dood bos werd gezien. Door zaden uit te wisselen zorgen mensen namelijk voor meer biodiversiteit dan dieren en planten zelf kunnen realiseren.
In tegenstelling tot wat doorgaans beweerd wordt, zijn wij dus zeer nodig en nuttig voor de natuur.
Tegenkracht 4
4. Het is natuurlijk dat de zieken en zwakken sterven. “Het recht van de sterkste” geldt. Ze in leven houden is tegennatuurlijk en zelfs slecht. Daarmee verzwak je de hele soort.
Tegenargument
4.Op een enkele uitzondering na, zoals bepaalde spinnen en haaien, is het de regel dat dieren erg goed passen op de ouderen en jongen en zwakken.Daarnaast geeft het een ongezonde druk op de hele samenleving als er niet goed voor de kwetsbare elementen wordt gezorgd, want als niemand ooit zwak mag zijn raken de sterken ook meer gestresst, en dat zal de productiviteit benadelen. Met een vangnet zal een trapeze werker meer durven, waarmee ik bedoel dat als het toegestaan is zwak te zijn doordat er dan zonder vrijheidsberovingen en andere vernederende maatregelen goed voor de (tijdelijk) zwakken wordt gezorgd de sterken ook beter presteren. En als er niet goed voor de ouderen gezorgd wordt werkt dit demotiverend voor de hele werkende bevolking. Ouderen hebben vaak ook hun leven lang gewerkt, en dienen geëerbiedigd te worden, en alles moet op alles gezet worden om hun leven zo lang en gezond en prettig mogelijk te maken. En kinderen moeten optimaal verzorgd en opgeleid worden, want zij zijn de toekomst.
Tegenkracht 5
5. De gewone kankerbestrijding hanteert hele andere methoden. Als dit zo effectief is, waarom wordt het dan niet overgenomen door de gangbare medische industrie?
Tegenargument 5
5. Het gevecht tussen de kruidenleer en de medische wetenschap Hoe de traditionele kruidenleer op valse wijze verdrongen is door de medische snijd en plak wetenschap van nu wordt omschreven in het boek van Ralph Moss, PhD. “Herbs against Cancer” .
De Kankerindustrie is een lucratieve zaak, en degenen die er grof geld aan verdienen laten deze melkkoe niet makkelijk los, dus elke echte remedie wordt hardhandig gesaboteerd. De boete van €30.500,- voor alleen maar zeggen dat iets werkt tegen kanker is al genoemd.
Voedingsadviezen, en zelfs diëtisten en voedsel onderzoek worden gedreven door commerciële belangen in plaats van door onafhankelijk onderzoek. Dus het noodzakelijke onderzoek naar natuurlijke, gezonde voedingsmiddelen wordt ofwel niet gedaan ofwel niet bekendgemaakt, omdat het commercieel niet interessant is.
In de medische wetenschap wordt er niet zoveel aandacht aan diëten besteed. Misschien komt dat doordat er zoveel geld wordt verdiend aan het niet begrijpen ervan en het behandelen van de consequenties van een inadequaat dieet met due medicijnen en medische procedures in plaats van onpatenteerbare natuurlijke voedingsmiddelen.
Een voorbeeld van zo’n duur geneesmiddel is Imatinib. Het is ook wel bekend als Glivec. Het is zeer succesvol gebleken in de behandeling van Chronische Myoloïde Leukemie (CML).
Met behulp van dit medicijn hebben deze patiënten een bijna normale levensverwachting, terwijl dat voorheen hooguit een paar jaar was.
Toen Glivec in 2001 geïntroduceerd werd kostte het per patent in Groot Brita;’/nië £18,000 ($27,878) . De prijs steeg naar £21,000 ($32,526) , terwijl in de Verenigde Staten de prijs voor het zelfde medicijn in dezelfde tijd schoot van $30,000 naar $92,000. En dat terwijl alle onderzoekskosten al binnen twee jaar gedekt waren door de aanvankelijke prijs, waarmee jaarlijks al $900.000.000,- werden binnen geharkt (negen honderd miljoen dollar)
In 2012 bracht dit medicijn jaarlijks $4.7 miljard binnen.
De specialisten schrijven hierover: “Dankbare patiënten zijn de financiële slachtoffers geworden van het succes van het genesmiddel doordat ze jaarlijks hoge bedragen op moeten hoesten om in leven te blijven.”
Ken Campbell van de Engelse liefdadigheids organoisatie Beating Blood Cancers vertelde RT dat medicijnenfebrikanten vaak een process proberen uit te voeren wat ëvergreening”heet, waarbij zij voordat het patent verloopt en het nagemaakt mag worden.zoveel mogelijk geld proberen te verdienen aan een medicijn.
http://rt.com/news/cancer-drugs-giants-profits-583/

Daar komt nog bij dat de meeste kanker behandelingen juist kankerverwekkend zijn. Dat geldt ook voor bestralen en chemotherapie. Dus je wordt ofwel afgeperst of gedood door conventionele kanker therapieën. Zie ook http://scentses.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=312894
Niet voor niets dat 85% van de artsen er niet aan begint als het henzelf betreft.
Zelfs de sterksten zijn soms zwak, en iedereen die kwetsbaar is verdient de beste zorg. Het is weerzinwekkend om van kwetsbaarheid misbruik te maken om winst te maken.

Goed zorgen voor oude mensen is goed voor de hele samenleving, omdat jonge mensen dan ouderdom niet zullen zien om iets om tegenop te kijken maar als iets om je op te verheugen, omdat je gekoesterd en gerespecteerd wordt in plaats van verwaarloosd en verstoten.

 

Dus het is of deze multi miljarden mega industrie met carcinogene methodes die het lichaam vernietigen, die 85% van de artsen voor zichzelf niet willen op het moment dat ze zelf kanker krijgen,

Hieronder zie je wat er gebeurt met je huid als de kankerverwekkende chemokuur cocktail daarop terechtkomt. (van Dennis Vajrayana in “Cancer is Curable”) Kan je nagaan wat het met je aderen doet. Geen wonder dat iedereen daar doodziek van wordt!

Ze doen met je lijf wat ze ook met landen en de bevolking doen: onder het mom van hulp verwoesting brengen en de eigen verdediging lamleggen, met als doel zich verrijken ten koste van jouw leven.

Of je kunt met gezonde voeding en verzorging de mogelijkheden van het lichaam om zelf kanker te bestrijden versterken zonder dat er iemand is die obscene winsten boekt dankzij de ziekte van een ander.
Hoe kun je weten wat je wel of niet kan geloven?
Ziektes moeten op vele niveaus bestreden worden.
1Het eerste niveau waarop ziektes bestreden moeten worden is met het verstand. Door grondig onderzoek wat ziektes veroorzaakt en wat ertegen gedaan kan worden ku je conclusies bereiken die vervolgens als gids voor je daden dienen te fungeren.
Mocht je de verschillende meningen en de gigantische hoeveelheid informatie verwarrend vinden kunnen de volgende grafieken behulpzaam zijn in het navigeren door het woud van ideeën over wat de beste manier is om gezond te worden en te blijven,
To believe or not to believe flowchart

 

 

 

 

 

Wanneer worden natuurkundige wetten gebroken? Bijvoorbeeld als een substantie te giftig is om te eten of zelfs maar aan te raken, dan kun je er redelijk zeker van zijn dat het niet plotseling gezond wordt als het in pillen of vaccins zit.

Hoe weet je wie onderzoeken financiert?
Dat staat er altijd bij.

Hoe weet je of een bron subjectief of objectief is?
Als een bedrijf grote financiële belangen heeft in de uitkomst van een ondezoek en het daarnaast ook het onderzoek financiert, kan je er redelijk zeker van zijn dat dit de uitkomst van het onderzoek zal beïnvloeden.

Hoe weet je of met alle factoren rekening is gehouden? Wat zijn alle factoren? Een aantal factoren zijn fysiek, natuurkundig, scheikundig, sociaal, milieukundig, bacterieel en psychologisch.

Bijvoorbeeld, als een conclusie bereikt wordt over de gezondheidsvoordelen van een product, kan dat te maken hebben met hoe dat product is toegediend. Zoals bijvoorbeeld de vele gezondheidsvoordelen van bèta caroteen komen wel tot uiting als het in wortels zit, maar niet als je het isoleert. Daarmee kun je niet zeggen dat wortels ongezond zijn. Het isoleren van werkzame onderdelen heeft echter vaak een averechts effect. Vaak, maar niet altijd. In het geval van lijnzaad olie, is het scheiden van de olie van het kaf juist wel goed, aangezien er steriel makende elementen in het kaf zitten.

 

Het is ook mogelijk dat substanties onterecht als ongezond worden gezien omdat ze in combinatie met anderen worden getoetst, waarvan de werking onterecht aan de geteste substantie wordt toegeschreven.

Wat is de wetenschappelijke methode?
Voordat je de conclusie kan bereiken dat een bepaald resultaat bereikt wordt door een bepaalde handeling, moeten alle andere factoren constant zijn. Anders zouden parallelle verbanden verward kunnen worden met causale en vice versa.

Een voorbeeld hiervan was de foute conclusie dat zon kankerverwekkend was, terwijl niet de zon, maar de toxische bestanddelen zonnebrand crèmes kanker veerwekkend zijn, en de zon juist kanker voorkomt. Een ander voorbeeld is het ten onrechte wijten van allergieën aan te grote hygiëne, terwijl het in feite komt door giffen in commerciële schoonmaakmiddelen. Hygiëne is juist noodzakelijk om ziektes te voorkomen.

Wat als de conclusie van een onderzoek niet overeenkomt met de onderzoeksresultaten? Dan kan je er meestal vanuit gaan dat de conclusie gewijzigd is en dat de onderzoeksresultaten kloppen, Data manipuleren is lastig als je met onderzoekers werkt , want ze nemen hun beroep vaal serieus, en zijn vaak alleen bezig met hun eigen onderzoek goed uitvoeren. De kans bestaat dat ze zelf de conclusies van het hele onderzoek niet eens onder ogen krijgen, en ait die verantwoordelijkheid wordt gegeven aan een niet onafhankelijke partij. Als een conclusie onverwacht is, maar wel overeenkomt met de onderzoeksresultaten, bestaat wel de kans dat er met het onderzoek zelf gerommeld is, door bijvoorbeeld een valse controle groep te gebruiken, die toxines als placebo kregen toegediend in plaats van een neutrale substantie. Er zijn bekende voorbeelden van zulk “onderzoek.”

En zelfs als aan alle criteria voor betrouwbaar onderzoek voldaan is, betekent dat nog niet dat het waar is voor jou. Iedereen is uniek, dus je zult nog steeds zelf moeten beoordelen of het het juiste voor jou is.

Als je moet kiesen tussen eetbaar en niet eetbaar, kan deze diagram behulpzaam zijn:

 

 

 

Je lichaam kennen en weten wat elk aspect nodig heeft om gez.ond te blijven is waar het bij de g4dv om gaat.

 

Hygiene, van je lichaam en je huis. Parasieten zijn even gevaarlijk als giffen , en je hebt geen giffen nodig om schoon te maken. Gifvrije manieren voor persoonlijke hygiene en een schoon huis zijn beschreven in punt 12 van de g4dv.

 

 

Bronnen
Ralph Moss, PhD :Herbs Against Cancer
Mary Enig, PhD: Know your Fats
Corinne Gouget What’s in your food?
Maria Treben : Health through God’s pharmacy
Pat Thomas: Cleaning Yourself To Death : How Safe is Your Home?

Evenals ongeveer elk artikel, lazing, (academisch) onderzoek en documentaire over kruiden, voeding, milieu en gezondheid die ik tegen kom, een idee waarvan gevonden kan worden op de scentses website/ Wat gebruikt kan worden is te vinden im het“To believe or not to believe” t

http://www.scentses.isgezond.nl/

en als mijn mij vragen daar niet in beanntwoord worden vraag ik het direct aan specialisten.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie zie www.scentses.isgezond.nl, of mail me op
Scentsesg4dv@gmail.com of annawim@gmail.com
Meld je ook aan bij de g4dv facebookgroep, waar je kunt discussieren over je ervaringen met de g4dv en waar steeds nieuwe informatie over gifvrije voeding en verzorging wordt bijgehouden https://www.facebook.com/groups/scentses/

© Anna de Geus-de Heer, Scentses
Bijlage 1 Maak je Ecologische voetafdruk minimaal, en je gezondheid maximaal!
info over gezonde, milieuvriendelijke alternatieven voor huishoudelijke- en persoonlijke verzorgingsmiddelen
Grote bedrijven beweren dat ze de aarde wel moeten slopen om in onze behoefte te voorzien en wijten de slechte staat van de aarde aan overbevolking. Hier palmolievrije, milieuvriendelijke verzorgingsmiddelen waar geen boom voor gekapt en geen dier voor gedood hoeft te worden, en die geen enkele bijdragen leveren aan de plasticsoep in de zee of gifberg of wat voor ellende dan ook, maar die alleen maar goed zijn!
De g4dv van Scentses: (g4dv staat voor Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging) vervangt alles wat belastend is voor lichaam en aarde met gezonde, mens-, dier-, en milieuvriendelijke alternatieven.
In en om het huis:
Schoonmaakmiddelen
Het is dus gewoon scheikunde: voor basische aanslag (zoals kalkaanslag) een zuur (azijn) en voor zuren(vet) een base (soda).
Soda is ook een uitstekend afwasmiddel. Een pot soda naast de wastafel in de keuken kan vele schoonmaakmiddelen vervangen.

Zadori poeder werkt ook goed als afwasmiddel
Was
Voor de bonte was zijn wasnoten niet alleen veilig en goed, ze zijn ook nog eens goed voor het milieu en je ondersteunt er hele gemeenschappen in India mee. Drie schilletjes zijn genoeg voor één was (meer is niet nodig en niet wenselijk, in tegenstelling tot wat vaak in de aanwijzingen staat) Gewoon in een klein zakje bij de was in de machine doen, of als je die niet hebt een waszak of een sok die je aan de bovenkant dichtknoopt.
Een pak wasnoten kost tussen de 4 en 8 euro en daar doe je een halfjaar mee met een gezin en dagelijks wast, dus dat is ook nog eens een enorme geldbesparing. De schilletjes kunnen gewoon in de biobak dus het is nog ontlastend voor het milieu ook, en je steunt er dorpen in India mee, dus het is ook nog eens menslievend.
De gebruikte noten kunnen als mest in de tuin of in de biobak, zo milieu vriendelijk is het.

Sites waar je wasnoten kunt bestellen:
http://www.duboshop.nl/index.php?item=wasnoten&action=page&group_id=41&lang=NL (deze lijkt het voordeligst, maar ik heb er geen ervaring mee)
http://wasnoten.eu/?gclid=CIz46IPfpbgCFQJd3god3TkApA
http://wasnoten.eu/
http://www.wasnoot.nonimorinda.nl/

Als je dit met een groepje bestelt scheelt dat verzendkosten.
Voor de witte was zijn wasnoten minder geschikt. Die kun je doen met soda en een halve citroen.

De bovenstaande goedkope, milieuvriendelijke en gezonde middelen vervangen alle schadelijke en ongezonde schoonmaakmiddelen, die ook nog eens in plastic flessen geleverd worden die de zeeën vervuilen, die palmolie gebruiken die voor de ontbossing en het kappen van de oerwouden zorgt en zorgt dat zoveel dieren uitsterven. En die sommigen ook doen geloven dat de mensheid een pest is voor de aarde. Maar niets is minder waar. Ieder van ons is nodig, jong, oud, zwak, sterk, en we hebben geen vervuilende, aarde vernietigende, dieren uitroeiende middelen nodig om te overleven.
https://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/
www.scentses.isgezond.nl
Contact: scentses@isgezond.nl of annawim@gmail.com

Persoonlijke verzorging
Als vervanging van zeep en shampoo en de daarin zittende parabenen, sodium lauryl sulfaat en andere stoffen die ook in je bloed komen als je ze op je huid smeert volstaat een eetlepeltje lavendelbloemen in bijvoorbeeld een oude sok prima. Kamille bloemen kan ook, maar dat moet je dan wel na een dag weggooien. In tegenstelling tot lavendel wordt dat gauw muf. Wel een zeef gebruiken als je sok wilt uitspoelen en wassen, het geeft anders zo’n rotzooi in de wasbak.
Huidolie is makkelijk te vervangen door een basisolie (koudgeperst en biologisch natuurlijk) zoals zoete amandel olie of druivenpit olie, aan te vullen met een druppeltje biologische etherische olie Voor een lijst basis oliën en etherische oliën zie http://www.anthemis.nl/ethollink2.htm Prima Vera verkoopt ook goeie etherische oliën.
Als zonnebrandolie is biologische koudgeperste sesamzaadolie met een druppeltje geranium olie erg geschikt, al zal je merken dat als je je een tijdje met lavendelbloemen of kamille gewassen hebt je veel minder makkelijk verbrandt.
Druivenpit olie zit vol omega 3 en is erg goed voor de huid. Voeg er een druppeltje etherische olie aan toe om de geur en eigenschappen te krijgen die je wil.
Himalaya zout, etherische oliën en kruiden werken ook erg goed als deo.
Dit zijn tips uit de g4dv van Scentses: Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging,
https://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/

www.scentses.isgezond.nl

Contact: scentses@isgezond.nl of annawim@gmail.com

Snoepen zonder E nummers
Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden om gezond, giftige E-nummer- en geraffineerde suikervrij te snoepen: nootjes (walnoten, paranoten, geen pinda’s), biologisch geteeld fruit, biologische popcorn, gebakken in biologische , niet ontgeurde kokosolie. Vaak is hoe je het serveert genoeg om iets alledaags feestelijk te maken. Hier zijn wat andere grappige snoep ideeën:

Als snack bijvoorbeeld wat
venkelzaad, zoelthout- of pepermuntblad met rozijnen.

Of wat dacht je van een
zonne- of rozijnenbootje?

Gewoon een bamboe schaaltje met zonnebloempitten (de allerbeste bron van vitamine E en een goede bron van goeie omega 6)

Of
Pooh snoepjes:
een pot biologische lindebloesem honing met een druppeltje biologische pepermuntolie, in een klein bakje, stokje erbij en snoepen maar! Honing is veel gezonder dan geraffineerde suiker. Het zit vol vitamines, mineralen en polyfenolen. Denk er wel aan genoeg vezels erbij te nemen, zoals nootjes of zonnebloem pitten.

Leuke, milieuvriendelijke verpakkingen zijn te vinden bij biofutura:

http://www.biofutura.nl/milieuvriendelijke-verpakkingen/duurzame-verpakking.html
Dit zijn tips van de g4dv van Scentses: Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging
https://uvrm.wordpress.com/2013/07/22/gewoon-genietend-gifvrij-gezond-dieet-en-verzorging-g4dv/
© Anna de Geus-de Heer, Scentses
www.scentses.isgezond.nl
scentsesg4dv@gmail.com of annawim@gmail.com

Advertisements
Standard

7 thoughts on “Gewoon Genietend Gifvrij Gezond Dieet en Verzorging (g4dv)

  1. Pingback: Wat is Intelligente Devotie? | uvrm

  2. Pingback: Wie gelooft er nou eigenlijk echt in Sprookjes? | uvrm

  3. Palma says:

    Geweldig!!! Ik heb dit alles met veel interresse en plezier gelezen. Ik ga mn best doen dit alles dagelijks toe te passen . Heel veel respect,bedank

    • Wat aardig, dank je wel! Ik heb meteen een aantal aanvullingen gedaan en de speling en stijl hier en daar wat opgeschoond. Het zal nog wel even duren voordat het helemaal naar wens is, maar zulke positieve feedback helpt erg! Nogmaals dank!

  4. Pingback: Naturally Happily Healthily Toxin free Diet and Care (e4dc) | uvrm

  5. Pingback: Geweten en Gewoonten | uvrm

  6. Pingback: What is OOR4U Guild? Qu’est-ce qu’est OOR4U Guilde? Wat is OOR4U Gilde? – oor4uguilde

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s