Er is legale intelligente organisatie nodig voor het opvullen van de rechtsvacuüms als het gaat om fundamentele mensenrechten van kinderen en gezinnen

Swaen

Vrijdag 30 oktober 2014 was voor ons een vroeg begin van de engste Halloween die we ooit meegemaakt hebben. Na twee uur lang een tuin en een huis vol gendarmerie gehad te hebben, waarna mijn man en ik ieder zo’n vier uur, dus in totaal acht uur ondervraagd zijn, en meer dan een week met maagpijn van de spanning gelopen te hebben, is het moeilijk je te blijven realiseren dat de aanleiding van deze invasie een verdenking is van iets wat naar elke menselijke maatstaf helemaal geen misdaad is. Integendeel!

Wij werden verdacht van het onderdak geven aan een elf jarige jongen, die gevlucht is uit een jeugdzorginstelling waar hij mishandeld werd  en die ergens een schuiladres gevonden heeft. Schijnbaar veilig, want hij heeft zelfs vanuit zijn schuilplaats een interview aan de krant gegeven, met foto’s en al, wat 29 september 2014 gepubliceerd werd. En daarnaast verschijnen er regelmatig videoberichten van hem waar hij vrolijk op staat, en vertelt waarom hij gevlucht is.

Hier staan de video’s en feiten rond zijn vlucht  op een rijtje. Als dit de eerste keer is dat je hiervan verneemt zal je wel denken dat het de ellendige instelling is waar hij mishandeld werd waar deze razzia’s plaatsvinden. Maar nee, dat is niet het geval. Met de aangifte van mishandeling in de instelling waar hij zat is niets gedaan, al liegen de foto’s van de wonden die hij daarbij opliep er niet om.Er hoeft ook geen onderzoek naar gedaan te worden, want dergelijke mishandelingen zijn protocol in jeugdzorginstellingen.

Mishandeling in jeugdzorginstellingen is iets wat altijd al schering en inslag is geweest, zoals ook de documentaire Alexandra laat zien.Dit zijn dan de plekken waar kinderen met geweld door politie agenten naar toe gevoerd worden, omdat er gedacht wordt dat ze thuis niet veilig zijn. Vaak niet eens op grond van feiten, maar op grond van vermoedens. Vermoedens verrezen door bijvoorbeeld een anoniem telefoontje, wat om wat voor reden dan ook gepleegd kan zijn door wie dan ook. Dat wordt dan vervolgens door ondeskundigen onderzocht, en op grond van hun bevindingen schrijven weer andere ondeskundigen die de kinderen vaak niet eens ooit gezien hebben, hun rapporten. Op grond van deze rapporten plaatsen kinderrechters deze kinderen dan uit huis. Degenen op grond van wiens verklaringen kinderen uit huis worden geplaatst staan ook niet onder ede.Nederland heeft het hoogste percentage uithuisgeplaatste kinderen ter wereld. Hier staat het ook weer.

Slodderwetenschap, zo worden de principes volgens welke jeugdzorginstellingen werken ook weleens genoemd. De rechercheur trok na het zien van mijn facebookpagina “Laat Sylvano bij zijn moeder mogen wonen!”  en mijn petitie https://secure.avaaz.org/en/petition/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/ al snel de conclusie dat ik een activiste ben, en noemde me gekscherend de volgende Nobelprijswinnares.

De houding van de agenten veranderde ook snel van paraat naar ontspannen, en hun ogen werden zacht en vriendelijk. Een van de agenten vertelde dat hij vijf kinderen heeft, in de leeftijd van acht tot drie en twintig. Ze vroegen toch wel een aantal keer of hij bij ons was, of hij ooit bij ons geweest was. Alsof dat een misdaad zou zijn. Terwijl het toch juist een misdaad zou zijn een kind in zo’n verschrikkelijke situatie niet op te vangen? Waar moet hij naar toe als niemand hem helpt? Zijn moeder is al in de gevangenis geweest, en heeft nu een taakstraf vanwege het hem opvangen bij een vorige vluchtpoging. Een taakstraf vanwege “het recht in eigen handen nemen.”

Ze waren het ermee eens dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat een groep activisten hem naar een adres zouden brengen van iemand die publiekelijk onder de eigen naam haar afkeer van het Nederlandse beleid jegens kinderen en gezinnen uit.Natuurlijk zou dit het eerste adres zijn waar gezocht zou worden, dus dat zou wel een erg domme zet zijn.

Ik blijf me verzetten tegen die vreemde termen. Is een kind in nood opvangen opeens een criminele daad geworden? Iemand die dat doet redt een kind niet, maar die onttrekt een kind aan het wettelijk gezag? En doet iemand dat, dan is diegene lid van een criminele organisatie? Zelfs het praten met mensen die zulke dingen doen is crimineel, dus ik moet maar snel van facebook af. Wachtwoord inleveren van facebook en gmail, anders worden alle computers meegenomen. Ik heb met mijn facebook pagina crimineel gedrag aangemoedigd, en ben daarmee de fout ingegaan, zo moet mij duidelijk worden.

Maar ik ben juist enorm blij met facebook. Je krijgt goede informatie, blijft overal van op de hoogte, kunt gelijkgestemden vinden die je anders nooit zou ontmoeten.

Wij waren al een hele tijd in de gaten gehouden, kreeg ik te horen, en al onze telefoons, computers, alles, zou de komende tijd afgetapt blijven worden.

De gendarmerie leden zijn geen naarlingen. Ze zijn echt aardig. Zo had de majoor van de rechter de opdracht gekregen ons te arresteren. Zonder enig bewijs. Dat mag in Frankrijk. Zonder enig bewijs drie dagen in hechtenis genomen worden. Omdat er geen tolk was kon hij de rechter overhalen om ons thuis te laten blijven in plaats van ons mee te nemen.

De majoor had zijn best gedaan een tolk te vinden. Zijn buurvrouw. We mochten zelf bepalen wanneer we verhoord werden. Mijn man wilde dat zo snel mogelijk zodat we dit achter ons konden laten. Zaterdag kon niet, zondag wel, en mijn man zou na mij gaan zodat onze zoon niet alleen thuis hoefde te zijn. Van buurtgenoten hoorden we dat er zes busjes waren geweest. Er waren eerst agenten de tuin in gelopen, en anderen hadden toen hard op de deur gebonkt. Daarvoor hadden zij gebeld op mijn mobiele telefoon die ik thuis had gelaten voor onze zoon. Niet dat hij niet met een vaste telefoon om kan gaan, maar daar stond het nummer van mijn man bovenaan zodat hij alleen maar op een knopje zou hoeven drukken als hij ons thuis wilde hebben en dan zouden we er meteen weer zijn.Mijn man heeft bij het verhoor een verklaring getekend dat hij toestemming had gegeven voor de huiszoeking. Ik had dezelfde verklaring voorgelegd gekregen om te tekenen. Ik vroeg me af of ik dat wel kon doen. Ik was er immers niet bij geweest. Maar het zou beter zijn als ik tekende, want een kind van tien mag niet alleen thuis zijn terwijl de ouders even boodschappen doen. Daar zouden we problemen mee krijgen.

Mag van mij ook gewoon een boze droom zijn hoor. Je huis ’s avonds na even boodschappen doen als je kind thuis is aantreffen met een colonne van politie auto’s is een nachtmerrie die je maar liever heel snel vergeet. Af en toe werd er een grapje gemaakt tijdens mijn verhoor zondag 1 november. Dat mijn man was gearresteerd, dat de majoor ons huis mooi vond en het wel zou willen hebben. Midden in het gesprek werd mijn laptop gepakt en de nummers die ik in het geopende bestand had staan overgenomen. Excuses aan degenen die ik daarmee in de problemen bracht, ik had dit echt niet aan zien komen en had ze gewoon bij me voor het geval ik gearresteerd zou worden en iemand moest bellen. Ook mijn telefoon werd gepakt om te kijken of er foto’s op stonden. Allemaal heel vriendelijk en correct.

De tolk was aan de telefoon 31 oktober die de majoor tijdens de inval aan mij gaf om een afspraak te maken erg aardig en vol begrip. Een Nederlandse die uit eigen ervaring wist hoe schandalig jeugdzorg bezig was. Maar tijdens het verhoor was ze afstandelijker. Waarom zou de verdenking juist op mij rusten? was steeds hun vraag. Misschien omdat ik mijn kritiek op en oplossingen voor het Nederlandse beleid rond kinderen en gezinnen onder mijn eigen naam uit en de acties onder mijn eigen naam doe? Misschien omdat ons adres zo te vinden is, en we zo een makkelijk doelwit zijn? Misschien omdat mijn benadering van de crisis in Nederland niet spannend is? Niet de flitsende daden en directe hulp waar behoefte aan is bij slachtoffers van kinderroof, niet de mooipraat en kop in het zand stekerij heeft van de groep die er niet mee te maken heeft. Politieke duurzame oplossingen, regels veranderen, petities, wie wacht daar nou op? Niet degenen die flitsende acties willen, niet degenen die de maatschappij op zijn kop willen zetten, niet degenen die nu in de regering zitten.

Degenen die uit ervaring weten hoe vreselijk jeugdzorg is hebben vaak nergens vertrouwen meer in, en degenen die het niet hebben meegemaakt kunnen zich er geen voorstelling van maken en willen er ook niets van weten. Dus dan blijft er maar een hele kleine groep  over die open staat voor duurzame oplossingen die ik voorstel voor deze verschrikkingen. En ze pakken natuurlijk iedereen op die naar buiten treedt met een kritisch geluid. Vrijheid van meningsuiting is er wel, maar met een prijs, namelijk dat je bovenaan het lijstje verdachten staat als er iets gebeurt wat de overheid niet fijn vindt en wat iets is wat jij aan de kaak hebt gesteld.

Ik had graag in het Engels voor de gendarmerie overzichtelijk op een rij gezet wat de situatie is in Nederland maar voelde me onthand zonder OORvoorU, wat voor mij ook een data base is. Ik durfde ook niet met een ander account te gaan kijken. Tijdens het verhoor kreeg ik van de majoor de gewoonlijke clichés om de oren waar je de vooroordelen omheen hoorde. Twee kinderen afgepakt van dezelfde moeder, dan moet er toch wat met haar aan de hand zijn, was hun redernering. Dus dan vertel je van de vele onterechte uithuisplaatsingen op grond van anonieme telefoontjes, de ondeskundigheid van jeugdzorg, het niet onder ede staan van de gezinsvoogden in rechtszaken, het preventief uit huis plaatsen van broers en zusjes van op deze manier valselijk uithuisgeplaatste kinderen, de inzet van Professor Heertje voor humanisering van de jeugdzorg, ook speciaal voor Sylvano. Hij roept zelfs op te stoppen met de razzia’s. En hier, in de blog van 10 november worden de feiten rond Sylvano’s vlucht op de website van Professor Heertje nog eens helder op een rij gezet. Er zijn er meer die het volgen, zoals Gina Vodegel.

Ik vertelde dat het deskundigenadvies van de Raad van de Kinderbescherming was dat Sylvano gewoon bij zijn moeder zou mogen wonen, maar dat jeugdzorg hem desondanks niet alleen zijn toch al onterechte uithuisplaatsing weer met een jaar wilde verlengen, maar dat het hem ook nog eens  in een gesloten instelling wilde plaatsen! Terwijl hem helemaal niets mankeert en er zelfs berichten zijn dat hij hoogebgaafd zou zijn! Ik vertelde van de vele onterechte uithuisplaatsingen die jeugdzorg doet, en dat bureau jeugdzorg zowel deskundigeadviezen als  gerechtelijk bevelen voor terugplaatsing van kinderen bij ouders negeert in het heel enkele geval dat een rechter niet slaafs doet wat bureau jeugdzorg zegt. Ik zei hoe opvallend het was dat er dan helemaal niemand ingreep. Dan zijn er geen razzias of politie helikopters, nee, dan gebeurt er helemaal niets. Bureau jeugdzorg trekt zich van geen deskundige of wet iets aan en sloopt gezinnen met heiloze op niets gebaseerde zorgtrajecten en sloopt kinderen door ze zonder reden van ouders te roven en in instituten te gooien waar martelen tot het protocol behoort.Er is ook een documentaire gemaakt over een pleeggezin waarvan bekend was dat kinderen er verkracht werden door de pleegvader,  maar waar  toch kinderen toch naar toe gestuurd bleven worden door jeugdzorginstellingen.

Ik ben niet eens toegekomen aan het noemen van meisjes van 10 die al aan de prikpil worden gedaan in jeugdzorg. Of de medische experimenten die met kinderen in instellingen worden gedaan. Of aan het feit dat lege cellen inkomstenderving voor jeugdzorg betekent, dus dat het koste wat het kost die cellen blijven vullen eerder een prioriteit lijkt dan kinderen helpen.

Ik kreeg nog het rapport van 22 oktober te zien op grond waarvan de verlenging van de  uithuisplaatsing van Sylvano beslist was. Ik vroeg nog of dit wel voor mijn ogen bestemd was, maar ze vonden het belangrijk dat ik het zag, dus ik las het door. Alinealoze wollige taal waar ik meer zag over dat vooral de belangen van de stichting hoog in het vaandel werden gedragen, en waar ik bijzonder weinig inzicht in moeder of kind in kon vinden. Ik vertelde hoe het toeging in de Nederlandse jeugdzorg. Hoe de jeugdzorg medewerkers op grond van wiens rapporten kinderrechters blindelings kinderen uit huis plaatsen de gezinnen vaak zelfs nooit ontmoet hebben en niet onder ede staan tijdens de rechtszittingen.Dat de kinderrechters niet doen aan waarheidsvinding, of aan hoor of wederhoor, en dat als één kind uit huis geplaatst worden ze maar gelijk alle volgende kinderen meenemen, en dan later ook weer de kinderen worden afgepakt van die tien procent die niet tot de negentig procent hoort wiens leven totaal vermangeld wordt door de instellingen en die niet drugsverslaafd zijn geworden of in de prostitutie terecht zijn gekomen of niet behoort de grote aantallen die zelfmoord plegen voor ze zelf aan kinderen krijgen toekomen of echt verdwijnen uit instellingen, want dat gebeurt met grote regelmaat, en dan zijn ouders wel bezorgd, maar dan doet de politie niets om de kinderen weer te vinden.

Waarom zo de nadruk op Sylvano? Ik vertelde dat ik aandacht gaf aan alle onterecht uithuisgeplaatste kinderen waar een noodkreet voor geuit wordt en alle ouders of andere familie leden die dat doen. Zoals het broertje en zusje van Ilja, Irme’s zoon Hans, Remzi Cavdar, Paolo en Benilda Baretta, Arlette Heskes , Mikey Max , Auxilia Silva Dos Santos en vele vele anderen. En steeds komen er weer horrorverhalen over kinderroof bij, zoals dat van Nora Yörükseven, die ook voorkomt in het Russische programma.  Alle betrouwbare informatie over deze misstanden deel ik.

De monden van de gendarmerie vielen geregeld open toen ze hoorden hoe het in Nederland toeging. In Frankrijk is het normaal dat kinderen bij de ouders opgroeien, en zitten er alleen kinderen in pleegzorg die door de ouders uit eigen beweging daar gebracht worden. Een kind weghalen bij ouders als noch ouders, noch de kinderen in kwestie dat willen, is in Frankrijk ongehoord.

Ik vertelde van de commissie Samson,, en hoe dit onderzoek door de Nederlandse overheid verhuld wordt en hoe er ruis wordt gecreëerd door absurde tegenonderzoeken te doen, waar het zeer exacte begrip seksueel misbruik zoals die in de commissie Samson werd gebruikt, namelijk langdurige verkrachting door een gezaghebbende, wordt verruimd tot een ongewenst zoen van een opdringerig vriendje krijgen, waardoor er cijfers rond worden geslingerd die moeten verhullen wat de commissie Samson onweerlegbaar naar boven bracht, en dat is dat kinderen in jeugdzorg vele malen onveiliger zijn dan bij hun eigen gezinnen. De keiharde feiten die de commissie Samson naar boven bracht zijn dat kinderen vier keer zoveel kans hebben misbruikt te worden in een pleegsetting dan thuis. Alleen al het feit van het uithuisplaatsen zorgt voor schade. Dat daarbij de omstandigheden nog zo beroerd zijn maakt het nog erger. Ik haalde ook de ervaringen aan van mensen die zelf gevlucht en ondergedoken waren voor jeugdzorginstellingen of fascistische overheersers in de tweede wereldoorlog, en daar met goede herinneringen aan terugdenken, en de cijfers en feiten, dat zelfs kinderen die opgroeien in eigen probleemgezinnen beter af zijn dan kinderen die in pleegzorg opgroeien.Van de martelingen die protocol zijn in jeugdzorginstellingen, zoals de isoleercellen, het kinderen tegen de grond drukken, het kinderen op blote voeten door de sneeuw laten lopen totdat ze zich willoos onderwerpen aan het gezag. Over hoe degenen die beslissen over de zorgtrajecten niet alleen niet deskundig zijn, maar ook nog eens grote financiële belangen hebben bij het uithuisplaatsen en in zorgtrajecten stoppen van kinderen, en dat deskundigenadviezen niet eens meegenomen mogen worden in rechtszaken. €͐90.000,- per jaar per uithuisgeplaatst kind vangt jeugdzorg. Hier vindt je de cijfers.

Het feit dat kinderen gebracht blijven worden naar instellingen waar kinderen misbruikt worden door hulpverleners en pleeggezinnen waarvan bekend is dat de pleegvader ze verkracht, en dat politieagenten die tijdens hun werk kinderen molesteren gewoon weer in dienst genomen moeten worden als ze hun straf uitgezeten hebben, zoals hier te lezen is, dat maakte niet zo’n indruk. Pedofielen heb je immers overal werd me verteld. Maar als je in een facebookgroep zit met mensen die mogelijk meewerken aan een kind laten vluchten, dan maak je je ook schuldig aan de misdaad van een kind onttrekken aan het wettelijk gezag, en daar staat in Frankrijk vijftien jaar celstraf op. Als ik maar zou stoppen met facebook zouden we rust hebben zei een agente die na het gesprek begonnen was erbij kwam staan, en af en toe zei dat ze dacht dat ik meer wist dan ik vertelde. Hoe ze daarbij kwam wilde ze me niet vertellen.

Het maakte wel indruk dat de Russische televisie ook aandacht besteedt aan de misstanden in Nederland. In dit Russische programma zie je Sylvano zelfs. Hier zie je hem nog een keer. En hier weer En hier het ondertitelde  Russische programma met Sylvano, Ilja, Renada en een Turkse van haar kind beroofde vrouw. Daar schrokken ze echt van.Rusland staat nou niet bepaald bekend om zijn respect voor fundamentele mensenrechten, en dan wordt het natuurlijk een internationale zaak. De geschiedenis leert immers dat de landen die van discriminatie en mishandeling vluchtende gezinnen opvang bieden grote economische bloei kunnen verwachten, zoals Amerika en Zweden die Joden opvingen in de Tweede Wereldoorlog een grote bloei kenden daarna, en zoals wij onze gouden eeuw kregen na het opvangen van de uit Frankrijk vluchtende hugenoten. Nederland ziet kennelijk zelf ook in dat het met zijn thuisonderwijsverbod waardevolle gezinnen de grens over jaagt. Dat zijn immers, gezinnen bij wie de optimale ontwikkeling van hun kinderen hen boven alles gaat. Het is ook van internationaal belang dat Nederland niet verder afzakt in dictatoriaal gedrag, omdat democratieën minder snel oorlog voeren met elkaar. D

De majoor had hele goede ideeën waar ik ook al mee gespeeld heb. Een internationale organisatie die toeziet op de kwaliteit van jeugdzorginstellingen. Ik zou het graag een stap verder willen brengen. Het invoeren van een EHBM, Eerste Hulp bij fundamentele Mensenrechtenschendingen. Een nummer wat 24 uur per dag bereikbaar is, en waar per direct daadwerkelijk mensen komen om je te helpen als je fundamentele mensenrechten waar dan ook hoe dan ook geschonden worden. Iedereen die daarbij is moet een eed afleggen dat het doel van zijn of haar inzet is ieder’s fundamentele mensenrechten te waarborgen, altijd en overal. Dus of het nou gaat om kinderen die mishandeld worden in jeugdzorginstellingen of op scholen, of om mensen die gepest worden op hun werk. Als ze dat nummer bellen krijgen ze gratis en onmiddellijk alle hulp die nodig is om de fundamentele mensenrechtenschendingen te laten stoppen. Of dat nu gaat om juridische bijstand, lichamelijke bescherming, het moet werkelijke, directe hulp zijn. En een U-team, die net zo hard voor mensenrechten gaat lobbyen overal in de politiek als bedrijven doen om hun giffen aan de man te brengen, en die erop toeziet dat verkiezingen eerlijk verlopen, want het is ook aan alle kanten duidelijk dat dit niet het geval is in Nederland. En dan natuurlijk  OOR4U,  een politieke partij die opgericht zou moeten worden waar de vierde macht ingevoerd wordt, de controlerende macht, die elk mens vanaf de geboorte zou moeten hebben. De macht namelijk om fundamentele mensenrechten schendingen hoe dan ook, waar dan ook aan de kaak te stellen. Geef je like als je ook vindt dat fundamentele mensenrechten waarborgen geen delict maar een plicht is.

Spanje leek de majoor het beste land voor kinderen. En als Sylvano  in Frankrijk gevonden zou worden zou hij onder het Franse jeugdzorgsysteem komen. Daar wordt wel naar deskundigen, en ouders en kinderen geluisterd, zo verzekerde hij me. De majoor stelde ook voor dat wij “famille d’ acceuille” zouden worden. Dus zelf een pleeggezin voor Nederlandse kinderen,Ik zou daar onderzoek naar moeten doen. Dat bekeken we thuis, maar Wim zag dat je dan perfect Frans moet kunnen, en dat kunnen wij nog lang niet. Hij zei ook dat als Sylvano goed en gezond terecht zou komen, degene die hem bracht naar het politiebureau niet berecht gesteld zou worden en niet de gevangenis in zou hoeven.

Ik weet te weinig van hoe het allemaal justitieel zit om te weten of de plaatselijke politie die interpol inschakelt om onderzoek te doen of je daar helemaal zeker van kan zijn. Er is mij ook iets te vaak met die vijftien jaar gevangenisstraf geschermd om daarvan uit te durven gaan. Maar het zou wel geweldig zijn als Frankrijk een bondgenoot wordt in de strijd voor een humaan beleid rond kinderen en gezinnen in Nederland. Tegen mijn man, die de volgende dag kwam omdat de tolk naar huis moest, waren ze een stuk aardiger. Hij had ook de tegenwoordigheid van geest een van de vele krantenartikelen erbij te halen. Mijn man heeft meer de vragen gesteld over wie de opdracht heeft gegeven voor deze huiszoeking.

Zou dit dan het antwoord zijn van mijn brieven aan de Nederlandse minister van Justitie? Of heeft het daar niets mee te maken? Tijdens het verhoor van mijn man schijnt de majoor gebeld te zijn door de minister van binnenlandse zaken om hem te vertellen dat wij, ondanks dat ons Frans verre van toereikend is, toch een aanvraag mogen doen om famille d’acceuil te worden voor Nederlandse gezinnen. Dan maakt het niet zo goed Frans spreken kennelijk minder uit.

Ook zou de majoor woensdag samen met een andere agent hier zijn excuses aanbieden aan onze zoon. Hij was meteen al erg gerustgesteld door een hele lieve agente, maar zei wel dat het huis heel anders aanvoelde sinds deze inval. De rust was weg. We doen wat we kunnen om dat weer te voelen, maar ik snap wat hij   bedoelt.

De vraag die de rechercheur tijdens de huiszoeking stelde heeft de majoor niet meer herhaald. Waarom ben ik activiste geworden? Wij hebben immers nooit met jeugdzorg te maken gehad, en zitten hier geweldig. Hij zei zich ook te verheugen op mijn blog. Je probeert gewoon te doen wat je kan tegen onrecht, en van jongs af aan. Tegen onrecht wat jezelf overkomt, tegen onrecht wat anderen overkomt. En elke keer gebeurt dan hetzelfde. Jij wordt even hard uitgekotst door de bullies als degenen die ze pesten. Maar toch heb ik geen enkele spijt van welke keer dan ook dat ik het voor een ander opgenomen heb. Ik schaam me alleen maar voor de heel enkele keren dat ik mijn rechtvaardigheidsgevoel onderdrukte uit angst voor de represailles als ik dat niet deed.

Wat is het dan geweldig als mensen je blijven steunen, ook al kan ze dat alles kosten. Want als zoiets je overkomt ga je je als uitschot voelen, dat is een menselijke reactie. Je wordt dan extra gevoelig voor elke vriendelijkheid, voor elk negeren, voor elke steun. Dus dankjewel jullie, die openlijk mijn naam bleven noemen met vriendelijkheid en respect. Dat is me heel veel waard. Ik kon niet reageren, maar het gelukkig wel zien via mijn gmail inbox. Ondanks dat ze mijn gmail wachtwoord hadden, lijkt het erop dat ze daar niets mee gedaan hebben. Ik moet zeggen dat ze respectvol zijn geweest.

Vrijdag 7 november kreeg ik mijn wachtwoord terug, waardoor ik eindelijk bij alles kon komen. Je komt wel in een staat dat je bang wordt ze te ergeren. Het gaat nergens om wetten of rechten, maar alleen maar om hoe mensen met gezag die wetten en rechten interpreteren. Zo werd bij de discussie rond de invoering van artikel 279 en 280 in de Eerste Kamer duidelijk een uitzondering gemaakt voor kinderen die vluchten voor mishandeling. Dan gaat het met name om deze passage : Volledige pdf van citaat uit eerste kamer ivm Citaat (blz 56); “niet strafbaar is hij die een minderjarige verbergt in het kader van een zorgvuldige hulpverlening.” (daarbij staan drie categorieën waaronder ook particulieren, onderaan eerste kolom). “Vaak lopen zij weg naar familieleden of bekenden. Soms zijn de ouders op de hoogte, vaak ook niet. Deze vorm van particuliere hulpverlening – dit uithuiladres – hebben wij bewust bij dit wetsvoorstel betrokken. Als deze hulpverlener weet aan te tonen dat de belangen van het kind bij haar of hem in goede handen waren, dan is er voor ons geen reden om haar of hem een principieel andere behandeling toe te kennen dan de professionele werker.” (3e kolom, 2e alinea).

Hier een paar van de posts die hebben me diep geraakt , zoals deze  ” Afschuwelijk, mijn maag draait om. Nooit heeft Anna zich ongenuanceerd uitgelaten, altijd zocht zij de dialoog. Mijn keel knijpt zich samen en ik word terug geslingerd naar mijn jeugd. Alle beelden komen weer naar boven. Hoe ik heb weten te vluchten en ondergedoken heb gezeten op een geheim adres van het AID te Nijmegen. Dat ik, vanwege onderhandelingen toch weer terug moest naar dezelfde instelling om opnieuw verkracht en mishandeld te worden en weer wist te ontsnappen. Het is dat mijn zaak bij de kinderbescherming nog niet helemaal rond was dat ik ditmaal ondergedoken kon blijven bij een vrouw, die werkelijk mijn leven heeft gered. Alternatieve hulpverlening (JAC) heeft toen een plek voor mij geregeld bij jeugd-therapeutisch centrum de Viersprong. Deze mensen hebben hard gevochten tegen jeugdzorg om mij daar te houden en dat is gelukt. Zij hadden het voordeel zeer professioneel te zijn. Ook deze mensen ben ik nog steeds dankbaar. En uiteindelijk, nadat ik keurig mijn behandeling had afgerond, heeft de sociale dienst mij op mijn 15e jaar (terwijl daar geen regeling of wet voor bestond) een uitkering gegeven en kon ik op kamers wonen en heb mijn Havo afgemaakt. De kinderbescherming had mij echter thuis willen onderbrengen waar ik door mijn stiefvader werd misbruikt. Gelukkig is 1 man van de instelling uiteindelijk, na honderden slachtoffers te hebben gemaakt, veroordeeld: Finkensieper. Er ging een zucht van verlichting door mijn lijf, omdat hij eindelijk gestopt was…..maar triest dat alleen hij gestopt was. Al jaren heb ik nu PTSS en al jaren zet ik mij in voor lotgenoten. Mijn breekpunt, als wij nu wederom, lastig gevallen en geïntimideerd worden, omdat wij met onze verhalen naar buiten komen en anderen in dezelfde situatie een spreekbuis willen geven. Het is nou precies de reden waarom ik mij gemeld heb bij commissie Samson en mee heb gewerkt aan diverse vragen van journalisten. Dat, wat mij is overkomen, niet ook anderen overkomt.https://www.youtube.com/watch?v=puWu0Tok_Sc” En deze ” Het houdt niet op…..niet vanzelf. Dank aan Anna en Yvonne en alle anderen die misstanden aan de kaak blijven stellen;http://tkmnieuws.nl/opgegroeid-in-jeugdzorginstellingen/https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts Dat was een reactie op deze ‪” #‎Razzia in opdracht van de Nederlandse overheid bij Anna De Geus-de Heer van https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts Anna heeft een internetverbod en heeft haar wachtwoorden van faceboek en gmail af moeten staan. (en gewijzigd) Kennelijk is het netjes en respectvol uiten van je mening over de mensenrechtenschendingen van de Nederlandse overheid jegens kinderen en gezinnen en proberen te komen tot constructieve oplossingen geen garantie dat je niet bloot gesteld word aan razzia’s. In opdracht van Nederlandse overheid heeft Interpol de Franse gerdarmie opdracht gegeven om met 11 man haar huis te door zoeken opzoek naar Sylvano, die daar uiteraard niet was. Geef een like voor Anna en haar gezin en onderteken haar petitie stop de kinderroof https://secure.avaaz.org/en/petition/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en_Maak_Nederland_Humaan/ Morgen moeten Anna en haar man op het politiebureau komen. En dat allemaal vanwege het opkomen voor gezinnen en hun kinderen in Nederland!”

 Deze was ook zo lief:

” 2 november om 1:55 Stop Jeugdzorg Leugens heeft in mijn eer dit stukje geplaatst, zo bijzonder lief, dat ontroert me echt: Door Anna De Geus-de Heer Ja, dat is zo bizar, dat er mensen zijn die niet lijken te beseffen dat het in een democratie juist gaat om de discussie. Om plaats voor iedereen. Ruimte voor ieders mening. Die schijnen te denken dat je door aan die discussie deel te nemen verzet pleegt en de democratie ondermijnt. Maar slaafse onderwerping aan autoriteit zonder discussie, dat saboteert de democratie, de rechtsstaat en het leven juist. Bizar dat er mensen zijn die dat niet lijken te begrijpen. Hoe gaan we deze impasse nou doorbreken? Met 6065 likes op de pagina moet deze petitie een succes worden. Iedereen graag even tekenen?” https://secure.avaaz.org/…/Nederland_Stop_de_Kinderroof_en…/ https://www.facebook.com/groups/OORvoorU/?fref=ts

 

Deze was ook geweldig 5 november om 11:34 · ” De wijsheid van mama An: mensen moeten naar zichzelf kijken, pas dan weet je hoe met kinderen om te gaan. I totally agree! Vanuit verbinding met jezelf is er ware verbinding met ALLES inclusief (jouw) kinderen! Mama An vertelt: Ik heb Syl zonder dwang opgevoed, dus hij heeft alleen respect als je hem goed behandelt. En hij corrigeert als hij vindt dat je geen respect hebt voor hem. Dat deed hij ook bij mij en ik leer daar van. Wow, wat een échte liefde van deze mama voor haar kind(eren): kinderen volledig in hun (eigen)waarde laten, volledig in eigen stroming laten, volledig zichzelf laten Zijn, zodat ze volledig kunnen uitgroeien tot de prachtige bloem die ze Zijn. Dankjewel mama An voor het Zijn van de bedding van jouw Next Generations. Eenieder die dit niet ziet, heeft een dikke plaat voor zijn of haar kop. The Source of Love This is one of the most incredible pieces of spoken word I’ve ever heard, the words, his voice, the marriage of the two is pure magic, shivers and tears But the smile upon your lips And the light about your face Tell the story of the earth And that story Is a story of life and wonder That story is written on our bones For us to read Again and again As we drop into the peace of the world And the light of remembrance Unfolds in hearts Crafted from the dark, sweet soil and sung into life by the endless voice Of the source of love Marcel Vervloesem, An DersVia VonMike EgginkAnna De Geus-de Heer,Rene Voogt” Met een link naar deze pagina

So, a child preferred to run away from an agency that:- – has on and off for 1/5 of his life forced his separation from his mother and brother, – subjected him to abuse and trauma, and if you listen to the recordings of him being removed from her, there can be no doubt the amount of trauma they were inflicting, – went after his mother the last time he ran away from it because she knew not what else to do to protect him from the abuse and thus tried to keep him away from that agency – is using its might to put him in a locked institution until he is 18 – is continuing to hunt down, send police, now the Interpol, to interrogate, jail, anyone suspected of hiding him or aiding him – is using its might, its connections, its expertise in the courts to wield that power to, essentially, have him returned to anonymity and be allowed to basically incarcerate him until he is 18 without reason, unless being willing to continually voice “ouch” is a reason… and so he found what his mother, her family, including us overseas, never dared hoped would be possible, but a group of people willing to give him a voice, to keep him safe in hiding, to keep him from being just another statistic. A group willing to operate under a very fine line of defense that in protecting him from this abuse, of which they are aware of hundreds of similar cases that have destroyed children and families over the years, not only is it their duty to do so, but that law, both statutory and natural law, defends their actions. So, a woman who calls for and has tried to help petition for changes in laws that would no longer allow this agency to operate in silence, without proper oversight, who would require this agency to be subject to the courts (unlike its present state) rather than just be able to use the courts (and therefore the police and now Interpol) as their strong arm against families and children, has now been arrested/brought in for interrogation/questioning for suspicion in the hiding of Sylvano. This article is about her. It appears to me that this agency is so ‘powerful’ as to be able to tread upon free speech. To my mind, to have such display of ‘power’ be exercised speaks to me of them having far too much power. I can only imagine how many families have been forced to merely give up, continue on with their ruined lives as best they could, because these families, on their own, could not ‘fight’ such ‘power’. If these are the tactics used by this agency to ‘uphold’ its power, I can only imagine how many families have been affected by them, all in silence. And if you choose not to remain silent? Well, for the rest of us unwilling to be silent, perhaps we should expect Interpol at our doors?!
 

Ik had hartverwarmende gesprekken, verbazende gesprekken, zoals met iemand die beweerde dat mensen die Sylvano lieten onderduiken wisten waar ze aan begonnen en hoe strafbaar het was. Ik vroeg me af hoe iemand dat had kunnen weten. Als OORvoorU beheerder kreeg ik toch ook berichten van wanhopige ouders wiens kinderen echt verdwenen waren uit instellingen, en die dolgraag wilden dat de politie iets deed, maar die weigerden in die gevallen zelfs een amberalert af te geven. Dus als de ouders echt ongerust zijn dan doet de politie niets. Maar nu de moeder zegt er gerust op te zijn worden politiehelikopters ingezet en worden er razzia’s uitgevoerd, tot in het buitenland toe? Wie kan daar de logica van ontdekken? Zeker gezien de onderzoeken die juist vertraagd worden. En als Jet Bussemaker zelf vraagt om creatieve dwarsdenkers en constructieve neezeggers, dan kun je toch ook niet raden dat een onschuldige daad van burgerlijke ongehoorzaamheid tegen een barbaars systeem zo keihard afgestraft wordt? Professor Heertje vroeg me contact te houden en ging zijn strategie niet vertellen aangezien er meegeluisterd werd. Kik de Jong schreef mooie stukken. Aan stichting KOG had ik niets. En ja, dan heb je natuurlijk de mensen uit de buurt die hartverwarmend reageerden. In nood leer je je vrienden kennen, en dat hebben wij ook ervaren, dus dank aan iedereen die ons een hart onder de riem gestoken heeft! Dit alles brengt natuurlijk wel de strijd om Nederland humaan te maken op een nieuw niveau. We hebben inmiddels genoeg feiten verzameld dat we weten dat Nederland nergens van staat te kijken. De cijfers zijn openbaar. Hier de bedragen van zorgtrajecten per persoon, waar je ook die negentigduizend euro per jaar voor een uithuis geplaatst kind ziet terugkomen. En hier de landelijke cijfers. Het zijn astronomische bedragen die er omgaan, en de resultaten zijn bewezen slecht. 3 tot 9 van de 318 onderzochte uithuisplaatsing waren gegrond. Een honderdste dus. Maar volgens mij is dat ook nog een hoge inschatting. Voor welk kind kan het goed zijn, om op een plek te komen waar het weg van zijn of haar ouders is en waar martelen deel uitmaakt van het protocol? Als je constateert dat een emmer geen bodem heeft, heeft het geen zin om te kijken hoe je de emmer kan vullen als je het niet eerst herstelt. Radicalisatie, het wordt hier mooi omschreven. Het gaat niet zozeer om fanatisme, maar om het naar de wortel gaan. We hebben al genoeg vreselijke verhalen over de niet aflatende stroom mensenrechtenschendingen in Nederland. Het is nu tijd om iets nieuws neer te zetten. Voor burgerlijke ongehoorzaamheid is geen ruimte als zelfs het noemen van misstanden al tot verhoren, huiszoekingen en arrestaties kunnen leiden. En dan wordt het daardoor ook slecht voor de vluchteling. Dat was ook een besef waar ik van schrok. Namelijk dat ze het toch heel anders aan zouden pakken als ze echt de jongen terug wilden krijgen. Jeugdzorg weet immers dat alles wat het hoeft te doen is het deskundigen advies opvolgen wat de Raad van de Kinderbescherming gegeven heeft. Die heeft namelijk gezegd dat Sylvano het beste bij zijn moeder kan wonen. Maar nee, wat doet jeugdzorg? Het blijft hameren op een gesloten inrichting, en blijft de deuren daarvoor op een kier houden, en als moeder zo toegefelijk is dat ze een netwerkgezin accepteert, dan blijven ze daar ook over dralen en uitstellen. Vandaar dat het woord kidnapping ook geheel niet op zijn plaats is. Dan wordt iemand met geweld zijn huis gehaald en wordt er een losgeld gevraagd. Sylvano is zelf gevlucht voor zijn mishandelaars, en vraagt gewoon of het deskundigen advies wat door de Raad van de Kinderbescherming voor hem gegeven is opgevolgd mag worden. Waarom doet jeugdzorg dat niet gewoon? Opeens had ik het. Jeugdzorg is juist bang dat Sylvano happier en gezonder dan ooit weer opduikt, want dan zou des te meer bewezen worden hoe slecht jeugdzorg is voor kinderen! Dus hopelijk is Sylvano ergens vrij en blij omdat de aandacht zo keihard gaat naar plekken waar het onwaarschijnlijk is dat hij is. En ondertussen wil ik met de anderen die net als ik gegrepen zijn door het leed wat jeugdzorg heet werken aan duurzame oplossingen.Hopelijk zijn OOR4U, de EHBM em het U-team snel feiten. Ik hoop iedereen op de hoogte te kunnen houden. En dan niet zoals ik het steeds doe, onder mijn eigen naam. Dat zou als provocatief beschouwd kunnen worden, en niet iedereen van mijn facebookvrienden is even gesteld op mijn activistische activiteiten. Ik denk dat het maar eens tijd wordt voor Swaen om het stokje over te nemen, zodat ik de boodschap met minder gevaar voor eigen huis en haard over kunnen brengen. Jullie kunnen haar een vriendschapsverzoek sturen, of zij zal jullie er één sturen.

Zwaan met jongen

Ben je immoreel bezig als je dingen aan de kaak stelt die je niet direct aangaan waardoor jij of je omgeving mogelijk gevaar lopen? Ik denk dan altijd aan het volgende: First they came for the Socialists, and I did not speak out— Because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out— Because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out— Because I was not a Jew. Then they came for me—and there was no one left to speak for me. Martin Niemöller  Martin Vrijland maakte de volgende vrije vertaling hiervan, die meer van toepassing is op de toestanden nu, wat hier te vinden is: Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen; ik was immers geen communist. Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen; ik was immers geen sociaaldemocraat. Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen; ik was immers geen syndicalist. Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen; ik was immers geen Jood. Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen; ik was immers geen katholiek. Toen ze mij(n kinderen) kwamen halen …was er niemand meer die nog kon protesteren. Als je kinderen afgepakt worden ben je te kapot om iets te doen, dus het is aan degenen die kunnen om hun mond open te doen.

Ik was verbaasd dat ik zo hard werd aangepakt, omdat ik juist probeer om mijn mening mild en genuanceerd te geven. Ik dacht eigenlijk dat de overheid blij was met mij, omdat ik me altijd genuanceerd en respectvol uit. Iedere zinnige ouder wil dat het leven goed is en blijft voor zijn kinderen, en de generaties die volgen, en dat betekent opkomen voor onderdrukten ook al betreft het niet direct jezelf of je eigen kinderen, en actief werken aan een maatschappij waar fundamentele mensenrechten gewaarborgd worden. Degenen die zelf direct met kinderroof te maken hebben kunnen niet anders dan doen wat ze kunnen om ervoor te zorgen dat hun kinderen niet meer aan dagelijkse martelingen van instellingen  blootstaan. Het is schandalig dat de enige weg daarvoor illegaal genoemd wordt en er met zulke hooge gevangenisstraffen gedreigd wordt. Dat betekent dat er extra energie gestopt moet worden in samenwerking en zoeken naar wegen om tot internationale legale oplossingen van dit kinderleed te komen. Bijvoorbeeld door krachtenbundeling van degenen die nu kinderen redden  en zorgen dat die erkenning en de ruimte krijgen hun goede werk te doen in plaats van de bedreigingen en vervolgingen waar ze nu mee te maken krijgen en die meer op hun plaats zouden zijn bij de instellingen die de kinderen roven en martelen. Onze voorouders hebben heel hard gewerkt om de vrijheden te verwerven die wij zo vanzelfsprekend vonden dat we niet genoeg moeite hebben genomen om ze te bewaken waardoor ze ons  een voor een werden ontnomen. Tijd om daar wat aan te doen.

Ik hoop dat iedereen mee doet aan de fluwelen revolutie, zodat er eerlijke verkiezingen kunnen komen, zodat de nodige wetswijzigingen kunnen komen om fundamentele mensenrechten tot leidraad te maken, zodat de draak krimpt tot het hagedisje wat hij hoort te zijn, en de gebrokenen kunnen herstellen en iedereen  het leven kan leiden zoals het bedoeld wa in vrijheid en vrede met respect voor de aarde en al wat is. En tot het zover is hoop ik dat overheden ertoe over zullen gaan om in elk geval degenen die werkelijk doen wat jeugdzorginstellingen pretenderen te doen, namelijk kinderen beschermen tegen mishandeling, niet meer vervolgen en bedreigen, maar erkenning en de ruimte geven hun goede werk te doen! En eigenlijk is zelfs fluwelen revolutie nog steeds een te activistisch woord voor wat mijns inziens nodig is om de ellende te stoppen. Want het vreemdste van dit alles is dat het de overheid zelf is die steeds wetten breekt wanneer zij mensen vervolgt die zich aan de wet houden. Want  volgens de Nederlandse wet mag je kinderen die vluchten voor mishandelaars niet alleen  beschermen, het moet zelfs! Met de wet is dus niet zoveel mis, en daar hoeft ook niet zoveel aan te veranderen. Wat moet veranderen is het verbod om in te springen als overheden erin falen fundamentele mensenrechten te waarborgen. Dat inspringen moet niet verboden, maar toegejuichd worden. Dat is wat ik bedoel met controlerende macht die elke burger vanaf de geboorte zou moeten hebben. Anna

Alles in de rechtszaak tegen sympathisanten van Sylvano’s actie[1] is de wereld op zijn kop.

Dat niet degenen die hem mishandeld hebben, en die een slimme, moedige, mondige jongen  gesloten hebben willen plaatsen terechtstaan, maar dat er nu een rechtszaak loopt tegen een aantal  mensen die sympathie hebben geuit voor zijn actie, dat is de eerste onbegrijpelijke omkering. Dat de Trias Politica geschonden wordt door een rechter te hebben die zelf bij jeugdzorg in dienst is geweest , en nu bij de klachtencommissie van de kinderbescherming[2] is een tweede omkering. Waarom wordt deze rechter niet direct gewraakt?

Vervolgens heb je de repliek van de officier van justitie[3] op het ongetwijfeld hartverscheurende betoog van de advocaat, want de kranten stonden vol van de blunders  van jeugdzorg en justitie.[4] Maar blijkbaar zijn fouten alleen maar erg als het gaat om criminelen, want dan is een enkele vormfout al genoeg om ze vrijuit te laten gaan.[5]

Gespeend van elk gevoel, zich hardop afvragende of hij wel een antwoord moet geven, of hij jeugdzorg moet verdedigen. Dan onwaarheden uitend over van alles en nog wat, zoals  de zogenaamde successen van jeugdzorg, de zogenaamde zorg als er kinderen uit instellingen verdwijnen, doen alsof Sylvano in het niets verdwenen was terwijl hij nota bene in de krant uitleg heeft gegeven,[6] stralend op een foto, een enorm contrast met de trieste berichten van daarvoor[7], terwijl er ook kinderen zijn die echt verdwijnen en waar de ouders om smeken dat daar naar gezocht wordt.[8] Maar dan doet de politie over het algemeen helemaal niets.

Dan  proberen te doen of het om een onbetekenend, op zichzelf staand  incident gaat, en in plaats van in dat geval excuses aan te bieden, mishandeling goedpraten, en de beschuldiging in duiken tegen mensen die sympathie uiten voor de actie van Sylvano, alsof zij degenen  die hem wat aan doen. Beschuldigingen naar de moeder van Sylvano, alsof zij had moeten  weten dat zij hem niet had mogen helpen.[9]

Ze krijgen almacht van de Nederlandse staat, en ze handelen daar ook naar en voelen niet dat verantwoording verschuldigd is.

Maar dit is geen jeugdzorg zaak, dit is een strafzaak. Kan deze Officier van Justitie dan niet aangeklaagd worden wegens meineed?  Want in tegenstelling tot 90% succes, is volgens onderzoek 100% van de gedwongen uithuis geplaatste kinderen slechter af. 90% komt echt slecht terecht (verslaving, gevangenis, prostitutie, zelfmoord) en de overige 10% was ook beter af geweest als die gewoon thuis had kunnen blijven wonen.[10]

En wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor, dat wetten en regels bedoeld om kinderen en gezinnen te beschermen, gebruikt worden om ze te mishandelen? Dat zie je ook aan de discussie bij de  totstandkoming van artikel 279  en artikel 280 in de Eerste Kamer. [11]Op pagina 56 zie je dat deze artikelen niet bedoeld zijn voor een kind wat vlucht voor mishandeling.

Vandaar dat deze officier van justitie probeert te bepleiten dat het helemaal niet om een mishandeling gaat. Hij bedoelt dan  waarschijnlijk deze wond die Sylvano opliep bij één van de keren dat hij tegen de grond werd gedrukt door jeugdzorgwerkers.[12]

Maar documentaires en gedegen onderzoeken laten zien dat alles in jeugdzorg mishandeling is, met name omdat ze niet voldoen aan de vraag. Ze plegen ongewenste interventies, en waar er wel echt hulp nodig is, doen ze niets, of ze doen het slecht. De informatie  in “No more turning away”[13] is gebaseerd op feiten, niet op meningen. Grondig onderzochte feiten die aantonen hoe slecht jeugdzorg is voor kinderen, en hoeveel beter het is als ze gewoon bij hun ouders kunnen blijven.

Volgens de officier van justitie was de moeder van Sylvano fout omdat zij had moeten weten dat wat zij deed niet mocht. Maar van wie mocht het niet? Volgens de wet mag wat zij deed wel, en mag wat jeugdzorg doet niet. Zij gebruiken wetten en regels voor het tegenovergestelde van waar ze voor bedoeld zijn.

Het probleem is dat daar geen enkel toezicht op is, omdat blijkbaar zelfs politici niet weten wat er met scheiding en evenwicht van machten, de zogenaamde “Trias Politica” bedoeld wordt, zoals hier ook te zien is.[14] Scheiding en evenwicht van machten betekent juist dat de uitvoerende macht niet ook mag rechtspreken, precies wat er bij jeugdzorg gebeurt dus.

Wie houdt daar een oog op? Waar kan je dat aankaarten? Ten onrechte leggen politici Trias Politica uit alsof zij niet zouden mogen ingrijpen als wetten en regels anders worden toegepast dan ze bedoeld zijn. Er moet dan juist ingegrepen worden![15]

Maar juist dat ingrijpen wordt dus verboden,, en zelfs sympathiseren met wie voor zijn eigen fundamentele mensenrechten opkomt kan je in de problemen brengen.

Naast het ontbreken van een constitutioneel hof heeft Nederland ook nog het toetsingsverbod[16], wat het tegenovergestelde van artikel 30 van de universele rechten van de mens is[17]. Daar staat namelijk in dat wetten en regels niet gebruikt mogen worden om andere wetten en regels te schenden, en dat is natuurlijk in deze zaak op vele punten het geval.

Een constitutioneel hof[18], afschaffing van het toetsingsverbod[19], wat is de oplossing?

Meer consequentheid in de dwaasheid zou ook al een stap in de goede richting zijn. Want als er in een ziekenhuis echte fouten worden gemaakt, wordt niemand aangepakt, omdat er te veel mensen bij betrokken zijn.[20] Zo ook als er bij een misdrijf geen 100% duidelijkheid is wie het gepleegd heeft, omdat er meerdere bij betrokken waren.[21]

Maar hier is het dan maar een reden om iedereen aan te pakken?

Donderdag 10 maart 2016 komt de uitspraak. Als het vrijspraak is, is er tenminste iets consequent. Laten we hopen dat de dag ooit komt dat sympathiseren met kinderen in nood je geen verdachte meer maakt!

OOR4U

P.S.

Ze zijn er met vrijspraak en voorwaardelijke taakstraffen  vanaf hekomen, degenen die zich om Sylvano bekommerden.  De  jeugdzorginstellingen zelf? Die modderen gewoon door. Geen berisoing, niks hebben ze gekregen voor hun wanpraktijken.

 

Ik wil nog even stilstaan  bij Professor Arnold Heertje, die ons ongelofelijk liefdevol heeft bijgestaan.

Hij postte als reactie op dit artikel deze post, onder de naam Kik de Jong:

This image has an empty alt attribute; its file name is kik-de-jong-de-samenleving-heeft-mensen-als-anna-en-haar-man-nodg.png

 

Waarom weet ik zeker dat dit Professor Heertje is? 

Wij hadden Professor Heertje gebeld na de gendarmerie was binnengevallen op 31 oktpner 2014, en hij had beloofd ons te helpen maar ging niet vertellen hoe.

This image has an empty alt attribute; its file name is kik-de-jong-urgent-stop-jeugdzorg-razzias.png

 

Jeugdzorg op het kruispunt van misdaad en humaniteitFEATURED
 
Met angst en beven kijken gemeentebesturen uit naar 1 januari, de dag waarop zij de zorg voor de jeugdzorg in hun bij voorbaat onvoorbereide maag gesplitst krijgen. Kernprobleem is dat de gemeenten op beleidsniveau geen benul hebben van de misdadige praktijken op de werkvloer van jeugdzorg. Het ontstellende en onheilspellende gebrek aan kennis gaat voor een belangrijk deel terug op bewust beleid van de bestuurders van jeugdzorg. Zij hebben geen belang bij openheid omtrent de perverse prikkels, het feit dat niet het beschermen van kinderen voorop staat, maar het genereren van geldstromen en werkgelegenheid.Door het maximeren van uithuisplaatsingen, ondertoezichtstellingen, ambulante hulp en speciaal onderwijs. Door het malafide gedrag van gezinsvoogden en teammanagers en andere pseudodeskundigen jegens de kinderen en hun ouders blijkens intimiderende brieven en handelingen. Door het met behulp van de politie (soms acht of tien agenten) heimelijk kinderen uit hun huis halen met overvalwagens. Door het onder begeleiding van agenten vervoeren van de toevertrouwde kinderen in geblindeerde busjes naar gesloten instellingen. En door het verhullen van het gemiddeld wekelijks voorkomen van het overlijden van kinderen.Dit complex van ellende moest tot 1 januari onder de pet van jeugdzorg blijven, maar is vanaf 1 januari een ‘machine de guerre’ in de handen van jeugdzorg, omdat daarmee kan worden gedreigd. Erik Gerritsen en zijn collega’s nopen de gemeenten met geld over de brug te komen en leggen bij voorbaat de schuld voor falend beleid bij de gemeenten. Elk kind dat door jeugdzorg wordt geslachtofferd zal vanaf heden niet onder het tapijt verdwijnen maar grootscheeps media-aandacht krijgen. De gemeenten worden door schade en schande wijs, maar dat gaat lang duren en gaat ten koste van de kinderen die in plaats van bescherming te ontvangen, permanent worden bedreigd. Een lichtpunt is dat de kans op grotere openbaarheid omtrent de misstanden toeneemt, waardoor politiek verantwoordelijke bestuurders worden geactiveerd en niet langer alleen op hun ambtenaren vertrouwen.Op het niveau van de politiek heeft in een vorige periode Rouvoet door zijn beleid veel boter op het hoofd gekregen en nu schuift staatssecretaris van Rijn de hete aardappel van zijn bord. Blijkens de brieven die hij schrijft over jeugdzorg doet hij niets aan het daadwerkelijk beschermen van de kinderen en vervalt hij slechts in inhumane, formele teksten. Dieptepunt was zijn reactie op het onderduiken van Sylvano, hij sprak van een omgekeerde wereld en riep de politie te hulp om de vervolging in te zetten van de jongen, zijn moeder en zijn familie en de mensen die hem hielpen (zelfs tot in Frankrijk toe). Als het aan hem had gelegen was niet alleen Sylvano opgepakt met veel vertoon van politiemacht en achter slot en grendel gezet in een gesloten inrichting, maar ook de mensen die het risico namen te helpen bij de onderduik, en zodoende verzet hebben gepleegd, zouden zijn gearresteerd. Telefoongesprekken zijn door de politie afgeluisterd. Gelukkig is Sylvano ,die volstrekt ten onrechte en onnodig van zijn moeder was verwijderd, dankzij zijn eigen enorme geestkracht weer in de buurt van zijn moeder en is er het perspectief dat hij normaal naar school kan op een normale basisschool, zodat zijn intellectuele bekwaamheid tot bloei kan komen. Tijdens de kerstdagen sprak ik met hem en zijn moeder.Voor mij is het geen omgekeerde wereld maar een wereld die ik ken. Daarom ben ik dankbaar een beetje te kunnen bijdragen aan Sylvano’s bevrijding. Te zijner tijd zal ik hem attent maken op het werk van de Franse Nobelprijswinnaar Patrick Modiano, die laat zien dat herinneringen vice versa zijn verbonden met gebeurtenissen in het heden in ruimte (Parijs) en tijd (de jaren na 1945). Ik laat mij die door hem blootgelegde verbindingslijnen door beoefenaren van het recht niet meer uit handen slaan, nu in hun handen recht verkeert in onrecht. Sylvano heeft Van Rijn een les voor het leven geleerd: niet opzij gaan voor misbruik van macht, intimidatie, intolerantie, onverdraagzaamheid, inhumaniteit en het geweld van politie en bureaucratie; onverschillig of het gaat om bewindslieden en burgemeesters in vredestijd of om gewone politieagenten en ambtenaren op de werkvloer.
Ik geef enkele recente voorbeelden van misdadig gedrag op de werkvloer van jeugdzorg in Nederland.In Limburg-Zuid kondigt agent Fijneman aan dat de politie aldaar direct na kerstmis een groot offensief gaat starten om een moeder en haar kinderen op te sporen, te arresteren en op te sluiten. De betrokken korpschef heet G. Veldhuis. In mijn herinnering werd dit een klopjacht of een razzia genoemd. De betrokken burgemeester laat het gewoon gebeuren. Sylvano’s les lijkt nog niet geleerd, er zal wederom verzet worden gepleegd.Jeugdzorg Haaglanden wenst onder leiding van Benne Holwerda, een dossier van een jongen van twaalf jaar die verder niets met jeugdzorg te maken heeft, gedurende vijftien jaar te houden; hoewel daarvoor geen enkele aanleiding is, de jongen daardoor in cruciale jaren wordt belast, moeder en jongen het vernietigd wensen te zien en deze handelwijze een schoolvoorbeeld is van inhumaan gedrag dat niet past in een vrije samenleving.De toplieden van het Leger des Heils hebben drie jaar lang meegewerkt aan het ten onrechte uit huis halen van de Ilja-tweeling, het onderdrukken van de kinderen en het onthouden van goed onderwijs. Het Leger des Heils is door de rechtbank in Arnhem tot de orde geroepen zodat de kinderen weer thuis zijn en een grote schadeclaim tegemoet kan worden gezien. In gesprekken wekken de toplieden Palsma en Vader de indruk niet te weten wat hun medewerkers op de werkvloer al die jaren hebben aangericht. Ze beseffen nauwelijks welke grote nederlaag ze hebben geleden. Daarom moet je vrezen dat zij elders hun misdadig handelen voortzetten. Palsma en Vader achten hun misdadig gedrag verenigbaar met hun christelijke achtergrond. Jezus draait zich om in zijn graf. De verklaring is het enorme financiële belang bij uithuisplaatsingen en onder toezichtstellingen.Van de vele gevallen in Amsterdam, het bastion van Erik Gerritsen, die nu onder toezicht staat van mevrouw Simone Kukenheim, die wellicht inhoudelijker en menselijker optreedt dan de vorige bestuurders waarmee Gerritsen in Amsterdam mee te maken had, is de casus van de Chinese jongen Zong Meng Sun illustratief. Jeugdzorg probeerde met behulp van de rechter deze jongen volstrekt onnodig voor lange tijd op te sluiten in een gesloten inrichting in Hoenderloo. De gezinsvoogd Carla liet de jongen in de rechtszaal begeleiden door politieagenten die hem na de zitting direct zouden opsluiten. De kinderrechter stuurde de agenten de zaal uit, eenvoudig omdat ze niet nodig waren. De jongen is inmiddels in een pleeggezin tegen de zin van jeugdzorg in en kan straks een normale opleiding volgen eveneens tegen de zin van jeugdzorg in.In een ander geval stuurt de gezinsvoogd Ank bizarre intimiderende brieven rond waarin reeksen voorwaarden staan  waaraan een moeder zou moeten voldoen alvorens haar zoontje te zien. Zo moet zij verklaren niet over de ooms en tantes van de jongen te spreken, laat staan deze in beeld te brengen. Zij mag geen volwassen zaken met haar zoon bespreken, deze handelwijze roept herinneringen op à la Modiano. Gelukkig houdt de moeder zich er niet aan, maar het is illustratief voor het schrikbewind dat onder Gerritsen nu al jaren heerst. Wellicht komt er in 2015 een einde aan.In de gemeente Uden staat burgemeester Hellegers toe dat op basisschool SBO de Tandem, geleid door de directrice C. van den Broek, een meisje van tien jaar wordt gepest en met de dood bedreigd, dit alles onder toeziend oog van Jeugdzorg Brabant. Het meisje zit ten onrechte op een school voor SBO hetgeen haar frustratie versterkt. Vanaf 1 januari kan de gemeente in gebreke worden gesteld.In Zeeuws Vlaanderen chanteert de regiomanager van jeugdzorg A.P. Zwart, mevrouw Maria Bons en haar kinderen met een huurhuis door te dreigen de huur op te zeggen als zij zich niet vrijwillig onderwerpt aan hulp van het bureau Juvent, een hulp die naar ieders oordeel niet nodig is doch alleen wordt opgedrongen vanwege de financiële prikkel. In deze casus is bij wijze van uitzondering een positieve rol gespeeld door de burgemeester van Leeuwarden, Ferd Crone.Ten slotte de casus bij bureau jeugdzorg in Drenthe van a en zijn kinderen b en c. Beide kinderen wonen met plezier bij hun moeder thuis en zitten nu op goede scholen in de buurt. Over a is veel bekend, hij is een vooraanstaande medewerker van d, een onderdeel van e. A schrijft goed Nederlands. Zijn kinderen verzetten zich hevig tegen een contact met hun vader. De oudste zoon b wordt in maart 13 jaar, de dochter c is nu 7 jaar. Ik ben enigszins op de hoogte van de beweegredenen van de kinderen, in het bijzonder b maar voel mij niet vrij om daar verslag van te doen. Vermoedelijk kan de directie van e een constructieve rol spelen. Jeugdzorg Drenthe speelt via de gezinsvoogd Naomi P. in deze zaak een destructieve rol.
Deze illustraties laten zich zonder moeite een dertigtal uitbreiden. De één nog afschuwelijker dan de ander, elke casus kan ook nader worden gedocumenteerd, hetgeen ik wil doen als er geen verbetering in zicht is. Er is nog een mogelijk lichtpunt. In het verleden heeft het onder de pet houden er ook toe geleid dat de rechterlijke macht slaafs de voorstellen van jeugdzorg, de WSG en de Raad voor de Kinderbescherming heeft gevolgd. Door de toegenomen transparantie komt hierin geleidelijk verandering omdat de rechterlijke macht tot meer zelfstandige oordelen komt. Iemand als Benne Holwerda komt straks niet meer zo makkelijk weg met zijn valse praatjes als de feiten duidelijker in het openbaar naar voren komen (Holwerda verzoekt mij dringend niet de openbaarheid te zoeken, hetgeen alleen maar illustreert wat hij allemaal te verbergen heeft).Wat betekent dit alles nu voor het beleid van politiek verantwoordelijke bestuurders in de gemeenten? Het betekent dat de betrokken wethouders hun  afstandelijke houding jegens jeugdzorg moeten laten varen. Zij zullen zich daadwerkelijk zelf moeten verdiepen in wat er op de werkvloer van jeugdzorg gebeurt. In zekere zin moeten zij zowel hun eigen ambtenaren als de bestuurders van jeugdzorg passeren. Alleen indien dit gebeurt verwerven deze bestuurders de noodzakelijke kennis omtrent de feitelijke gang van zaken op de werkvloer die het uitgangspunt moet vormen voor een humaner jeugdzorg.Arnold Heertje
 
De zwarte lijst van jeugdzorg

In het kader van het blootleggen van het wangedrag van jeugdzorg is het ten behoeve van de bestuurders van de gemeenten van belang dat zij op de hoogte zijn van het gedrag van managers en van uitvoerders van het wanbeleid op de werkvloer; met naam en toenaam. Bijgaande brief is aan tientallen jeugdzorgmedewerkers en –bestuurders gestuurd.
Dames en heren,
Zoals u weet houd ik mij op afstand en intensief bezig met vrijwel alle bureaus jeugdzorg in Nederland. In het bijzonder richt ik mij op het inhumane gedrag van managers en medewerkers op de werkvloer jegens kinderen en hun ouders. Daartoe breng ik nauw gezet in kaart de handelwijze van de betrokkenen. Ik wijs u in dit verband op de jarenlang volgehouden mishandeling van kinderen en moeder in de zogenaamde Ilja-casus waaraan onlangs door de kinderrechter in Arnhem rigoureus een einde is gemaakt, omdat alle beschuldigingen van jeugdzorg, het Leger des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming over dit gezin volledig onjuist zijn gebleken. In deze casus kan een enorme schadeclaim jegens de betrokken instanties tegemoet worden gezien.Ook in dit geval was het zeer inhumane gedrag van de uitvoerenden op de werkvloer opmerkelijk. Volstrekt onbegrijpelijk zijn in dit verband de a-christelijke mores van het Leger des Heils. Het gedrag van jeugdzorg-medewerkers verwijdert zich vaak ver van wat in het maatschappelijk verkeer normale, menselijke gedragspatronen zijn. Daarvoor is geen aanleiding en geen redelijke verklaring, behalve dat managers de bescherming van kinderen opofferen aan een niets ontziende strijd om geld en werkgelegenheid. Het motief van uitvoerenden om hieraan mee te doen, moet worden gezocht in hun familieachtergrond. Mishandeling van andere mensen is – zoals bekend – vaak intergenerationeel: runs in families. Zowel managers als uitvoerenden moeten rekening houden met kinderen die als volwassenen verhaal komen halen, vooral nu jeugdzorg-medewerkers via internet steeds makkelijker te vinden zijn.Tegen de achtergrond van de overgang van jeugdzorg van de centrale overheid naar de gemeenten informeer ik de politiek verantwoordelijken op lokaal niveau over het wangedrag van jeugdzorg-medewerkers waartoe u ook behoort. Daarin betrek ik ook het optreden van bureaus jeugdzorg, het Leger des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming in de rechtszaal en met name de valse voorlichting die telkens wordt gegeven. Zoals bekend deed de Kinderombudsman ook al onderzoek naar de vele foutieve rapportages van jeugdzorg, maar het verkeerd voorlichten van de rechterlijke macht is nog altijd aan de orde van de dag. Sinds ik begon registreer ik wel een bescheiden kentering in de houding van kinderrechters en ook van kortgedingrechters waardoor minder slaafs de beweringen van bureaus jeugdzorg worden gevolgd. Van tijd tot tijd breng ik u via onze website http://humaniseringvandejeugdzorg.nl op de hoogte van onze vorderingen.Hoogachtend,A. Heertje
 

Gebrek aan fatsoen en een falende rechtstaat!

 
Als vervolg op het artikel “Kind van de Rekening?” van Trudy Keulers en prof. Arnold Heertje in het Katholiek Nieuwsblad volgen hier de briefwisselingen tussen Trudy Keulers en de klachtencommissie van de Raad voor de Kinderbescherming, en haar brief aan de Kinderombudsman.Keulers_fragmentEen brief  van mevrouw Keulers aan de klachtencommissie van de Raad voor de Kinderbescherming. Lees hier >>
Bijlagen bij de brief:
– Foto’s van de politie voor het huis
– Foto’s van dezelfde politiewagen in EindhovenEen e-mail van de klachtencommissie van de Raad voor de Kinderbescherming aan mevrouw Keulers. Lees hier >>Een brief van mevrouw Keulers aan de Kinderombudsman. Lees hier >>En een vervolgbrief van mevrouw Keulers aan de Kinderombudsman met een toelichting.
Lees hier >>Trudy Keulers is de oma van de kinderen en is tevens juriste.
 

Remzi Cavdar moet hoop houden

 
Door toedoen van de inhumane Schrikkergroep heeft de nu 21-jarige Remzi Cavdar volstrekt ten onrechte de helft van zijn leven doorgebracht in instellingen voor verstandelijk gehandicapten. Het handelen van de Schrikkergroep is misdadig en getuigt van een grotesk gebrek aan deskundigheid. Uit intellectueel oogpunt slaat het vonnis van de rechter, die luistert naar de naam H. J. Fehmers, echter alles.Nu vast staat dat deze jongeman nooit verstandelijk gehandicapt is geweest, blijft deze rechter staan achter het oordeel van de beunhazen bij de Schrikkergroep die zeventien jaar geleden de jongeman als zwakzinnig hebben getypeerd en dat oordeel tien jaar hebben staande gehouden. Hoe is het mogelijk dat een onafhankelijk en zelfstandig denkend rechter, zo achter beunhazen blijft aanhobbelen?Dat kan alleen worden verklaard uit het intrinsieke onvermogen van deze rechter zich te verplaatsen in het leed dat aan deze jongeman is toegebracht. Een verklaring daarvoor moet worden gezocht in de levensloop van de rechter. Zijn argumentatie is zo stupide dat er meer aan de hand moet zijn dan alleen een te vergeven intellectueel tekort. Er is ook sprake van een opvallend menselijk tekort, een karakteristiek die tegenwoordig nog zelden wordt aangetroffen bij de rechterlijke macht.Een factor in deze zaak is verder het beschamende optreden van de advocaat Mr. Korver blijkens de openbare zitting. Wanneer Remzi hoger beroep aantekent, moet hij op zoek naar een goede advocaat en erop vertrouwen dat het Hof niet alleen juridisch technisch bekwame maar vooral ook humane rechters afvaardigt. Ik ben ervan overtuigd dat het recht in deze zaak zal zegevieren.
Arnold Heertje
 

Inhumane jeugdzorg in Uden (2)

 
Hierbij de brieven aan de burgemeester van Uden en het onderwijs aldaar. Het komt erop neer dat de belangen van het meisje Lhana van der Burgt ondergeschikt worden gemaakt aan het financiële gewin van de School De Tandem en de gemeente Uden. De burgemeester die zou kunnen in grijpen, kijkt passief toe en laat het gebeuren. Deze houding zien wij vaker maar dat is volstrekt onaanvaardbaar.

Wed, 5 Nov 2014 20:13

Waarde burgemeester Hellegers,

Mede door intensieve contacten in de gemeente Uden ben ik op de hoogte van de inhumane respectievelijk afschuwelijke wijze waarop de dochter Lhana  van de heer en mevrouw van der Burgt basisonderwijs ontvangt, nu op een school voor speciaal basisonderwijs. Al enige jaren spelen verscheidene instanties, waaronder jeugdzorg, een kwalijke rol die daarbij handelen in strijd met de wet.  Per saldo kunnen de gebeurtenissen het daglicht niet velen. Mag ik er bij u langs deze informele weg op aandringen het daarheen te leiden dat dit meisje op een normale wijze opgroeit niet gehinderd door pesterijen en onnodige bemoeienissen van pseudodeskundigen?

Hoogachtend,

A. Heertje

Wed, 5 Nov 2014 21:28

Geachte mijnheer Heertje,

Het oordeel in uw mail is stevig. U zult het mij vast niet kwalijk nemen dat de situatie mij niet bekend voor komt. De heer en mevrouw vd Burgt zijn mij niet bekend. En evenmin de casus, waarop u duidt. Ik heb uw mail daarom uitgezet in mijn kabinet met het verzoek mij hierover te informeren. Wat daaruit ook moge komen, de heer en mevrouw vd Burgt mogen zeker ook contact met mij en/of wethouder Jeugdzaken/onderwijs opnemen. Wanneer ik meer informatie heb, zal ik u zeker informeren.

Met vriendelijke groet,

Henk Hellegers

Thu, 6 Nov 2014 21:43

Waarde burgemeester Hellegers,

Dank voor uw snelle reactie. Volledig begrijp ik dat u niet van deze casus op de hoogte bent. Echter, wanneer u erin duikt of één van uw medewerkers zich op de hoogte stelt, begrijpt u volledig waarom ik even aan de bel heb getrokken. Ik heb de familie gezegd dat met u of de wethouder contact kan worden opgenomen. Ik verwacht er alleen maar goeds en lering van.

Met vriendelijke groeten,

Arnold Heertje

Fri, 14 Nov 2014 19:16

Geachte burgemeester,

Ik begrijp dat u in de zaak Van der Burgt niet de juiste gesprekspartner bent. De vraag komt daarom op wie dat in uw gemeente wel is. Wellicht de betrokken portefeuillehouder. Wilt u deze in contact brengen met de familie? Ik zie anders de hele zaak in de publiciteit verschijnen en dat doet noch uw college noch de gemeente Uden enig goed.

Met vriendelijke groet,

Arnold Heertje

Lees ook de brief aan school De Tandem in Uden >>

 

Ex-jeugdzorgwerkers doen boekje open

 

Werkwijze van jeugdzorg

Naar het buitenland gevluchte jeugdzorgwerkers, die een hart hebben en het niet aan kunnen zien hoe schadelijk jeugdzorg in Nederland is, doen hun verhaal bij Stichting KOG.

In dit interview staat wat de opgelegde werkwijze van jeugdzorg is bij BJZ Amsterdam, BJZ Brabant, BJZ Haaglanden, BJZ Leiden:

  1. Er wordt niet aan waarheidsvinding gedaan. Conclusies worden dus uit duimen gezogen
  2. Wanneer aan de voorwaarden voor een OTS niet wordt voldaan, dan moet men het rapport aandikken. De werkwijze is dus: Manipulatie van rechters!
  3. Gezinsvoogden tolereren alleen hun eigen zienswijze
  4. Fouten mogen NOOIT toegegeven worden, ook al is dit niet in het belang van het kind
  5. BJZ-medewerkers mogen geen andere visie hebben en niet kritisch zijn
  6. Gezinsvoogden leren vooral technieken hoe om te gaan met agressie (die ze zelf triggeren)
  7. Volledig gebrek aan zelfreflectie. Er is zich versterkend groepsgedrag

Kortom, in Nederland geldt:

  • Belang van jeugdzorg staat voorop
  • Ouders en kinderen hebben geen vertrouwen in het systeem
  • Ouders vragen geen hulp, vermijden hulp, want hulpverlening zou weleens een melding kunnen doen en dat vergroot de problemen
  • Ouders en kinderen delen vertrouwelijke informatie niet met hulpverlening
  • Ouders en kinderen vluchten naar het buitenland
  • Kinderen duiken onder
  • Uithuisplaatsing komt veelvuldig voor, waarbij kinderen naar geheime adressen gaan, afgesneden worden van ouders familie en vrienden, ouders uit de ouderlijke macht gezet worden en waar ongelooflijk veel leed door wordt aangericht
  • Dit systeem is gebaseerd op wantrouwen, is erg duur, richt schade aan en is niet gericht op hulp

Kik de Jong

 

Verhaal Ilja-tweeling haalt Britse krant The Telegraph

Ilja twins on The Telegraph
 

 

Ten vervolge op ons bericht over het vrijlaten van de Ilja-tweeling maken wij u attent op het stuk in The Telegraph. De bewindsman waar Christopher Booker naar verwijst, is André Rouvoet die in de jeugdzorg een aantoonbaar spoor van vernieling heeft achtergelaten. Ter sprake komt ook het schandelijke optreden van de Nederlandse politie in deze hele zaak en de kwalijke rol van het Leger des Heils.

“Anyone wishing to see just how shocking the behaviour of our “child protection” system can be should watch an utterly chilling video on YouTube (see below: “Kidnap of children from their mother by Dutch social services…”). It shows 11-year-old twins screaming in protest as they are seized by social workers and carried off by a mob of policemen, from the loving home they have now not seen for nearly three years.”

Lees meer op The Telegraph >>

 

Inhumane jeugdzorg in Uden (1)

 

Mail aan school De Tandem in Uden, inzake Lhana van der Burgt. 

Wed, 19 Nov 2014 16:56

Geachte mevrouw van den Broek,

Ik wend mij tot u inzake Lhana van der Burgt. Onder uw verantwoordelijkheid wordt op een afschuwelijke wijze met de belangen van dit meisje omgegaan. Een en ander volledig in strijd met wat van een te respecteren onderwijsinstelling mag worden verwacht. Kennelijk laat u zich volledig leiden door financiële redenen. Nu de burgemeester het ten onrechte laat afweten, ligt de volle verantwoordelijkheid voor de desastreuze gevolgen van uw handelwijze op uw bord. Ik roep u op snel constructieve en humane stappen te zetten, zodat de naam van niet alleen de gemeente Uden maar ook van het hele onderwijs in Uden niet verder wordt besmet.

Hoogachtend,

A. Heertje

Lees ook het vervolg met de brieven aan de burgemeester van Uden >>

 

Een beslissende doorbraak

 

Door: Arnold Heertje

Langer dan een jaar ben ik intensief betrokken bij de zaak over de mishandeling van mevrouw Antonova uit Culemborg, haar tweeling en hun halfbroer Ilja, door het bureau Jeugdzorg Gelderland. Bijna drie jaar geleden zijn de toen negenjarige kinderen volstrekt ten onrechte uit huis geplaatst en de speelbal geworden van een reeks van dubieuze instellingen: Bureau Jeugdzorg Gelderland, het Legers des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming. Tientallen juridische procedures zijn er gevoerd om de kinderen weer bij moeder thuis te krijgen; tegen Bureau Jeugdzorg, het Leger des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming. Telkens zagen deze organisaties kans de afschuwelijke toestand te continueren. De kinderen misten niet alleen een thuis maar ook hun vertrouwde school. Het belang van de kinderen werd volledig opgeofferd aan het oogmerk van Bureau jeugdzorg Gelderland, het Leger des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming, namelijk: zoveel mogelijk geld aan de uithuisplaatsing te ontlenen.

Niet alleen ik had correspondentie met de vestigingsmanager R. Pullen van het Leger des Heils Zutphen, de gezinsvoogden C. Veddeler en M. Pormes van hetzelfde Leger des Heils en mevrouw A. Hendriks van de Raad voor de Kinderbescherming; vooral met deze laatste mevrouw viel geen land te bezeilen. Tevergeefs deed ik een beroep op de humane en christelijke achtergrond van de topmensen van het Leger des Heils, de heren Vader en Palsma. De zaak trok internationaal de aandacht in het verkeer tussen de Russische en Nederlandse minister van Buitenlandse zaken en ook van het Europese parlement.

Onder hevig protest van het Leger des Heils Gelderland nam de kinderrechter in Arnhem vandaag – op grond van een vernietigend rapport over de handelwijze van Jeugdzorg Gelderland, het Leger des Heils en de Raad voor de Kinderbescherming van een vooraanstaande deskundige – het besluit de kinderen onmiddellijk naar de moeder te laten gaan. Het Leger des Heils probeerde tevergeefs van de rechter gedaan te krijgen dat deze ermee akkoord zou gaan dat op verzoek van het Leger des Heils de moeder zou afzien van mogelijke procedures tegen het Leger des Heils.

Voor allen die zich verzetten tegen de handelingen van types als Erik Gerritsen René Meuwissen, Jan-Dirk Sprokkereef, Hans Lomans, Martin Sitalsing, Hans Kamps en Arthur Schellekens jegens volstrekt onbeschermde kinderen, is deze ommekeer in het juridisch omgaan met wat door de Bureaus Jeugdzorg, het Leger des Heils en de Raden voor de Kinderbescherming bij de rechterlijke macht wordt aangereikt, van verstrekkende en grote betekenis. Dit verzet komt van de kinderen (zoals Ilja, Sylvano en Remzi Cavdar) van moeders (zoals Kik de Jong en Nora Yorukseven), van vaders (Maarten Kalf) en van derden.

Mijn inschatting is dat het roer nu om gaat. Ik roep daarom Vader en Palsma op met mij te overleggen over het inslaan van het humane in plaats van het inhumane traject (zie “Economie” vijfde druk blz 326 – 327). De schade die door de instellingen jeugdzorg, het Leger des Heils en de Raden voor de Kinderbescherming is aangericht is enorm – bovenal in menselijk opzicht –  maar kent ook een financiële kant. Voor de gemeenten breken moeilijke tijden aan, voor de kinderen ziet de toekomst er misschien iets beter uit.

 

NB Ten slotte, mevrouw Lousberg van het kantoor Korver – Van Essen zag haar inhumane eis: de omgang van vader en dochter voor drie jaar te stoppen; bij dezelfde rechtbank in Arnhem vandaag eveneens stranden.

 

Kort geding tegen de heer Kalf

 

Ons kwam ter ore dat door het advocatenkantoor Korver en Van Essen middels de advocaat Lousberg een kort geding is aangespannen tegen de heer Kalf, dat dient op vrijdag om 13.30 bij de rechtbank Arnhem met als inzet het verbieden van de omgang van vader Kalf met zijn dochter voor tenminste drie jaar; nadat deze al gedurende één jaar verstoken is van enig contact met zijn dochter. Ik heb Mr. Lousberg al eerder doen weten hoezeer haar aanpak alle menselijkheid tart. Terwijl de rechter al heeft uitgemaakt dat per 18 november een normale omgang van vader en dochter van kracht is, probeert Lousberg een vrijwel definitieve contactbreuk van Kalf en zijn dochter te forceren. Ik kan mij niet voorstellen dat een rechter die recht spreekt in de Nederlandse rechtsorde van 2014 en niet in die van 1944 deze misdadige eis honoreert.

Arnold Heertje

Lees ook >> Dreigbrief van Mr. Lousberg

Het profiel van Kik de Jong was 12 december 2013 gemaakt maar niet erg actief, maar sinds 17 oktober 2014 wel, met posts als deze

This image has an empty alt attribute; its file name is kik-de-jong-urgent-stop-jeugdzorg-razzias.png

Dit was de eerste post, en Professor Heertje was ook een vocaal aanmoediger van kinderen helpen vluchten van jeuhdzorg.

Dit was de eerste post die Kik de Jong posste: 

Di wasThis image has an empty alt attribute; its file name is kik-de-jong-12-december-2013.png

https://en.wikipedia.org/wiki/Arnold_Heertje

https://nl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Heertje

 

PROFESSOR HEERTJE OVERLEDEN OP 4 APRIL 2020

Arnold Heertje, die dit weekeinde is overleden, was een veelzijdig man: econoom, hoogleraar, docent, publicist, columnist, verzamelaar en, als het moest, een polemist. Maar ook, zo zegt zoon Raoul Heertje, ‘een grappige en heel lieve vader en opa’.

Bron:

PROFESSOR HEERTJE OVERLEDEN OP 4 APRIL 2020

Niet alleen overleed met prof. Heertje een topeconoom van PvdA-signatuur maar ook een vechter tegen Jeugdzorg/Jeugdbescherming.

Naast zijn grote inzet voor kwalitatief economie-onderwijs werd prof. Heertje op latere leeftijd ook ernstig overtuigd van een bizarre jeugdzorg met als beslismachines de rechtbanken en het gerechtshof.

Hij noemde ze nutteloze apparaten,die elkaar de bal ( lees de kinderen) toespelen.

Citaat: ” De aanpak van de malafide inhumane ( onmenselijke) Jeugdzorg/Jeugdbescherming berust op het blootleggen ervan “.

Voorbeeld: Jennifer is door Jeugdzorg Gouda door toedoen van teammanager John Pappers al jaren onterecht uit huis geplaatst.

In mei 2014 tekende Pappers de stukken voor de Rechtbank Breda voor weer 1 jaar UHP-uithuisplaatsing.

En ze zou ( n.b. zonder enig overleg ) een 24-uurs observatie moeten krijgen in een instelling.

Prof. Heertje hoorde van deze gang van zaken en heeft Pappers in juni 2014 duidelijk gemaakt dat deze praktijk onmenselijk is en openbaar gemaakt zal worden.

Een rechter werkt zowaar mee …. zodat deze meid snel terug naar haar vader terug kon: einde UHP.

Prof. Heertje: ” Niet en nooit buigen voor de intimidatie van Jeugdzorg “.

En zo schreef hij in de jaren 2014-2015-2016 o.a. naar dhr. Erik Gerritsen, toenmalig directeur Jeugdbescherming Amsterdam ( en nu de hoogste ambtenaar op n.b. het Ministerie van VWS in de functie van ….Secretaris-Generaal ) en naar het Leger des Heils over de vele afschuwelijke situaties en de noodzaak tot HUMANISERING.

Die humanisering is nog steeds hardnodig o.a. bij Jeugdbescherming West Gouda nog steeds onder bevel van dhr. John Pappers, de teamleider: 2 kinderen zijn al 9 jaar UHP en de vader weet al 5 jaar niet waar ze zijn.

Over humanisering gesproken ……

Prof. Heertje overleden 08-04-2020

 

Geplaatst in Nieuws.

 


Back to top

Back to Index

Standard

6 thoughts on “Swaen

  1. Pingback: No More Turning Away | uvrm

  2. You post interesting posts here. Your page deserves much more traffic.
    It can go viral if you give it initial boost, i know useful tool that can help you,
    simply type in google: svetsern traffic tips

  3. Pingback: No More Turning Away | uvrm

  4. Pingback: Professor Heertje, de Verzetsheld | uvrm

Leave a comment